Chiftele din Cartofi si Sfecla Rosie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din Cartofi si Sfecla Rosie

Ingrediente

  • 500 gr sfecla rosie coapta / fiarta si curatata de coaja
  • 500 gr cartofi fierti (de preferat in coaja si curatati de coaja)
  • pesmet cit e nevoie (cca 1/2 cana dupa masurile americane)
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 virf de lingurita de boia iute (numai daca va place)
  • 1 linguria de curcuma/ turmeric
  • 1 virf de cutit de piper macinat proaspat
  • 1/4 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita ghimbir macinat /praf
  • 1/4 lingurita curry
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • sare
  • frunze de patrunjel verde tocate f fin (in original coriandru)
  • ulei pentru pus in tigaie si prajit
  • gris sau malai (eu am folosit gris)

Mod de preparare

Tocati ceapa ff marunt, in robot daca se poate.

Puneti la scurs sfecla (mai ales daca este coapta caci are si mai multa apa) si o amestecati intr-un castron cu cartoful fiert, racit si strivit piure plus celelalte ingrediente

Amestecati bine si formati chiftelele, ideal ar fi sa fie mai taricele

Chiftele cu forma plata le tavaliti pe ambele fete in gris (ca mine) sau in malai si le prajiti in putin ulei pina se rumenesc, pe ambele fete..

Se servesc ca si gustare insa sunt bune si in chifla sau cu o salata.
* eu gasesc numai sfecla gata coapta insa in reteta originala sfecla era cruda si data pe razatoarea (atentie sa aveti manusi, caci pateaza)

Nota: printre ingredientele din reteta originala mai exista si Dry Mango/Amchur Powder, eu nu stiu ce este, nu am in casa si nu stiu cu ce se poate inlocui asa ca daca voi stiti, aveti si va place puteti sa adaugati 1/4 de lingurita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen
Bucataras.RO

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen

Ador genul de covrigei sau biscuiți sărați, îmi plac mai mult decât cei dulci, iar cum în perioada...

Aperitiv covrigei cu jumari si chimen
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola