Se face un blat din ingredientele mentionate astfel: se amesteca toate mai putin albusurile.
Albusurile se bat spuma si se adauga la urma amestecand lejer. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi in tavi de cozonac. Eu, cand s-au racit le-am taiat in doua pe lungime.
Crema:
Se bate frisca, se amesteca separat jumatate din cantitatea de ricotta cu tonul mixat, iar cealalta jumatate se amesteca cu spanac sau rucola mixata.
In ambele compozitii se adauga cate jumatate din cantitatea de frisca, se sareaza dupa gust. In crema de ton eu am adaugat bucatele de ardei gras rosu.
Se pune in tava in care s-a copt blatul folie alimentara, apoi se ansambleaza: primul blat, crema de ton, blat, crema cu spanac sau rucola, blat...
Se da la rece si se orneaza dupa cum va place.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii