Antreu de Prune Umplute cu Orez

Complexitate
redusa
Antreu de Prune Umplute cu Orez

Ingrediente

  • - o canita de orez
  • - vreo 7-8 prune mai mari
  • - o rosie potrivita
  • - 4 felii de sunca
  • - rozmarin pentru decor
  • - sare
  • - piper
  • - ulei de masline

Mod de preparare

Orezul il punem intr-o cratita cu putin ulei de masline la prajit, dupa ce este putin prajit turnam apa fierbinte si lasam sa fiarba, adaugam sare si piper. Intre timp spalam prunele, scoatem samburii, rosia o taiem in cubulete mici. Doua felii de sunculita taiem bucatele mici si le punem la prajit in putin ulei.

Apoi amestecam orezul cu rosia si cu sunculita prajita si se mai adauga sare si piper dupa gust.
Aceasta umplutura o punem in prune, apoi acestea se aranjeaza intr-un vas uns cu ulei si se baga la cuptor pentru vreo 15 min.

Servim prunele peste orezul care a mai ramas, ornam cu sunculita, punem niste frunze de rozmarin (din astea am avut in casa), iar pe deasupra punem sosul care s-a scurs in cratita in care s-au copt prunele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc