1. dovleceii se taie la nivelul dorit
2. se scobesc lasind fundul ca si cei clasici umpluti cu carne (doar ca astia tb sa fie taiati drept cu cutitul ca sa aiba baza, sa stea in picioare in vas)
3. se fierbe apa cu sare si cind clocoteste se arunca dovleceii in apa. procedeul este cel normal pt orice leguma verde, daca sunt puse in apa rece de la inceput isi pierd culoarea. Cind sunt destul de inmuiati (fiecare dupa cum prefera) se scot cu paleta cu gaurele si se arunca in castronul cu apa rece sau chiar apa cu gheata (n-am poza... eu i-am pus in apa rece). In felul asta culoarea ramine vie.
4. se umple latura interna a dovleceilor cu foaia de brinza topita
5. se umple golul cu alta brinza moale care sa se topeasca si sa faca fir (ca mozzarella)
6. se pun dovleceii in vas si se dau la mo sau cuptor normal. Eu i-am facut la mo (3 min la 850) sau cit sa se topeasca brinza...
Nu se pune sare... brinza topita de pe peretii interiori ai dovlecelului e sarata.
Se fierb numai in apa sau se pregatesc la mo cartofii care vor acompania dovleceii.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii