Chec aperitiv cu mix de legume

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv cu mix de legume

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g cascaval ras
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 3 oua
  • 200 g mix legume congelate(porumb,ardei gras,mazare)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume.
Lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga dupa care punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca.
Batem ouale cu un strop de sare.
Adaugam rand pe rand cascavalul ras, untul topit si apoi racit si smantana.
Incorporam faina putin cate putin si apoi turnam treptat laptele.
Adaugam mix-ul de legume.
Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il incorporam in amestecul de mai sus.
Potrivim de sare si piper.
Amestecam.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam amestecul.
Nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,si coacem pana ce checul este bine facut(trebuie sa treaca testul scobitorii) si frumos rumenit.
Lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.