Chipsuri de Kale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chipsuri de Kale

Ingrediente

  • o legatura de kale (5-6 ftrunze)
  • 2 lingurite de ulei de masline de calitate
  • sare de mare neprocesata

Mod de preparare

Se spala frunzele si se usuca intr-un servet de hartie.

Cu o foarfeca de bucatarie se taie bucati mai marisoare de frunze lasand cotorul deoparte (se pot si rupe cu mana fara problema).

Se intind pe o tava de copt se stropesc cu uleiul si se sareaza.

Se amesteca bine ca sa le cuprinda uleiul si sarea peste tot, se aseza apoi intr-un singur rand (sa avem grija sa nu se suprapuna) si se pun la cuptorul preincalzit la 350 F (180 C) .

Se coc circa 15-20 de minute, depinde de cuptor. Trebuie sa fie crocante deci sa nu va speriati daca se ard putintel pe margini, asa trebuie sa fie.

Fiecare isi cunoaste cuptorul deci sa va regalti temperatura dupa cum credeti de cuviinta ca sa nu fie prea tare focul si sa usuce doar pe margini frunzele si in mijloc sa ramana fragede. Timpul de coacere este si el orientativ.

Se consuma ca atare sau langa un pahar de bere, uneori eu le mananc si langa un gratar de pui pe post de garnitura dar in cazul asta le las intregi si cu cotorul pe ele dar procedeul e la fel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Painici umplute cu muschi file si cascaval
Bucataras.RO

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Painici umplute cu muschi file si cascaval
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute