Chiftelute vegetale cu naut

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute vegetale cu naut

Ingrediente

  • -400 gr naut fiert
  • -1 morcov maricel
  • -1 ceapa
  • -4 catei usturoi
  • -2 cartofi
  • -2 oua
  • -1/2 legatura marar tocat
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir

Mod de preparare

Nautul il alegem si il punem la inmuiat de seara, pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert, pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.
Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.
Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.
Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.
Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul. Adaugam ouale batute usor, separat, intr-un vas mai mic, cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.
Daca nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.
Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.
Serviti-le alaturi de o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.