ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.
Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.
UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.
Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.
Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.
Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.
Se serveste calda, cu smantana.
Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.
O reteta nemaipomenit de gustoasa. Sincer nu m-am gandit ca o sa iasa atat de buna . Fiind saturati de garniturile...
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanacCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii