Sportul - catalizator al dietelor de slabire

De ce fitness?

Atunci cand se doreste consumarea depozitelor de glucoza, fitnesul este alegerea corecta. Glucoza este utilizata atunci cand organismul este supus la un efort fizic crescut, sustinut timp de cateva minute, alternat cu pauze scurte si are ca efect cresterea masei musculare.

De ce aerobic?

Exista un tip de activitate pentru care organismul isi ia resursele din depozitele de lipide. Acesta presupune eforturi fizice minime sau medii care sunt desfasurate pe perioade mai lungi de timp si are ca efect arderea lipidelor (a grasimilor). In aceasta a doua categorie se incadreaza, pe langa aerobic, inotul, mersul pe bicicleta etc. Deci, in principiu, pentru a da jos din grasimi e necesar un efort sustinut mediu sau minim, efectuat la fiecare cateva zile pentru eficienta maxima.

Efectele pozitive ale unei activitati fizice sustinute sunt binecunoscute de toata lumea. Pe langa corpul mult visat veti beneficia si de consecinte precum: intarzierea imbatranirii, stimularea capacitatii mentale, imbunatatirea starii psihice prin eliberarea de endorfine, intensificarea rezistentei la diverse afectiuni, stabilizarea tensiunii areteriale etc.

O activitate fizica corespunzator efectuata presupune o hidratare corecta. Cu cel mult o ora inaintea dezvoltarii efortului este recomandata ingerarea a 0.5l apa, pe parcursul activitatii fizice trebuie baut cate un pahar de apa la fiecare 15-20 de minute, iar la incheierea acesteia 0.5l. Nu este cazul sa folositi bauturi dulci sau energizante decat daca sunteti antrenat intr-un effort fizic crescut ce se desfasoara pe o perioada mai indelungata de timp (in special, la sportivii de performanta) si este recomandat sa se utilizeze doar in timpul activitatii fizice, nu dupa aceea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Drob de pui
5
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia