Aperitive - Cosulete Filo cu Pui Bang - Bang

Complexitate
redusa
Aperitive - Cosulete Filo cu Pui Bang - Bang

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 2 foi de filo (foi de placinta)
  • 1 linguri de unt topit (sau ulei)
  • Pentru umplutura care se poate face cu 3 zile inainte avem nevoie de 2 linguri de seminte de susan
  • 4 linguri de unt de arahide (peanut butter) sau unt de migdale
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspat (se poate inlocui cu cel uscat - cantitate dupa gust)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 piept de pui fara os si piele
  • frunze de ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

Deci, din reteta intreaga vor iesi 12 cosulete de filo, coapte in tavi de mini muffins... daca nu aveti tava de muffins cu decuparile mici atunci e mai bine sa folositi formele mici, separate, de mini tarte.

Cosuletele marime mai mare nu mai arata asa de bine ca cele mici si umplutura deja va fi prea multa. Se va socoti doar un cosulet de persoana, asta in cazul in care alegeti, asa ca si mine, sa aveti mai multe feluri de aperitive... noi am avut 6 feluri, cate unul din fiecare fel, socotit de persoana. A fost alegerea ideala, pot spune cu mana pe suflet... destul, ca sa nu te sature si destul ca sa iti deschida apetitul pentru cele ce au urmat.

Deci, la treaba:
Cu o saptamana inainte am pregatit cosuletele.

Am luat cele 2 foi de placinta, am uns cu unt topit prima foaie, am asezat a doua foaie deasupra primei. Am taiat patrate de 2 cm pe 2 cm. Untul l-am topit si cu o lingurita am luat de pe suprafata lui bucatelele mici de spuma, resturi netopite etc. Am vrut sa il am limpede.

Am inceput sa umplu formele de mini muffins, folosind cate 3 patrate de foi la fiecare adancitura a tavii. Se aseaza in asa fel incat sa ramana in sus 3 colturi intercalate si fiecare patrat de foaie cand se aseaza in tava se unge cu unt pentru a avea aderenta. Pentru ca sa fiti sigure ca nu se rup foile cand le dati forma in tava, se poate folosi pensula cand le apasati sa le fixati la locul lor.

Inainte de a pune patratele de filo in tava, ea se unge cu putin unt topit.

Se coc la temperatura medie aproximativ 6-8 minute (sau pana devin aurii). Se scot pe un gratar, se lasa la racit, se aseaza in cutii captusite cu servetele (pentru a preveni eventuala umezeala) se pune capacul si se tin la temperatura camerei fara probleme, pana la o luna.

Pregatirea lor nu dureaza mkult, mai mult tine sa scriu reteta si sa o explic

Cu 5 zile inainte, mi-am facut 15 minute liber si am pregatit sosul si puiul.

Semintele de susan se prajesc pana devin aurii (1-2 minute?). Untul de arahide/migdale (se poate folosi si Tahini), usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie sosul de soia, se amesteca toate.

Pieptul de pui se pune intr-un vas cu apa rece, sare si vegeta (optional) si se fierbe (10 minute) sau pana este gata. Se lasa la racit in apa in care a fiert. Sosul se pune intr-o cutiuta cu capac si se pastreaza la frigider, pieptul de pui, se pune in alta cutiuta, cu apa sarata in care a fiert si se pastreaza la congelator.

Pentru asamblare se iau cosuletele, se pune in ele cate o lingurita sau ceva mai putin de sos (intre timp sosul s-a ingrosat), pieptul de pui, scos din timp din congelator, se taie fisii si se infig in sos, cate trei bucati pe cosulet, se presara semintele de susan deasupra si se decoreaza cu frunze de ceapa verde.

Se aseaza pe platouri, putin departate unele de altele... eventual se aranjeaza 2 sau 3 platouri decat sa le inghesuiti...
Se servesc cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.