Anghinare Umpluta cu Brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Anghinare Umpluta cu Brinza

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 flori de anghinare
  • brinza (200 gr mozzarella, 200 gr brinza Gouda sau cascaval o parte din acasta brinza poate sa fie chiar picanta, 3-4 linguri pline de parmezan ras)
  • usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea. In acest caz taiati tulpina exact de sub floare (in mod normal tulpina nu se taie, oricum nu o aruncati ci o curatati si o folositi in alte retete). Rupeti frunzele/petalele externe alte florii care sunt mai lemnoase si cind se va vedea o margine alba in jurul bazei florii va opriti.

Incepeti sa taiati petalele doar pe jumatate, partea superioara printr-o miscare spiralata a sui cum atui curata un mar si apoi taiati jos toata partea superioara a florii. Pentru mai multe informatii cautati caci pe net exista sute de filme si poze care explica exact cum se curata anghinarea.

Cu o lingurita sau cu o unealta cum este cea de scos miezul de la dovlecei scoateti partea interna a anghinareai unde se afla un fel de barba, de par. Deci curatati bine la interior.

Frecati floarea cu o bucata de lamiie ca sa nu se oxideze si sa prinda o culoare inchisa si puneti florile intr-un castron cu apa rece in care ati stors cel putin o jumatate de lamiie.

Pentru a putea umple anghinarea trebuie sa o loviti putin de masa sau sa loviti/ ciocniti intre ele 2 flori, atentie sa nu le rupeti. Insa in acest fel petalele se separa si o sa puteti umple mai bine.

Pregatiti umplutura: amestecind bine brinza taiata cubulete mici, parmezanul ras, mult patrunjel verde tocat si usturoi strivit, sre si piper. Cu umplutura asta umpleti mijlocul si printre petale toate florile.

Asezati anghinarea intr-un vas si turnati apa pina la jumatatea florilor sau cel putin cu 1 cm mai putin decit inaltimea florilor.
Incalziti cuptorul si introduceti vasul, lasati la 190-200 °c timp de 1 ora.
Eu am pus si tulpinile curatate cu unealta pentru curatat cartofi si taiate in bucati mai mici cca 1 cm in apa in jurul anghinarii umplute. Au rezultat moi si impreuna cu sosul /apa in care au fiert la cuptor anghinarea o sa le folosesc pentru un risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia