E toamna, deci timpul sa ne bucuram de toate bunatatile pe care aceasta ni le ofera. In topul preferintelor noastre, pe primul loc se afla ardeii copti. Exista multe metode de a-i coace, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.
Solutia pe care v-o propunem noi este rapida, curata si lipsita de fum. Urmati pasii de mai jos si veti fi mai aproape de o mancare delicioasa.
Pasul 1:
Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt
Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.
Pasul 2:
Coaceti ardeii
Puneti tava cu ardei in cuptorul preincalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.
Pasul 3:
Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac
Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.
In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.
Pasul 4:
Decojiti
Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.
Se pot folosi in orice reteta cu la fel de mult succes.
Autor: Lucia_bp
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii