Cartofi Tatuati

Complexitate
redusa
Cartofi Tatuati

Ingrediente

  • cartofi
  • ulei
  • sare
  • plante aromatice proaspete (marar, rozmarin, salvie, patrunje, menta etc)

Mod de preparare

- cartofii curatati si taiati felii de 1 cm grosime ii fierbem in apa sarata doar pe jumatate, cit sa intre furculita sau o scobitoare in ei dar fara sa fie fierti sufiecient (sa nu se rupa)

- ii scurgem si ii uscam cu un servet apoi ii asezam pe o tava cu hirtie de copt

- asezam pe fiecare felie frunzele si ungem cu ulei apoi presaram sare groasa si coacem la foc maxim in cuptorul deja incalzit pina cind cartifii sunt rumeniti (nu mai mult de 10 minute dupa parerea mea)
In varianta pentru zilele mai racoroase le gasiti pe blogul Dish'n' That (in engleza http://blogs.poughkeepsiejournal.com/dishnthat/ ) unde cartofii sunt taiati in jumatatim asezam planta pe taietura cartofului si punem cartoful in tava cu ulei, sare si piper cu taietura in jos, coacem cca 45 minute apoi intoarcem cartofii cu grija (ii verificam dupa 15 minute si ii intoarcem cu grija, nu tb sa se lipeasca) si ii mai coacem alte 15 minute

eu m-am inspirat de aici si am creat varianta mea estiva / rapida.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
3
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Budinca de dovlecei cu branza
5
Aperitive

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Parteneri
Gomboti cu prune
Bucataras.RO

Gomboti cu prune

Gomboti cu prune
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate