Cornulete umplute cu vinete

Postat pe: 18-10-2010
(0)

Ingrediente

Aluat: 60 gr drojdie proaspata (ptr 15 gr drojdie proaspata se folosesc 7 gr uscata)
2 linguri zahar
315 ml lapte caldut
450 gr faina
1 lingurita sare
125 gr unt
Umplutura: 1 vanata mare sau 2 mai micute
60 gr unt
2 cepe mijlocii
1 graunte de usturoi
4 linguri de bulion sau sos de rosii
1 ou
1 lingurita piper negru
3 linguri susan

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele.

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi.
Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete umplute cu vinete" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete umplute cu vinete