Budinca de Ciuperci in Aluat

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

PENTRU ALUAT:
1 cescuta ulei (200 ml)
2-4 linguri apa
sare
piper
verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
faina cat cuprinde (aproximativ 250 g)
UMPLUTURA:
600 g ciuperci
2 cepe
6 oua
2 linguri ulei
2-3 linguri pesmet
verdeata, tocata marunt (dupa preferinta)
sare
piper
unt (pentru uns tava) sau hartie de copt
smantana (pentru servit)

Mod de preparare

ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.

Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.

UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.

Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.

Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.

Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.

Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.

Se serveste calda, cu smantana.

Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Ciuperci in Aluat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adina_83
•  26.02.2009 16:54:30

Simplu si bun!Felicitari de "n" ori!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Ciuperci in Aluat