Unicat in Romania - singura fabrica din tara care produce cascaval in ceara

Unicat in Romania - singura fabrica din tara care produce cascaval in ceara

In mod surprinzator, cascavalul in ceara a devenit o raritate in Romania. Astfel ca, aceasta specialitate a ajuns sa se mai produca intr-o singura fabrica de branzeturi din tara, din judetul Botosani.

Aceasta tehnica de conservare era foarte folosita in industria alimentara din Romania, dar s-a renuntat la ea din cauza costurilor mai ridicate, in comparatie cu infolierea si vidarea produselor lactate.

Asa s-a ajuns ca fabrica de lactate Vlasie Company, din comuna Vlasinesti, judetul Botoşani, sa fie singura care livreaza pe piata romaneasca cascaval in ceara.

Spre deosebire de ambalajele de plastic, ceara ii permite cascavalului sa-si continue procesul de maturare. Cu cat procesul de maturare este mai lung, cu atat produsul se transforma intr-unul de calitate superioara.

"Nu am gasit de unde sa cumparam ceara din Romania si am comandat-o din Olanda. Inlocuind folia din plastic in care era ambalat cascavalul cu ceara noi obtinem un produs care isi continua maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta in propriul sau ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la cascaval, ceara, nu folia din plastic, si avand in vedere ca noi producem o reteta traditionala intr-un mod traditional, am vrut ca si ambalajul sa fie unul pe masura.", spune administratorul Vlasie Company, Constantin Aniculaesa.

Totodata, produsul este lucrat manual, in cosuri de nuiele, pe blat de stejar, iar ambalajul este unicat pentru Romania.

Fabrica din Vlasinesti va mai produce si Cascaval de Saveni si sub brandul Originar, care va fi comercializat intr-o retea de supermarketuri din tara, va mai include si branza de Taga, plus alte produse traditionale premium-quality. 

Mai jos aveti o filmare cu procedeul de conservare in ceara:

Sursa articol: super-hrana.ro
Sursa poze: banulbotosanean.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa