Budinca de Ciuperci in Aluat

Complexitate
redusa
Budinca de Ciuperci in Aluat

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • -1 cescuta ulei (200 ml)
  • -2-4 linguri apa
  • -sare
  • -piper
  • -verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
  • -faina cat cuprinde (aproximativ 250 g)
  • UMPLUTURA:
  • -600 g ciuperci
  • -2 cepe
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -2-3 linguri pesmet
  • -verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
  • -sare
  • -piper
  • -unt (pentru uns tava) sau hartie de copt
  • -smantana (pentru servit)

Mod de preparare

ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.

Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.

UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.

Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.

Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.

Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.

Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.

Se serveste calda, cu smantana.

Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac
Bucataras.RO

Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac

 O reteta nemaipomenit de gustoasa. Sincer nu m-am gandit ca o sa iasa atat de buna . Fiind saturati de garniturile...

Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanac
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post