Cum sa indepartezi etichetele de pe borcane sau sticle

Cum sa indepartezi etichetele de pe borcane sau sticle

Reciclarea borcanelor si a sticlelor reduce risipirea si constituie o metoda eficienta de a diminua impactul negative asupra mediului. Deseori, eticheta de pe borcane impiedica pe unii sa le refoloseasca. Fiecare dintre noi s-a gasit odata in situatia de a-si rupe o unghie incercand inutil sa curete o eticheta sau de a reusi acest lucru doar partial. Pentru a putea reutiliza un borcan, trebuie sa indepartam atat eticheta de hartie, cat si adezivul, ultimul dovedindu-se de cele mai multe ori o adevarata provocare.

Solutii naturale de indepartat etichetele

Inainte de a incerca toate solutiile comerciale (unele toxice) ce pot indeparta adezivul de pe borcane, incercati abordarea naturala. Daca aveti timpul necesar, cea mai usoara solutie este sa lasati borcanele in apa cu sapun peste noapte, pentru a se inmuia etichetele. Pentru a facilita si mai mult procedura, zgaraiati etichetele cu un cutit inainte de a le pune in apa. Dimineata veti gasi majoritatea borcanelor usor de curatat. Pentru cele mai incapatanate, gasiti mai jos alte solutii.

Solutii pentru adezivi insolubili in apa

Pentru adezivii insolubili in apa se poate utilize un uscator de par (cu grija). Incercati sa incalziti adezivul de la o distanta mica. Dupa 30-60 de secunde, adezivul se inmoaie si poate fi usor sters cu un servetel sau cu o laveta. Daca nu se intampla asta, e momentul sa incercati o a treia solutie.

Solutii naturale pentru adezivii rezistenti

Untul sau uleiul alimentar sunt solutii bune pentru indepartarea adezivilor dificili. Dupa ce aplicati un strat subtire de ulei, folositi un burete abraziv sau un spalator de sarma sa indepartati reziduurile.

Metoda 1:

In cazul in care aveti nevoie, iata descrise in detaliu doua metode pe care le puteti folosi pentru a obtine niste borcane curate ce pot fi intrebuintate dupa nevoile fiecaruia.

Pasul 1: Aplicati un strat gros de ulei pe eticheta. Lasati-o sa se inmoaie timp de 24 de ore. Incercati sa o indepartati. Daca se dezlipeste usor, treceti la pasul 2. Daca nu, repetati primul pas (unele etichete necesita mai multe aplicari).

Pasul 2: Dupa ce eticheta a fost indepartata, de obicei ramane adeziv partial topit. Pentru a-l curata si pe acesta, trebuie sa mai aplicati un strat de ulei si sa-l lasati peste noapte. 

Pasul 3: Stergeti adezivul si reziduurile de ulei, apoi spalati borcanul in apa calda, cu detergent.

Metoda 2:

Pasul 1: Spalati borcanul sau sticla cu apa calduta cu detergent. Lasati vasul sa se inmoaie pentru 10-20 de minute pentru a permite adezivului si etichetei sa se inmoaie. Clatiti-le si lasati-le la uscat.

Pasul 2: Ungeti eticheta cu un strat de ulei si lasati asa timp de 10-15 minute, pana cand adezivul se imbiba bine. Pentru adezivi foarte puternici, puteti pune borcanul intr-un vas cu ulei cat sa acopere eticheta lasandu-l acolo timp de 30 de minute. Folositi apoi un cutit de unt pentru a indeparta adezivul.

Pasul 3: Daca primii 2 pasi nu au reusit sa va curete borcanele, e timpul sa fierbeti apa cu detergent intr-un vas in care le veti pune timp de 30 de minute. Caldura si apa vor topi adezivul, permitandu-va sa-l indepartati cu usurinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia