Putem purcede la aceasta reteta numai cu lapte de vaca, de oaie de caprasau de bivolita.
Putem purcede la un amestec de doua feluri de lapte sau mai multe.
Aducem laptele la bucatarie pentru a-l strecura de impuritati. Odata strecurat folosim un vas mare pentru a-l lasa la prins, la loc caldut.
a doua zi smantanim pe deasupra indepartand toata smantana pe care o folosim ca atare sau la alte retete iar chisleagul rezultat il aducem la o sursa de caldura pentru a-l aduce la o temperatura de 50 grade c.
Stam cu opchii pe el invartind incet de tot sa se omogenizeze temperatura ir la un moment dat se va alege. Luam sidila (tifon, strecuratoare) si cu mare grija pe marginea vasului o bagam in vas pe lateral pana la fund o trecem pe sub branza si ridicando in sus incet alegem toata branza din vas.
Cu ajutorul unui harzob presam sidila cu branza in toate directiile pentru a scoate zerul din branza. Agatam sidila cu branza la grinda casei sa se scurga de unde mai tarziu (5-6 ore) obtinem la 10 litri de lapte aproximativ 2, 5 kg de branza dulce.
Se poate servi simpla, pasta, cu smantana, pentru regimuri dietetice, in compozitia altor feluri de branza si la unele produse de patiserie.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii