Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Ingrediente

  • dovlecei
  • brinza topita felii
  • mozzarella sau alta brinza care sa se topeasca, eventual numai brinza topita sau Brie, Gorgonzola, Rochefort
  • sau orice brinza sau amestec care se poate folosi si pt fondue (Gruviera, emmental etc); eu am pus mozzarella
  • Garnitura:
  • cartofi fierti (fara sare ca e brinza sarata destul)

Mod de preparare

1. dovleceii se taie la nivelul dorit

2. se scobesc lasind fundul ca si cei clasici umpluti cu carne (doar ca astia tb sa fie taiati drept cu cutitul ca sa aiba baza, sa stea in picioare in vas)

3. se fierbe apa cu sare si cind clocoteste se arunca dovleceii in apa. procedeul este cel normal pt orice leguma verde, daca sunt puse in apa rece de la inceput isi pierd culoarea. Cind sunt destul de inmuiati (fiecare dupa cum prefera) se scot cu paleta cu gaurele si se arunca in castronul cu apa rece sau chiar apa cu gheata (n-am poza... eu i-am pus in apa rece). In felul asta culoarea ramine vie.

4. se umple latura interna a dovleceilor cu foaia de brinza topita

5. se umple golul cu alta brinza moale care sa se topeasca si sa faca fir (ca mozzarella)

6. se pun dovleceii in vas si se dau la mo sau cuptor normal. Eu i-am facut la mo (3 min la 850) sau cit sa se topeasca brinza...

Nu se pune sare... brinza topita de pe peretii interiori ai dovlecelului e sarata.

Se fierb numai in apa sau se pregatesc la mo cartofii care vor acompania dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)