Aperitiv cu Oua Pane

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu Oua Pane

Ingrediente

  • pentru 2 persoane :
  • -4 oua fierte tari
  • -1-2 linguri faina
  • -1 ou crud
  • -3 linguri pesmet
  • -1 lingura cascaval ras
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Daca le aveti pe toate, in 10 minute puteti lua masa
Se pun in castronase separate faina si pesmetul amestecat cu cascaval ras.

Intr-un alt castronas se bate bine oul crud cu foarte putina apa rece.

Se trec ouale fierte si curatate de coaja prin faina, ou batut si pesmet.

Ca sa se formeze o crusta mai groasa peste ou, eu trec oul fiert prin ou batut, faina, ou batut, faina.

Apoi reiau operatia cu pesmetul amestecat cu cascaval ras, adica trec oul fiert prin ou batut, pesmet, tot de 2 ori.
La fiecare operatie ma asigur ca pe oul fiert s-a fixat bine, atat faina, cat si pesmetul.

Intr-o cratita adinca si nu prea lata se incinge foarte, foarte bine uleiul si prajim oul

Operatia aceasta dureaza aproximativ 1 min, atat cat sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe un servet absorbant
Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de cruditati si cu sos de verdeata.

Poate constitui o cina pregatita rapid (max 10 min), un mic dejun sau un aperitiv la masa de pranz, sau de sarbatori, aniversari, etc.

Pesmetul se poate inlocui cu fulgi de porumb sfarmati, bucati mai mari (nu maruntiti fin), sau in combinatie fulgi de porumb cu cascaval ras, sau susan cu pesmet, etc.

Nu renuntati la sosul de verdeata care ii aduce un plus de savoare.

SOS DE VERDEATA
Se omogenizeaza:
-sos de maioneza
-verdeate tocata fin (patrunjel sau marar verde, ceapa verde)
-condimente dupa gust

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Muffins cu zmeura si lime
Bucataras.RO

Muffins cu zmeura si lime

Mici, dragalase, aromate si cu fructe, asa sunt prajiturelele pe care vi le prezint azi. In alte cuvinte muffins cu zmeura si...

Muffins cu zmeura si lime
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!