Branza Scoapta (dulce)

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Putem purcede la aceasta reteta numai cu lapte de vaca, de oaie de caprasau de bivolita.
    Putem purcede la un amestec de doua feluri de lapte sau mai multe.

    Aducem laptele la bucatarie pentru a-l strecura de impuritati. Odata strecurat folosim un vas mare pentru a-l lasa la prins, la loc caldut.

    a doua zi smantanim pe deasupra indepartand toata smantana pe care o folosim ca atare sau la alte retete iar chisleagul rezultat il aducem la o sursa de caldura pentru a-l aduce la o temperatura de 50 grade c.

    Stam cu opchii pe el invartind incet de tot sa se omogenizeze temperatura ir la un moment dat se va alege. Luam sidila (tifon, strecuratoare) si cu mare grija pe marginea vasului o bagam in vas pe lateral pana la fund o trecem pe sub branza si ridicando in sus incet alegem toata branza din vas.

    Cu ajutorul unui harzob presam sidila cu branza in toate directiile pentru a scoate zerul din branza. Agatam sidila cu branza la grinda casei sa se scurga de unde mai tarziu (5-6 ore) obtinem la 10 litri de lapte aproximativ 2, 5 kg de branza dulce.
    Se poate servi simpla, pasta, cu smantana, pentru regimuri dietetice, in compozitia altor feluri de branza si la unele produse de patiserie.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

    Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
    Ciorba de loboda

    Ciorba de loboda

    Ciorba de loboda
    Orez cu ciuperci brune

    Orez cu ciuperci brune

    Orez cu ciuperci brune
    Cele mai apreciate rețete
    Spaghete carbonara reţetă
    1
    Paste

    Spaghete carbonara reţetă

    Spaghete carbonara reţetă
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    3
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    4
    Carte de bucate

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

    Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    Prajitura cu Branza de Vaci
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu Branza de Vaci

    Prajitura cu Branza de Vaci
    Parteneri
    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Culinar.RO

    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
    Gustos.RO

    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

    Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

    Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa