Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste

Complexitate
redusa
Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste

Ingrediente

  • Pentru cosulete :
  • felii de paine (7 la numar, dar in realitate depinde de marimea feliilor si cate vreti sa faceti)
  • 1 lingurite de unt
  • o forma de taiat biscuiti
  • tava de muffins
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr fileu de somon
  • 20 buc cosulete de paine (marime normala)
  • sare si piper alb
  • 6 linguri maioneza foarte tare
  • 2 lingurite de marar tocat fin
  • 20 buc marar proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se intinde cu sucitorul (eu am apasat doar cu degetele) feliile de paine si se decupeaza cate 3 (sau cate se pot) cercuri, flori sau ce forma doriti sa dati cosuletelor. Se aseaza fiecare felie rotunda, decupata, in formele tavii de muffins, se ung cu unt topit, se pune o alta tava de muffins deasupra si se coc la temperaura mare (400 f /200 c) pentru aproximativ 10 minute.

Eu am folosit forma de mini muffins si nu am pus o a doua tava deasupra... nu a fost cazul.

Cosuletele se pastreaza in cutii, cateva zile (pana la 2 saptamani chiar).

Pentru umplutura cosuletelor, se fierbe somonul in apa cu sare (se curata de piele inainte), in felul urmator.

Se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba in clocote se adauga pestele. Se lasa cateva secunde pana apa incepe sa fiarba din nou, se ia de pe foc si se lasa la racit complet. Se usuca pestele pe un servetel absorbant, se desface in bucati.

In fiecare cosulet se pune o lingurita de maioneza condimentata cu sare si piper si amestecata cu marar tocat, se infig bucatile de somon in maioneza.

Se garniseste cu marar proaspat.

Eu am folosit peste fiert, gata cumparat si in loc de mararul pentru garnisit am folosit frunze de usturoi proaspat si tocat... ma credeti sau nu, e un deliciu!
Un aperitiv super apreciat de toti musafirii, primul care a disparut de pe masa si pe care l-am mai repetat in saptamana care a trecut... de 3 ori... nu imi vine sa cred cat au putut manca ai mei. Se face foarte repede,

Se pot pregati din timp cosuletele. Painea de care avem nevoie trebuie sa fie una mai buretoasa si care nu se faramiteaza a doua zi sau a treia zi, una care daca apesi cu degetele pe ea sa ramana plata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare

Covrigi cu mac si sare
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Taitei de casa
3
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Prajitura Budapesta
5
Dulciuri

Prajitura Budapesta

Prajitura Budapesta
Parteneri
Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Bucataras.RO

Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express

Cred ca a iesit cea mai gustoasa fasole batuta din cate am facut! Gatita sub presiune, toate vitaminele si tot gustul...

Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Prajitura pufoasa cu branza
Culinar.RO

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere