ALUAT :
Din ulei, apa, sare, piper, verdeata si faina, se framanta un aluat, pana devine neted si elastic, care se desprinde de vas si mana. El trebuie sa fie picant si aromat.
Se pune la frigider pana se pregatesc ciupercile.
Aluatul pregatit, dupa coacere, este foarte satios, cu aspect sfaramicios.
UMPLUTURA: Se spala si cutata ciupercile, se taie feliute si se calesc cu ceapa tocata, in ulei, pana se inmoaie.
Dupa ce s-au racit, se adauga galbenusurile, pe rand (eu le-am pus deodata), pesmetul, verdeata, se sareaza si pipereaza, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.
Din aluat se intinde o foaie, se pune in forma unsa (tapetata cu hartie). Se inteapa foaia in cateva locuri cu furculita, apoi se rastoarna compozitia cu ciuperci si se niveleaza.
Daca va ramane putin aluat puteti sa taiati cateva fasii sau forme si sa le puneti pe deasupra.
Se da la cuptorul incins, pentru 30-35 min, la foc potrivit, pana ce aluatul prinde o usoara culoare aurie.
Se serveste calda, cu smantana.
Se poate fierbe in bain-marie, dar atunci timpul se dubleaza.
Am o pasiune pentru chifle :))))) pentru paine in general...si cred ca stiti deja asta dragii mei bucatarasi! :x si pentru ca...
Chifle pentru hamburgerInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii