Putem purcede la aceasta reteta numai cu lapte de vaca, de oaie de caprasau de bivolita.
Putem purcede la un amestec de doua feluri de lapte sau mai multe.
Aducem laptele la bucatarie pentru a-l strecura de impuritati. Odata strecurat folosim un vas mare pentru a-l lasa la prins, la loc caldut.
a doua zi smantanim pe deasupra indepartand toata smantana pe care o folosim ca atare sau la alte retete iar chisleagul rezultat il aducem la o sursa de caldura pentru a-l aduce la o temperatura de 50 grade c.
Stam cu opchii pe el invartind incet de tot sa se omogenizeze temperatura ir la un moment dat se va alege. Luam sidila (tifon, strecuratoare) si cu mare grija pe marginea vasului o bagam in vas pe lateral pana la fund o trecem pe sub branza si ridicando in sus incet alegem toata branza din vas.
Cu ajutorul unui harzob presam sidila cu branza in toate directiile pentru a scoate zerul din branza. Agatam sidila cu branza la grinda casei sa se scurga de unde mai tarziu (5-6 ore) obtinem la 10 litri de lapte aproximativ 2, 5 kg de branza dulce.
Se poate servi simpla, pasta, cu smantana, pentru regimuri dietetice, in compozitia altor feluri de branza si la unele produse de patiserie.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii