Aperitiv cu Oua Pane

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu Oua Pane

Ingrediente

  • pentru 2 persoane :
  • -4 oua fierte tari
  • -1-2 linguri faina
  • -1 ou crud
  • -3 linguri pesmet
  • -1 lingura cascaval ras
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Daca le aveti pe toate, in 10 minute puteti lua masa
Se pun in castronase separate faina si pesmetul amestecat cu cascaval ras.

Intr-un alt castronas se bate bine oul crud cu foarte putina apa rece.

Se trec ouale fierte si curatate de coaja prin faina, ou batut si pesmet.

Ca sa se formeze o crusta mai groasa peste ou, eu trec oul fiert prin ou batut, faina, ou batut, faina.

Apoi reiau operatia cu pesmetul amestecat cu cascaval ras, adica trec oul fiert prin ou batut, pesmet, tot de 2 ori.
La fiecare operatie ma asigur ca pe oul fiert s-a fixat bine, atat faina, cat si pesmetul.

Intr-o cratita adinca si nu prea lata se incinge foarte, foarte bine uleiul si prajim oul

Operatia aceasta dureaza aproximativ 1 min, atat cat sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe un servet absorbant
Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de cruditati si cu sos de verdeata.

Poate constitui o cina pregatita rapid (max 10 min), un mic dejun sau un aperitiv la masa de pranz, sau de sarbatori, aniversari, etc.

Pesmetul se poate inlocui cu fulgi de porumb sfarmati, bucati mai mari (nu maruntiti fin), sau in combinatie fulgi de porumb cu cascaval ras, sau susan cu pesmet, etc.

Nu renuntati la sosul de verdeata care ii aduce un plus de savoare.

SOS DE VERDEATA
Se omogenizeaza:
-sos de maioneza
-verdeate tocata fin (patrunjel sau marar verde, ceapa verde)
-condimente dupa gust

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura