Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste

Complexitate
redusa
Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste

Ingrediente

  • Pentru cosulete :
  • felii de paine (7 la numar, dar in realitate depinde de marimea feliilor si cate vreti sa faceti)
  • 1 lingurite de unt
  • o forma de taiat biscuiti
  • tava de muffins
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr fileu de somon
  • 20 buc cosulete de paine (marime normala)
  • sare si piper alb
  • 6 linguri maioneza foarte tare
  • 2 lingurite de marar tocat fin
  • 20 buc marar proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde cu sucitorul (eu am apasat doar cu degetele) feliile de paine si se decupeaza cate 3 (sau cate se pot) cercuri, flori sau ce forma doriti sa dati cosuletelor. Se aseaza fiecare felie rotunda, decupata, in formele tavii de muffins, se ung cu unt topit, se pune o alta tava de muffins deasupra si se coc la temperaura mare (400 f /200 c) pentru aproximativ 10 minute.

Eu am folosit forma de mini muffins si nu am pus o a doua tava deasupra... nu a fost cazul.

Cosuletele se pastreaza in cutii, cateva zile (pana la 2 saptamani chiar).

Pentru umplutura cosuletelor, se fierbe somonul in apa cu sare (se curata de piele inainte), in felul urmator.

Se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba in clocote se adauga pestele. Se lasa cateva secunde pana apa incepe sa fiarba din nou, se ia de pe foc si se lasa la racit complet. Se usuca pestele pe un servetel absorbant, se desface in bucati.

In fiecare cosulet se pune o lingurita de maioneza condimentata cu sare si piper si amestecata cu marar tocat, se infig bucatile de somon in maioneza.

Se garniseste cu marar proaspat.

Eu am folosit peste fiert, gata cumparat si in loc de mararul pentru garnisit am folosit frunze de usturoi proaspat si tocat... ma credeti sau nu, e un deliciu!
Un aperitiv super apreciat de toti musafirii, primul care a disparut de pe masa si pe care l-am mai repetat in saptamana care a trecut... de 3 ori... nu imi vine sa cred cat au putut manca ai mei. Se face foarte repede,

Se pot pregati din timp cosuletele. Painea de care avem nevoie trebuie sa fie una mai buretoasa si care nu se faramiteaza a doua zi sau a treia zi, una care daca apesi cu degetele pe ea sa ramana plata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie