Aceasta este perioada din an in care se pun cele mai multe muraturi. De asemenea, se spune ca 26 octombrie, ziua de Sfantul Dumitru, ar fi cea mai buna zi din an pentru a pune varza la acrit.
Insa, astazi va prezentam o alta reteta inedita de muraturi: trandafiri murati. Aceasta este inventia unui chef celebru din Alba Iulia, Cosmin Toma, cunoscut pentru creativitatea si modul in care reinterpreteaza retete clasice.
Asadar, iata cum puteti face ''Rose de Toma'', dupa cum si-a botezat autorul reteta.
Ingrediente:
- cativa trandafiri, de preferat boboci
- 300 ml. apa
- trei linguri de zahar
- otet
- 2-3 foi de dafin
- piper rosu si negru
- o lingura si jumatate de sare de mare
- boabe de mustar
- un baton de scortisoara
- usturoi
- zeama de la o lamaie
- hrean
Mod de preparare:
Se pun in apa (care a fost fiarta si racita) boabele de mustar si sarea, apoi se amesteca. Se adauga zaharul, scortisoara si usturoiul. Se amesteca din nou si se adauga piperul rosu si negru, otetul, frunzele de dafin, hreanul si zeama de la lamaie.
Se pune totul intr-o caserola, dupa care se adauga bobocii de trandafir, se pune capacul si se lasa doua saptamani la frigider.
Trandafirii murati pot fi consumati ca atare, intocmai ca gogonelele sau castravetii murati, dar pot fi folositi si pentru a orna diverse feluri de mancare mai rafinate.
Chef Cosmin Toma a participat, de-a lungul timpului, la mai multe emisiuni culinare, este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Transilvania si, recent, a castigat prima competitie culinara din Romania cu tematica vegetariana, Vegetarian Culinary Cup, ce s-a desfasurat la Brasov medalie de aur la sectiunea Black Box (cosul cu surprize) si medalie de argint la sectiunea Meniu de restaurant.
Preparatele sale sunt cu adevarat spectaculoase, puteti sa vedeti mai multe pe pagina sa de Facebook, iar cand mai treceti prin Sibiu, nu uitati sa treceti pe la La Cuptor, in cazul in care vreti sa serviti un ghiveci cu flori.
Sursa articol: agerpres.ro
Sursa foto: telegraph.co.uk
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...
Miere de papadieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii