Sportul - catalizator al dietelor de slabire

De ce fitness?

Atunci cand se doreste consumarea depozitelor de glucoza, fitnesul este alegerea corecta. Glucoza este utilizata atunci cand organismul este supus la un efort fizic crescut, sustinut timp de cateva minute, alternat cu pauze scurte si are ca efect cresterea masei musculare.

De ce aerobic?

Exista un tip de activitate pentru care organismul isi ia resursele din depozitele de lipide. Acesta presupune eforturi fizice minime sau medii care sunt desfasurate pe perioade mai lungi de timp si are ca efect arderea lipidelor (a grasimilor). In aceasta a doua categorie se incadreaza, pe langa aerobic, inotul, mersul pe bicicleta etc. Deci, in principiu, pentru a da jos din grasimi e necesar un efort sustinut mediu sau minim, efectuat la fiecare cateva zile pentru eficienta maxima.

Efectele pozitive ale unei activitati fizice sustinute sunt binecunoscute de toata lumea. Pe langa corpul mult visat veti beneficia si de consecinte precum: intarzierea imbatranirii, stimularea capacitatii mentale, imbunatatirea starii psihice prin eliberarea de endorfine, intensificarea rezistentei la diverse afectiuni, stabilizarea tensiunii areteriale etc.

O activitate fizica corespunzator efectuata presupune o hidratare corecta. Cu cel mult o ora inaintea dezvoltarii efortului este recomandata ingerarea a 0.5l apa, pe parcursul activitatii fizice trebuie baut cate un pahar de apa la fiecare 15-20 de minute, iar la incheierea acesteia 0.5l. Nu este cazul sa folositi bauturi dulci sau energizante decat daca sunteti antrenat intr-un effort fizic crescut ce se desfasoara pe o perioada mai indelungata de timp (in special, la sportivii de performanta) si este recomandat sa se utilizeze doar in timpul activitatii fizice, nu dupa aceea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Placinta aperitiv
Bucataras.RO

Placinta aperitiv

Placinta aperitiv
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat