Aperitiv cu Oua Pane

Postat pe: 27-09-2010
(14)

Ingrediente

pentru 2 persoane :
4 oua fierte tari
1-2 linguri faina
1 ou crud
3 linguri pesmet
1 lingura cascaval ras
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

10min
Daca le aveti pe toate, in 10 minute puteti lua masa
Se pun in castronase separate faina si pesmetul amestecat cu cascaval ras.

Intr-un alt castronas se bate bine oul crud cu foarte putina apa rece.

Se trec ouale fierte si curatate de coaja prin faina, ou batut si pesmet.

Ca sa se formeze o crusta mai groasa peste ou, eu trec oul fiert prin ou batut, faina, ou batut, faina.

Apoi reiau operatia cu pesmetul amestecat cu cascaval ras, adica trec oul fiert prin ou batut, pesmet, tot de 2 ori.
La fiecare operatie ma asigur ca pe oul fiert s-a fixat bine, atat faina, cat si pesmetul.

Intr-o cratita adinca si nu prea lata se incinge foarte, foarte bine uleiul si prajim oul

Operatia aceasta dureaza aproximativ 1 min, atat cat sa se rumeneasca frumos.

Se scot pe un servet absorbant
Se servesc fie calde, fie reci, cu salata de cruditati si cu sos de verdeata.

Poate constitui o cina pregatita rapid (max 10 min), un mic dejun sau un aperitiv la masa de pranz, sau de sarbatori, aniversari, etc.

Pesmetul se poate inlocui cu fulgi de porumb sfarmati, bucati mai mari (nu maruntiti fin), sau in combinatie fulgi de porumb cu cascaval ras, sau susan cu pesmet, etc.

Nu renuntati la sosul de verdeata care ii aduce un plus de savoare.

SOS DE VERDEATA
Se omogenizeaza:
-sos de maioneza
-verdeate tocata fin (patrunjel sau marar verde, ceapa verde)
-condimente dupa gust
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitiv cu Oua Pane" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  10.01.2013 08:54:53

Multumesc frumos !

elisakarina
•  07.01.2013 22:43:56

Arata foarte bine,chiar le voi incerca,doar ca ma gandeam..Oare sa le scot galbenusurie dupa ce le tai si sa aplic reteta oualelor umplute?Voi ce spuneti?

georgianaaaa
•  02.02.2012 18:12:47

o sa le incerc

edimihai2008
•  28.12.2011 18:09:46

sant super

d_dana_a
•  26.11.2011 18:54:21

Foarte interesante aceste oua...
Felicitari...o idee la care nu m-as fi gandit...

anetta
•  10.10.2011 14:49:24

Delicios

gabrielagaby
•  03.10.2011 19:22:53

arata atat de bine !!!

madamcoco
•  22.08.2011 14:02:51

arata bine
cred ca sunt si bune la gust

lucia_bp
•  02.03.2011 18:49:28

Jasper, mare adevar ai spus ! Ce ne-am face fara ele?

lucia_bp
•  02.03.2011 18:48:31

Chiar sunt bune, draga Stefy !

jasper
•  24.02.2010 23:37:22

multumim oualelor ca exista:P

stefy
•  20.02.2009 22:41:58

bune de tot

lucia_bp
•  08.02.2009 08:25:01

Si foarte bun!Multumesc !

djprometeu
•  04.02.2009 02:58:38

apetisant

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitiv cu Oua Pane