Anghinare Umpluta cu Brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Anghinare Umpluta cu Brinza

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 flori de anghinare
  • brinza (200 gr mozzarella, 200 gr brinza Gouda sau cascaval o parte din acasta brinza poate sa fie chiar picanta, 3-4 linguri pline de parmezan ras)
  • usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea. In acest caz taiati tulpina exact de sub floare (in mod normal tulpina nu se taie, oricum nu o aruncati ci o curatati si o folositi in alte retete). Rupeti frunzele/petalele externe alte florii care sunt mai lemnoase si cind se va vedea o margine alba in jurul bazei florii va opriti.

Incepeti sa taiati petalele doar pe jumatate, partea superioara printr-o miscare spiralata a sui cum atui curata un mar si apoi taiati jos toata partea superioara a florii. Pentru mai multe informatii cautati caci pe net exista sute de filme si poze care explica exact cum se curata anghinarea.

Cu o lingurita sau cu o unealta cum este cea de scos miezul de la dovlecei scoateti partea interna a anghinareai unde se afla un fel de barba, de par. Deci curatati bine la interior.

Frecati floarea cu o bucata de lamiie ca sa nu se oxideze si sa prinda o culoare inchisa si puneti florile intr-un castron cu apa rece in care ati stors cel putin o jumatate de lamiie.

Pentru a putea umple anghinarea trebuie sa o loviti putin de masa sau sa loviti/ ciocniti intre ele 2 flori, atentie sa nu le rupeti. Insa in acest fel petalele se separa si o sa puteti umple mai bine.

Pregatiti umplutura: amestecind bine brinza taiata cubulete mici, parmezanul ras, mult patrunjel verde tocat si usturoi strivit, sre si piper. Cu umplutura asta umpleti mijlocul si printre petale toate florile.

Asezati anghinarea intr-un vas si turnati apa pina la jumatatea florilor sau cel putin cu 1 cm mai putin decit inaltimea florilor.
Incalziti cuptorul si introduceti vasul, lasati la 190-200 °c timp de 1 ora.
Eu am pus si tulpinile curatate cu unealta pentru curatat cartofi si taiate in bucati mai mici cca 1 cm in apa in jurul anghinarii umplute. Au rezultat moi si impreuna cu sosul /apa in care au fiert la cuptor anghinarea o sa le folosesc pentru un risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia