Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2-3 oua
  • O lingura de smantana
  • Multa verdeata (patrunjel, marar, codite ceapa verde)
  • Pentru copt in pahare:
  • 2 oua pt fiecare pahar cu umplutura

Mod de preparare

Punem ficateii la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita fara sare (apa trebuie sa fie multa, pt a nu se opri din clocotit in momentul cand ficateii sau fileurile de piept de pui vor intra cu raceala lor) Ii scoatem cu o spumiera dupa 5 minute si-i lasam la racorit.

Tocam in acest timp verdeata: mai maricel asa, mai ales coditele de ceapa verde (shreg - sau daca pot spune - cam in diagonala). Asta pt. a obtine contrastul estetic pe care scontam. Tocam si ficateii, dar pe acestia, maruntel (totusi nu va recomand robotul de bucatarie - nu facem pate). Amestecam ficateii cu verdeata, ouale si smantana.

Ungem cu unt cateva pahare (tip sonda) rezistente la caldura, presaram verdeata din belsug si rotim, ca sa tapisam astfel paharele cu verdeata.

Punem pe fundul fiecarui pahar cate un ou crud, deasupra asezam 1-2 linguri de tocatura, apasam si netezim usor, cu grija. Paharul nu-l umplem pana sus caci peste tocatura trebuie sa ne mai incapa un ou crud.

Astfel umplute paharele, le infasuram in hartie, le punem intr-o cratita pe fundul careia am asternut un prosopel impaturit, turnam apa calda spre fierbinte cat sa cuprinda paharele (dar nu sa le inunde), punem capac si fierbem la foc mic, asa ca apa sa forfoteasca marunt.

Se oreste fiertul cand oul de deasupra s-a inchegat. Continutul se scoate din pahare numai inainte de-al servi. Se taie in sferturi de-a lungul si ca aspect chiar seamana cu o inghetata casata.

Eu, tot in oala sub presiune le fierb, fara carpe, zdrente si hartii...

Iar umplutura este la indemana fanteziei voastre: puteti modifica la marea plezneala - atata doar - ca ingredientele sa fie compatibile.
Mult mai fantezist decat am prezentat eu! Se pot pune in valoare mult mai cu efect si sunt sigura ca voi vedea pozele altor gospodine, la un moment dat :) atunci cand vor face aceasta ne-dulce casata...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Salata de legume pentru iarna
5
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna