Chipsuri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chipsuri

Ingrediente

  • o lipie traditionala libaneza (eu folosesc o lipie graham Markouk)
  • ulei de masline
  • condimente (cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sumak)

Mod de preparare

Daca sunteti “fani” chipsuri (oare cine nu este?) va propun o reteta foarte rapida si gustoasa si sanatoasa de chipsuri.

Avem nevoie de o lipie traditionala libaneza (eu folosesc o lipie graham Markouk), ulei de masline, condimente (cimbru, oregano, busuioc, sare, piper, sumak)

Taiem lipia in triunghiuri sau o rupem in bucatele mici, stropim cu ulei, presaram condimente. Punem hartia de copt pe o tava de copt, adaugam bucatelele de lipie condimentate si coacem 10 minute sau pina bucatelele devin crocante.

Este o alternativa foarte buna la chipsurile clasice si la tortilla. De asemenea putem sa folosim aceste chipsuri in realizarea popularei salate libaneze Fattoush (salata din legume si paine)
Sosuri recomandate: topiti 100 grame branza gorgonzola cu 50 ml smantana pentru gatit si obtineti un sos delicios pentru aceste chipsuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate