Aperitiv de Craciun (ananas)

Complexitate
redusa
Aperitiv de Craciun (ananas)

Ingrediente

  • 225 gr cream cheese
  • 3-4 linguri de smantana groasa
  • coaja de portocala (eu am folosit de lamaie)
  • 3 linguri de merisoare uscate
  • 2-3 linguri de nuci pisate (am pus pecan) sare si piper dupa gust
  • praf de piper cayenne
  • 75-100 bucati de nuci pecan (mie mi-au intrat doar 60)
  • Cantitatea nucilor depinde de marimea lor 2 buchetele de pin (optional)

Mod de preparare

Se ia branza care este la temperatura camerei si se amesteca cu smantana, bine de tot, cu un mixer. Se adauga toate celelalte componente apoi, se mai amesteca cu mixerul cateva secunde. Se scoate din vasul in care s-a facut amestecul, se aseaza pe o farfurie/platou pe care urmeaza sa servim aperitivul, modelam sub forma de lacrima, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana in ziua urmatoare.

Pregatim nucile pecan si le lasam deoparte pana cand le vom folosi. In ziua servirii aperitivului, cu circa 2 ore inainte de a veni musafirii se trece la decoratul aperitivului. Se scoate branza din frigider cam cu jumatate de ora inainte de a incepe decoratul si se lasa la temparatura camerei.

In felul asta nucile se vor lipi pe forma foarte usor. Se scoate filmul alimentar si se incepe fixarea nucilor incepand de la baza ananasului. Primul rand de nuci se pune una langa alta, apoi incepand cu al doilea strat ele vor fi una langa alta si foarte usor suprapuse peste randul de dedesubt.

Spre sfarsitul decorarii nucile se vor ridica tot mai mult. Voi nu trebuie sa faceti nimic, ele singure se vor ridica de la sine. La capatul de sus al ananasului se vor infige cele doua buchetele de pin, realizand astfel aspectul complet al ananasului.

Desigur ca la crema asta de branza se pot face orice fel de combinatii va plac, se poate amesteca branza cu ananas sau cu alte fructe, depinde de gustul dvs sau al musafirilor.

Va doesc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura