Chec aperitiv cu mix de legume

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv cu mix de legume

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g cascaval ras
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • 200 g mix legume congelate(porumb,ardei gras,mazare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume.
Lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga dupa care punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca.
Batem ouale cu un strop de sare.
Adaugam rand pe rand cascavalul ras, untul topit si apoi racit si smantana.
Incorporam faina putin cate putin si apoi turnam treptat laptele.
Adaugam mix-ul de legume.
Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il incorporam in amestecul de mai sus.
Potrivim de sare si piper.
Amestecam.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam amestecul.
Nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,si coacem pana ce checul este bine facut(trebuie sa treaca testul scobitorii) si frumos rumenit.
Lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici