Branza Scoapta (dulce)

Complexitate
redusa

Ingrediente

    Mod de preparare

    Putem purcede la aceasta reteta numai cu lapte de vaca, de oaie de caprasau de bivolita.
    Putem purcede la un amestec de doua feluri de lapte sau mai multe.

    Aducem laptele la bucatarie pentru a-l strecura de impuritati. Odata strecurat folosim un vas mare pentru a-l lasa la prins, la loc caldut.

    a doua zi smantanim pe deasupra indepartand toata smantana pe care o folosim ca atare sau la alte retete iar chisleagul rezultat il aducem la o sursa de caldura pentru a-l aduce la o temperatura de 50 grade c.

    Stam cu opchii pe el invartind incet de tot sa se omogenizeze temperatura ir la un moment dat se va alege. Luam sidila (tifon, strecuratoare) si cu mare grija pe marginea vasului o bagam in vas pe lateral pana la fund o trecem pe sub branza si ridicando in sus incet alegem toata branza din vas.

    Cu ajutorul unui harzob presam sidila cu branza in toate directiile pentru a scoate zerul din branza. Agatam sidila cu branza la grinda casei sa se scurga de unde mai tarziu (5-6 ore) obtinem la 10 litri de lapte aproximativ 2, 5 kg de branza dulce.
    Se poate servi simpla, pasta, cu smantana, pentru regimuri dietetice, in compozitia altor feluri de branza si la unele produse de patiserie.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise
    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie

    Bors de dovlecei cu stevie
    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine

    Prajitura turnata cu branza si visine
    Cele mai apreciate rețete
    Felii olandeze
    3
    Dulciuri

    Felii olandeze

    Felii olandeze
    Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
    4
    Mancaruri cu carne

    Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

    Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

    Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
    Prajitura cu iaurt si caise
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise
    Parteneri
    Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
    Bucataras.RO

    Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

    Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

    Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
    Prajitura cu cocos si visine
    Culinar.RO

    Prajitura cu cocos si visine

    O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

    Prajitura cu cocos si visine
    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
    Gustos.RO

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

    Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura