Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele.
Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi.
Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii