Ciupercile spalate, curatate, se taie felii subtiri.
Se fierb impreuna cu ceapa intreaga, unt, sare, usturoi (optional) si apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte se strecoara si se inlatura ceapa si usturoiul (daca s-a folosit). Zeama se strecoara printr-o sita foarte deasa (sau tifon pus in mai multe straturi, peste o sita).
Separat, dizolvam gelatina in putina zeama rece de pe ciuperci, o lasam sa stea 20 min., apoi o topim in restul de zeama, pe foc mic, pana se topeste complet (sau conform instructiunilor de pe plic), potrivim de sare.
Ciupercile fierte se aseaza in strat uniform intr-o farfurie (bol, sau forme mici, reprezentand o portie-cum avem si cum ne place)
Peste ciuperci punem zeama cu gelatina, care se strecoara din nou in momentul turnarii.
Se da la rece pana se incheaga.
Se serveste cu maioneza.
Puteti orna aspicul dupa imaginatia si bunul plac al fiecaruia.
Am facut aceste branzoaice intr-unul din weekend-uri si s-au terminat atat de repede ca in urmatorul weekend le-am pregatit...
Desert branzoaiceInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii