Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Ingrediente

  • dovlecei
  • brinza topita felii
  • mozzarella sau alta brinza care sa se topeasca, eventual numai brinza topita sau Brie, Gorgonzola, Rochefort
  • sau orice brinza sau amestec care se poate folosi si pt fondue (Gruviera, emmental etc); eu am pus mozzarella
  • Garnitura:
  • cartofi fierti (fara sare ca e brinza sarata destul)

Mod de preparare

1. dovleceii se taie la nivelul dorit

2. se scobesc lasind fundul ca si cei clasici umpluti cu carne (doar ca astia tb sa fie taiati drept cu cutitul ca sa aiba baza, sa stea in picioare in vas)

3. se fierbe apa cu sare si cind clocoteste se arunca dovleceii in apa. procedeul este cel normal pt orice leguma verde, daca sunt puse in apa rece de la inceput isi pierd culoarea. Cind sunt destul de inmuiati (fiecare dupa cum prefera) se scot cu paleta cu gaurele si se arunca in castronul cu apa rece sau chiar apa cu gheata (n-am poza... eu i-am pus in apa rece). In felul asta culoarea ramine vie.

4. se umple latura interna a dovleceilor cu foaia de brinza topita

5. se umple golul cu alta brinza moale care sa se topeasca si sa faca fir (ca mozzarella)

6. se pun dovleceii in vas si se dau la mo sau cuptor normal. Eu i-am facut la mo (3 min la 850) sau cit sa se topeasca brinza...

Nu se pune sare... brinza topita de pe peretii interiori ai dovlecelului e sarata.

Se fierb numai in apa sau se pregatesc la mo cartofii care vor acompania dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.