Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Ingrediente

  • 4 cuiburi de fidea,
  • 4 linguri de cubulete de rosii in bulion,
  • o mana de baby spanac,
  • o legatura de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 4 bucatele de branza dulce,
  • 4 oua de prepelita,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei, cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute,apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare,le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece,stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite.Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola