Blinis cu Hrisca si Sos de Iaurt cu Chilli

Postat pe: 04-12-2011
(0)

Ingrediente

Pentru 10 buc:
2 linguri cu varf, faina de hrisca
2 linguri cu varf, faina alba
250 ml lapte
1 ou
15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
sare
piper
Pentru sos:
iaurt gros
1-2 lingurite ulei de masline
seminte de chilli, proaspat rasnite, dupa gust

Mod de preparare

Sos:
Omogenizati ingredientele si dati la rece pentru aproximativ 20 min.

Blinis:
Desfaceti drojdia in laptele caldut si adaugati galbenusul.
Separat, amestecati intr-un bol, faina de hrisca, sarea, piperul si faina alba.
Omogenizati bine cele doua amestecuri, pana dispar toate cocoloasele si obtineti un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Acoperiti vasul cu un servet gros si lasati la crescut 1 ora, in loc cald.
Inglobati apoi, albusul batut spuma tare.

Incingeti o tigaie stropita cu foarte putin ulei, puneti din compozitie cate un polonic mic, la mijlocul tigaii, fara sa dispersati aluatul. Coaceti la foc potrivit spre mic, pana ce incep sa apara la suprafata besicute si clatita are un aspect ferm. Intoarceti cu o spatula si coaceti pe partea cealalta. Scoateti pe o farfurie.
Procedati identic cu tot aluatul.

Serviti cat sunt calde alaturi de sos si de un ceai aromat din plante.
Sunt la fel de bune si reci.
Daca nu gasiti sau nu aveti la indemana faina de hrisca puteti sa o inlocuiti cu faina integrala din grau.
Sunt foarte, foarte fragede, moi, pufoase, aromate, satioase si se pastreaza asa chiar si a doua zi.
Pot fi reancalzite la microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Blinis cu Hrisca si Sos de Iaurt cu Chilli" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Blinis cu Hrisca si Sos de Iaurt cu Chilli