E toamna, deci timpul sa ne bucuram de toate bunatatile pe care aceasta ni le ofera. In topul preferintelor noastre, pe primul loc se afla ardeii copti. Exista multe metode de a-i coace, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei.
Solutia pe care v-o propunem noi este rapida, curata si lipsita de fum. Urmati pasii de mai jos si veti fi mai aproape de o mancare delicioasa.
Pasul 1:
Puneti folie de aluminiu pe o tava de copt
Alegeti o tava de copt cu margini si imbracati-o, inclusiv marginile, cu folie de aluminiu.
Asezati ardeii spalati si zvantati in tava, unii langa altii.
Pasul 2:
Coaceti ardeii
Puneti tava cu ardei in cuptorul preincalzit, cat mai aproape de sursa de caldura si coaceti la foc potrivit pana ce pielita de la ardei se arde usor si se desprinde din loc in loc. Intoarceti ardeii pe toate partile cu ajutorul unor clesti. In aproximativ 15 min ardeii ar trebui sa fie copti.
Pasul 3:
Raciti ardeii intr-o punga de hartie sau de plastic ori intr-un vas cu capac
Transferati ardeii copti intr-o punga de hartie sau de plastic si legati-o usor. Daca folositi un vas, puneti capacul pe el. Lasati asa pana se racesc. Puteti sa-i sarati pe fiecare, pe toate fetele, inainte de ai introduce in punga sau vas.
In timp ce se racesc, ardeii se aburesc, ceea ce face decojirea mai usoara.
Pasul 4:
Decojiti
Dupa circa 10 min, ardeii sunt raciti. Scoateti-i pe rand din punga sau vas si decojiti-i cu degetele, indepartand toata pielita arsa.
Se pot folosi in orice reteta cu la fel de mult succes.
Autor: Lucia_bp
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii