Daca le aveti pe toate, in 10 minute puteti lua masa
Se pun in castronase separate faina si pesmetul amestecat cu cascaval ras.
Intr-un alt castronas se bate bine oul crud cu foarte putina apa rece.
Se trec ouale fierte si curatate de coaja prin faina, ou batut si pesmet.
Ca sa se formeze o crusta mai groasa peste ou, eu trec oul fiert prin ou batut, faina, ou batut, faina.
Apoi reiau operatia cu pesmetul amestecat cu cascaval ras, adica trec oul fiert prin ou batut, pesmet, tot de 2 ori.
La fiecare operatie ma asigur ca pe oul fiert s-a fixat bine, atat faina, cat si pesmetul.
Intr-o cratita adinca si nu prea lata se incinge foarte, foarte bine uleiul si prajim oul
Operatia aceasta dureaza aproximativ 1 min, atat cat sa se rumeneasca frumos.
Se scot pe un servet absorbant
Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de cruditati si cu sos de verdeata.
Poate constitui o cina pregatita rapid (max 10 min), un mic dejun sau un aperitiv la masa de pranz, sau de sarbatori, aniversari, etc.
Pesmetul se poate inlocui cu fulgi de porumb sfarmati, bucati mai mari (nu maruntiti fin), sau in combinatie fulgi de porumb cu cascaval ras, sau susan cu pesmet, etc.
Nu renuntati la sosul de verdeata care ii aduce un plus de savoare.
SOS DE VERDEATA
Se omogenizeaza:
-sos de maioneza
-verdeate tocata fin (patrunjel sau marar verde, ceapa verde)
-condimente dupa gust
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaWeekendul trecut pornisem sa fac o tarta cu capsuni ca tot e sezonul lor, dar am mancat fructele inainte cu o seara si nu am...
Tarta cu ananas si jeleu de zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii