Anghinare Umpluta cu Brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Anghinare Umpluta cu Brinza

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 flori de anghinare
  • brinza (200 gr mozzarella, 200 gr brinza Gouda sau cascaval o parte din acasta brinza poate sa fie chiar picanta, 3-4 linguri pline de parmezan ras)
  • usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea. In acest caz taiati tulpina exact de sub floare (in mod normal tulpina nu se taie, oricum nu o aruncati ci o curatati si o folositi in alte retete). Rupeti frunzele/petalele externe alte florii care sunt mai lemnoase si cind se va vedea o margine alba in jurul bazei florii va opriti.

Incepeti sa taiati petalele doar pe jumatate, partea superioara printr-o miscare spiralata a sui cum atui curata un mar si apoi taiati jos toata partea superioara a florii. Pentru mai multe informatii cautati caci pe net exista sute de filme si poze care explica exact cum se curata anghinarea.

Cu o lingurita sau cu o unealta cum este cea de scos miezul de la dovlecei scoateti partea interna a anghinareai unde se afla un fel de barba, de par. Deci curatati bine la interior.

Frecati floarea cu o bucata de lamiie ca sa nu se oxideze si sa prinda o culoare inchisa si puneti florile intr-un castron cu apa rece in care ati stors cel putin o jumatate de lamiie.

Pentru a putea umple anghinarea trebuie sa o loviti putin de masa sau sa loviti/ ciocniti intre ele 2 flori, atentie sa nu le rupeti. Insa in acest fel petalele se separa si o sa puteti umple mai bine.

Pregatiti umplutura: amestecind bine brinza taiata cubulete mici, parmezanul ras, mult patrunjel verde tocat si usturoi strivit, sre si piper. Cu umplutura asta umpleti mijlocul si printre petale toate florile.

Asezati anghinarea intr-un vas si turnati apa pina la jumatatea florilor sau cel putin cu 1 cm mai putin decit inaltimea florilor.
Incalziti cuptorul si introduceti vasul, lasati la 190-200 °c timp de 1 ora.
Eu am pus si tulpinile curatate cu unealta pentru curatat cartofi si taiate in bucati mai mici cca 1 cm in apa in jurul anghinarii umplute. Au rezultat moi si impreuna cu sosul /apa in care au fiert la cuptor anghinarea o sa le folosesc pentru un risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cornulete cu Nuca II
5
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Parteneri
Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Bucataras.RO

Reteta de vinete pane cu sos de rosii

Andra Mihail ne-a pregătit o rețeta grozavă de post: Vinete pane cu sos de roșii. Crocante și bune, te vor cuceri de la...

Reteta de vinete pane cu sos de rosii
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia