Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele.
Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi.
Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii