Cum se coc si se decojesc ardeii

Cum se coc si se decojesc ardeii

E toamna, deci timpul sa ne bucuram de toate bunatatile pe care aceasta ni le ofera. In topul preferintelor noastre, pe primul loc se afla ardeii copti. Exista multe metode de a-i coace, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.

Solutia pe care v-o propunem noi este rapida, curata si lipsita de fum. Urmati pasii de mai jos si veti fi mai aproape de o mancare delicioasa.

Pasul 1:
Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt

Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.

Pasul 2:
Coaceti ardeii

Puneti tava cu ardei in cuptorul preincalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.

Pasul 3:
Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac

Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.

In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.

Pasul 4:
Decojiti

Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.

Se pot folosi in orice reteta cu la fel de mult succes.

Autor: Lucia_bp

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Supa crema de linte rosie - Reteta video
Bucataras.RO

Supa crema de linte rosie - Reteta video

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Supa crema de linte rosie - Reteta video
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai