Aperitive - Cosulete Filo cu Pui Bang - Bang

Complexitate
redusa
Aperitive - Cosulete Filo cu Pui Bang - Bang

Ingrediente

  • Pentru cosulete:
  • 2 foi de filo (foi de placinta)
  • 1 linguri de unt topit (sau ulei)
  • Pentru umplutura care se poate face cu 3 zile inainte avem nevoie de 2 linguri de seminte de susan
  • 4 linguri de unt de arahide (peanut butter) sau unt de migdale
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cm de ghimbir proaspat (se poate inlocui cu cel uscat - cantitate dupa gust)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 piept de pui fara os si piele
  • frunze de ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

Deci, din reteta intreaga vor iesi 12 cosulete de filo, coapte in tavi de mini muffins... daca nu aveti tava de muffins cu decuparile mici atunci e mai bine sa folositi formele mici, separate, de mini tarte.

Cosuletele marime mai mare nu mai arata asa de bine ca cele mici si umplutura deja va fi prea multa. Se va socoti doar un cosulet de persoana, asta in cazul in care alegeti, asa ca si mine, sa aveti mai multe feluri de aperitive... noi am avut 6 feluri, cate unul din fiecare fel, socotit de persoana. A fost alegerea ideala, pot spune cu mana pe suflet... destul, ca sa nu te sature si destul ca sa iti deschida apetitul pentru cele ce au urmat.

Deci, la treaba:
Cu o saptamana inainte am pregatit cosuletele.

Am luat cele 2 foi de placinta, am uns cu unt topit prima foaie, am asezat a doua foaie deasupra primei. Am taiat patrate de 2 cm pe 2 cm. Untul l-am topit si cu o lingurita am luat de pe suprafata lui bucatelele mici de spuma, resturi netopite etc. Am vrut sa il am limpede.

Am inceput sa umplu formele de mini muffins, folosind cate 3 patrate de foi la fiecare adancitura a tavii. Se aseaza in asa fel incat sa ramana in sus 3 colturi intercalate si fiecare patrat de foaie cand se aseaza in tava se unge cu unt pentru a avea aderenta. Pentru ca sa fiti sigure ca nu se rup foile cand le dati forma in tava, se poate folosi pensula cand le apasati sa le fixati la locul lor.

Inainte de a pune patratele de filo in tava, ea se unge cu putin unt topit.

Se coc la temperatura medie aproximativ 6-8 minute (sau pana devin aurii). Se scot pe un gratar, se lasa la racit, se aseaza in cutii captusite cu servetele (pentru a preveni eventuala umezeala) se pune capacul si se tin la temperatura camerei fara probleme, pana la o luna.

Pregatirea lor nu dureaza mkult, mai mult tine sa scriu reteta si sa o explic

Cu 5 zile inainte, mi-am facut 15 minute liber si am pregatit sosul si puiul.

Semintele de susan se prajesc pana devin aurii (1-2 minute?). Untul de arahide/migdale (se poate folosi si Tahini), usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie sosul de soia, se amesteca toate.

Pieptul de pui se pune intr-un vas cu apa rece, sare si vegeta (optional) si se fierbe (10 minute) sau pana este gata. Se lasa la racit in apa in care a fiert. Sosul se pune intr-o cutiuta cu capac si se pastreaza la frigider, pieptul de pui, se pune in alta cutiuta, cu apa sarata in care a fiert si se pastreaza la congelator.

Pentru asamblare se iau cosuletele, se pune in ele cate o lingurita sau ceva mai putin de sos (intre timp sosul s-a ingrosat), pieptul de pui, scos din timp din congelator, se taie fisii si se infig in sos, cate trei bucati pe cosulet, se presara semintele de susan deasupra si se decoreaza cu frunze de ceapa verde.

Se aseaza pe platouri, putin departate unele de altele... eventual se aranjeaza 2 sau 3 platouri decat sa le inghesuiti...
Se servesc cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Guguluf cu prune
Bucataras.RO

Guguluf cu prune

Guguluf cu prune
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate