Cornulete umplute cu vinete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornulete umplute cu vinete

Ingrediente

  • Aluat: 60 gr drojdie proaspata (ptr 15 gr drojdie proaspata se folosesc 7 gr uscata)
  • 2 linguri zahar
  • 315 ml lapte caldut
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 125 gr unt
  • Umplutura: 1 vanata mare sau 2 mai micute
  • 60 gr unt
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 graunte de usturoi
  • 4 linguri de bulion sau sos de rosii
  • 1 ou
  • 1 lingurita piper negru
  • 3 linguri susan

Mod de preparare

Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele.

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi.
Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Budinca de gris
Bucataras.RO

Budinca de gris

Budinca de gris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola