- cartofii curatati si taiati felii de 1 cm grosime ii fierbem in apa sarata doar pe jumatate, cit sa intre furculita sau o scobitoare in ei dar fara sa fie fierti sufiecient (sa nu se rupa)
- ii scurgem si ii uscam cu un servet apoi ii asezam pe o tava cu hirtie de copt
- asezam pe fiecare felie frunzele si ungem cu ulei apoi presaram sare groasa si coacem la foc maxim in cuptorul deja incalzit pina cind cartifii sunt rumeniti (nu mai mult de 10 minute dupa parerea mea)
In varianta pentru zilele mai racoroase le gasiti pe blogul Dish'n' That (in engleza http://blogs.poughkeepsiejournal.com/dishnthat/ ) unde cartofii sunt taiati in jumatatim asezam planta pe taietura cartofului si punem cartoful in tava cu ulei, sare si piper cu taietura in jos, coacem cca 45 minute apoi intoarcem cartofii cu grija (ii verificam dupa 15 minute si ii intoarcem cu grija, nu tb sa se lipeasca) si ii mai coacem alte 15 minute
eu m-am inspirat de aici si am creat varianta mea estiva / rapida.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii