Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Complexitate
redusa
Dovlecei cu Miez Cremos de Brinza si Cartofi Fierti

Ingrediente

  • dovlecei
  • brinza topita felii
  • mozzarella sau alta brinza care sa se topeasca, eventual numai brinza topita sau Brie, Gorgonzola, Rochefort
  • sau orice brinza sau amestec care se poate folosi si pt fondue (Gruviera, emmental etc); eu am pus mozzarella
  • Garnitura:
  • cartofi fierti (fara sare ca e brinza sarata destul)

Mod de preparare

1. dovleceii se taie la nivelul dorit

2. se scobesc lasind fundul ca si cei clasici umpluti cu carne (doar ca astia tb sa fie taiati drept cu cutitul ca sa aiba baza, sa stea in picioare in vas)

3. se fierbe apa cu sare si cind clocoteste se arunca dovleceii in apa. procedeul este cel normal pt orice leguma verde, daca sunt puse in apa rece de la inceput isi pierd culoarea. Cind sunt destul de inmuiati (fiecare dupa cum prefera) se scot cu paleta cu gaurele si se arunca in castronul cu apa rece sau chiar apa cu gheata (n-am poza... eu i-am pus in apa rece). In felul asta culoarea ramine vie.

4. se umple latura interna a dovleceilor cu foaia de brinza topita

5. se umple golul cu alta brinza moale care sa se topeasca si sa faca fir (ca mozzarella)

6. se pun dovleceii in vas si se dau la mo sau cuptor normal. Eu i-am facut la mo (3 min la 850) sau cit sa se topeasca brinza...

Nu se pune sare... brinza topita de pe peretii interiori ai dovlecelului e sarata.

Se fierb numai in apa sau se pregatesc la mo cartofii care vor acompania dovleceii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place...

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!