Se face un blat din ingredientele mentionate astfel: se amesteca toate mai putin albusurile.
Albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac. Eu, cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime.
Crema:
Se bate frisca, se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul mixat, iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata.
In ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca, se sareaza dupa gust. In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu.
Se pune in tava in care s-a copt blatul folie alimentara, apoi se ansambleaza: primul blat, crema de ton, blat, crema cu spanac sau rucola, blat...
Se da la rece si se orneaza dupa cum va place.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii