Branza de Vaca (Reteta Rapida)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Branza de Vaca (Reteta Rapida)

Ingrediente

  • 3 si jumatate litrii de lapte
  • 6 linguri de smantana (groasa si din comert)
  • 6 linguri de iaurt simplu
  • 1 lamaie mijlocie (samburii scosi)

Mod de preparare

Am pus laptele la fiert si in momentul cand s-a format spuma pe lapte am inceput sa adaug, tot una cate una, cate o lingura de smantana si de iaurt, pana am terminat cele 12 linguri de toate. Desigur, am amestecat mereu in lapte. Apoi am adaugat zeama de la o lamaie, amestecand mereu, am inchis ochiul de la aragaz si am lasat asa.

Dupa 3-4 minute a inceput sa se aleaga zerul de branza, am mai lasat circa 20 de minute in cratita in care a fiert laptele, dupa care am strecurat printr-un saculet de tifon. Am pus la scurs si mi-a iesit o branza tare cremoasa, dulce si deloc seaca. Au iesit exact 750 gr branza.


Fetelor, inca o data va multumesc ptr idea asta, asa mi-ati salvat o gramada de timp si sa nu va mai spun ca branza s-a si terminat rapid. . . . am folosit-o la aperitive ptr father's day

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate