Anghinare Umpluta cu Brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Anghinare Umpluta cu Brinza

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 4 flori de anghinare
  • brinza (200 gr mozzarella, 200 gr brinza Gouda sau cascaval o parte din acasta brinza poate sa fie chiar picanta, 3-4 linguri pline de parmezan ras)
  • usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper

Mod de preparare

Curatati anghinarea. In acest caz taiati tulpina exact de sub floare (in mod normal tulpina nu se taie, oricum nu o aruncati ci o curatati si o folositi in alte retete). Rupeti frunzele/petalele externe alte florii care sunt mai lemnoase si cind se va vedea o margine alba in jurul bazei florii va opriti.

Incepeti sa taiati petalele doar pe jumatate, partea superioara printr-o miscare spiralata a sui cum atui curata un mar si apoi taiati jos toata partea superioara a florii. Pentru mai multe informatii cautati caci pe net exista sute de filme si poze care explica exact cum se curata anghinarea.

Cu o lingurita sau cu o unealta cum este cea de scos miezul de la dovlecei scoateti partea interna a anghinareai unde se afla un fel de barba, de par. Deci curatati bine la interior.

Frecati floarea cu o bucata de lamiie ca sa nu se oxideze si sa prinda o culoare inchisa si puneti florile intr-un castron cu apa rece in care ati stors cel putin o jumatate de lamiie.

Pentru a putea umple anghinarea trebuie sa o loviti putin de masa sau sa loviti/ ciocniti intre ele 2 flori, atentie sa nu le rupeti. Insa in acest fel petalele se separa si o sa puteti umple mai bine.

Pregatiti umplutura: amestecind bine brinza taiata cubulete mici, parmezanul ras, mult patrunjel verde tocat si usturoi strivit, sre si piper. Cu umplutura asta umpleti mijlocul si printre petale toate florile.

Asezati anghinarea intr-un vas si turnati apa pina la jumatatea florilor sau cel putin cu 1 cm mai putin decit inaltimea florilor.
Incalziti cuptorul si introduceti vasul, lasati la 190-200 °c timp de 1 ora.
Eu am pus si tulpinile curatate cu unealta pentru curatat cartofi si taiate in bucati mai mici cca 1 cm in apa in jurul anghinarii umplute. Au rezultat moi si impreuna cu sosul /apa in care au fiert la cuptor anghinarea o sa le folosesc pentru un risotto.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti