Ciuperci umplute cu carne de vita si cuscus

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

7-8 ciuperci mari champignon,
1 ceapa potrivita uscata,
3 fire usturoi proaspat,
1 catel usturoi uscat,
1 morcov mic,
7-8 linguri rase carne toccata de vitel,
condimente (piper, maghiran, rozmarin, etc) ,
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
1. Cuscus-ul se amesteca cu 2 linguri ulei de masline foarte bine, cu o furculita. Se toarna apa fierbinte cat sa fie acoperit si se lasa 10 minute. Se amesteca din nou, foarte bine cu o furculita. Se asezoneaza cu sare si piper.
2. Ciupercile se curata si se indeparteaza coditele (care se toaca marunt).
3. Ceapa si usturoiul (de ambele feluri) se toaca foarte fin iar morcovul se da pe razatoarea mica.
4. Se calesc ceapa, usturoiul si morcovul in 2-3 linguri de ulei pana se inmoaie putin, se adauga carnea si se tine pe foc, amestecand continuu pana se schimba la culoare si se faramiteaza usor.
5. Se adauga coditele tocate, se mai coc 5 minute apoi se adauga condimentele si apa fierbinte cat sa acopere amestecul.
6. Se lasa pe foc mic, acoperit, aproximativ 20min si 5 min fara capac pana se evapora lichidul complet.
7. Se adauga in tigaie cuscus-ul. Apoi se umplu ciupercile. Se stropesc cu putin ulei.
8. Se coc pe hartie de copt, foc mediu, cuptor preincalzit., 20minute.

Se servesc calde, stropite cu ulei de masline si insotite de legume proaspete.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciuperci umplute cu carne de vita si cuscus" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciuperci umplute cu carne de vita si cuscus