Crantzanele de Cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Crantzanele de Cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 20 cm carnat afumat
  • 50 gr branza Cedar
  • Ulei pt uns

Mod de preparare

Cele ce urmeaza sunt niste chestii inspirate de Anna Olson si nu stiu cum sa le zic: cartofi umpluti nu-mi vine sa le spun, asa ca astept sa-mi dati voi o idee.. .

De fapt sunt felii foarte subtiri de cartof (pusi intr-o tava pe hartie de copt unsa) peste care asternem un strat de cedar razuit, o felie de carnat afumat si acoperim cu alta felie de cartof, ungem cu ulei, acoperim cu hartie de copt si punem o alta tava deasupra, ca greutate.

Tinem cele doua tavi suprapuse la cuptor, 20 de minute, la 170 de grade. Scoatem, indepartam tava-greutate, hartia de copt si mai coacem pana devin aurii.

Am de gand sa-i folosesc la ceva cu schepsis, fiindca in prima zi sunt crocanti dar a doua zi devin moi si numa' buni de folosit cumva mai special - caci gustul lor e chiar special.
Cu un sos bechamel, aromat cu tarhon si imbogatit cu smantana, sunt excelenti ca fel principal de mancare - un pranz indestulator pentru orice gurmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate