Sportul - catalizator al dietelor de slabire

De ce fitness?

Atunci cand se doreste consumarea depozitelor de glucoza, fitnesul este alegerea corecta. Glucoza este utilizata atunci cand organismul este supus la un efort fizic crescut, sustinut timp de cateva minute, alternat cu pauze scurte si are ca efect cresterea masei musculare.

De ce aerobic?

Exista un tip de activitate pentru care organismul isi ia resursele din depozitele de lipide. Acesta presupune eforturi fizice minime sau medii care sunt desfasurate pe perioade mai lungi de timp si are ca efect arderea lipidelor (a grasimilor). In aceasta a doua categorie se incadreaza, pe langa aerobic, inotul, mersul pe bicicleta etc. Deci, in principiu, pentru a da jos din grasimi e necesar un efort sustinut mediu sau minim, efectuat la fiecare cateva zile pentru eficienta maxima.

Efectele pozitive ale unei activitati fizice sustinute sunt binecunoscute de toata lumea. Pe langa corpul mult visat veti beneficia si de consecinte precum: intarzierea imbatranirii, stimularea capacitatii mentale, imbunatatirea starii psihice prin eliberarea de endorfine, intensificarea rezistentei la diverse afectiuni, stabilizarea tensiunii areteriale etc.

O activitate fizica corespunzator efectuata presupune o hidratare corecta. Cu cel mult o ora inaintea dezvoltarii efortului este recomandata ingerarea a 0.5l apa, pe parcursul activitatii fizice trebuie baut cate un pahar de apa la fiecare 15-20 de minute, iar la incheierea acesteia 0.5l. Nu este cazul sa folositi bauturi dulci sau energizante decat daca sunteti antrenat intr-un effort fizic crescut ce se desfasoara pe o perioada mai indelungata de timp (in special, la sportivii de performanta) si este recomandat sa se utilizeze doar in timpul activitatii fizice, nu dupa aceea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia