Aperitiv de Craciun (ananas)

Complexitate
redusa
Aperitiv de Craciun (ananas)

Ingrediente

  • 225 gr cream cheese
  • 3-4 linguri de smantana groasa
  • coaja de portocala (eu am folosit de lamaie)
  • 3 linguri de merisoare uscate
  • 2-3 linguri de nuci pisate (am pus pecan) sare si piper dupa gust
  • praf de piper cayenne
  • 75-100 bucati de nuci pecan (mie mi-au intrat doar 60)
  • Cantitatea nucilor depinde de marimea lor 2 buchetele de pin (optional)

Mod de preparare

Se ia branza care este la temperatura camerei si se amesteca cu smantana, bine de tot, cu un mixer. Se adauga toate celelalte componente apoi, se mai amesteca cu mixerul cateva secunde. Se scoate din vasul in care s-a facut amestecul, se aseaza pe o farfurie/platou pe care urmeaza sa servim aperitivul, modelam sub forma de lacrima, acoperim cu film alimentar si punem la frigider pana in ziua urmatoare.

Pregatim nucile pecan si le lasam deoparte pana cand le vom folosi. In ziua servirii aperitivului, cu circa 2 ore inainte de a veni musafirii se trece la decoratul aperitivului. Se scoate branza din frigider cam cu jumatate de ora inainte de a incepe decoratul si se lasa la temparatura camerei.

In felul asta nucile se vor lipi pe forma foarte usor. Se scoate filmul alimentar si se incepe fixarea nucilor incepand de la baza ananasului. Primul rand de nuci se pune una langa alta, apoi incepand cu al doilea strat ele vor fi una langa alta si foarte usor suprapuse peste randul de dedesubt.

Spre sfarsitul decorarii nucile se vor ridica tot mai mult. Voi nu trebuie sa faceti nimic, ele singure se vor ridica de la sine. La capatul de sus al ananasului se vor infige cele doua buchetele de pin, realizand astfel aspectul complet al ananasului.

Desigur ca la crema asta de branza se pot face orice fel de combinatii va plac, se poate amesteca branza cu ananas sau cu alte fructe, depinde de gustul dvs sau al musafirilor.

Va doesc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti