Aperitiv de Craciun (ananas)

Postat pe: 29-12-2011
(2)

Ingrediente

225 gr cream cheese
3-4 linguri de smantana groasa
coaja de portocala (eu am folosit de lamaie)
3 linguri de merisoare uscate
2-3 linguri de nuci pisate (am pus pecan) sare si piper dupa gust
praf de piper cayenne
75-100 bucati de nuci pecan (mie mi-au intrat doar 60)
Cantitatea nucilor depinde de marimea lor 2 buchetele de pin (optional)

Mod de preparare

Se ia branza care este la temperatura camerei si se amesteca cu smantana, bine de tot, cu un mixer. Se adauga toate celelalte componente apoi, se mai amesteca cu mixerul cateva secunde. Se scoate din vasul in care s-a facut amestecul, se aseaza pe o farfurie/platou pe care urmeaza sa servim aperitivul, modelam sub forma de lacrima, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana in ziua urmatoare.

Pregatim nucile pecan si le lasam deoparte pana cand le vom folosi. In ziua servirii aperitivului, cu circa 2 ore inainte de a veni musafirii se trece la decoratul aperitivului. Se scoate branza din frigider cam cu jumatate de ora inainte de a incepe decoratul si se lasa la temparatura camerei.

In felul asta nucile se vor lipi pe forma foarte usor. Se scoate filmul alimentar si se incepe fixarea nucilor incepand de la baza ananasului. Primul rand de nuci se pune una langa alta, apoi incepand cu al doilea strat ele vor fi una langa alta si foarte usor suprapuse peste randul de dedesubt.

Spre sfarsitul decorarii nucile se vor ridica tot mai mult. Voi nu trebuie sa faceti nimic, ele singure se vor ridica de la sine. La capatul de sus al ananasului se vor infige cele doua buchetele de pin, realizand astfel aspectul complet al ananasului.

Desigur ca la crema asta de branza se pot face orice fel de combinatii va plac, se poate amesteca branza cu ananas sau cu alte fructe, depinde de gustul dvs sau al musafirilor.

Va doesc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv de Craciun (ananas)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  07.01.2013 23:07:30

Multumesc...a fost bun....a avut succes

elisakarina
•  07.01.2013 22:55:43

Arata foarte bine,imi plac mancarurile sofisticate.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv de Craciun (ananas)