Branza Scoapta (dulce)

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Putem purcede la aceasta reteta numai cu lapte de vaca, de oaie de caprasau de bivolita.
    Putem purcede la un amestec de doua feluri de lapte sau mai multe.

    Aducem laptele la bucatarie pentru a-l strecura de impuritati. Odata strecurat folosim un vas mare pentru a-l lasa la prins, la loc caldut.

    a doua zi smantanim pe deasupra indepartand toata smantana pe care o folosim ca atare sau la alte retete iar chisleagul rezultat il aducem la o sursa de caldura pentru a-l aduce la o temperatura de 50 grade c.

    Stam cu opchii pe el invartind incet de tot sa se omogenizeze temperatura ir la un moment dat se va alege. Luam sidila (tifon, strecuratoare) si cu mare grija pe marginea vasului o bagam in vas pe lateral pana la fund o trecem pe sub branza si ridicando in sus incet alegem toata branza din vas.

    Cu ajutorul unui harzob presam sidila cu branza in toate directiile pentru a scoate zerul din branza. Agatam sidila cu branza la grinda casei sa se scurga de unde mai tarziu (5-6 ore) obtinem la 10 litri de lapte aproximativ 2, 5 kg de branza dulce.
    Se poate servi simpla, pasta, cu smantana, pentru regimuri dietetice, in compozitia altor feluri de branza si la unele produse de patiserie.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Varza noua calita in tuci

    Varza noua calita in tuci

    Varza noua calita in tuci
    Salata de cartofi Olivier

    Salata de cartofi Olivier

    Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

    Salata de cartofi Olivier
    Tarta cu rubarba si cirese

    Tarta cu rubarba si cirese

    Tarta cu rubarba si cirese
    Cele mai apreciate rețete
    Ceafa de porc la cuptor
    1
    Prajitura turnata cu branza si visine
    2
    Dulciuri

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Dulceata de visine
    3
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    4
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Ciorba de pui cu smantana
    5
    Parteneri
    Rulada cu bureti de roua si branza telemea
    Bucataras.RO

    Rulada cu bureti de roua si branza telemea

    Rulada cu bureti de roua si branza telemea
    Chiftele din carne si legume, la cuptor
    Culinar.RO

    Chiftele din carne si legume, la cuptor

    Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

    Chiftele din carne si legume, la cuptor
    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
    Gustos.RO

    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

    incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

    Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
    citeste mai mult
    Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate