Beneficiile consumului de afine - fructul medicament

Beneficiile consumului de afine - fructul medicament

Afinele fac parte din categoria super-alimentelor cu efecte miraculoase asupra sanatatii noastre. 

Acestea contin vitamine esentiale, minerale si fito-chimicale excelente pentru sanatate. 

De asemenea, afinele sunt fructele cu cei mai multi antioxidanti, peste 13.000. Datorita acestui lucru, ele au mai fost numite, pe buna dreptate, "fructele medicament". 

Vedeti mai jos cateva dintre beneficiile consumului de afine.

Folosite in tratarea diabetului

Fructele si frunzele de afin contin mirtilina, o substanta denumita si insulina vegetala. Aceasta regleaza glicemia si este folosita in fazele incipiente de diabet zaharat.

Bune pentru vedere

Afinele contin un nivel ridicat de antocianozide, substante care incetinesc pierderea vederii. Totodata, au un rol in stoparea procesului de imbatranire a ochilor si previn aparitia cataractei, miopiei si hipermetropiei, uscarii ochilor si infectiilor.

Combat infectiile urinare 

Celor care sufera de cistita li se recomanda sa consume mult suc de afine. Acesta ajuta la indepartarea din tractul urinar a bacterilor E.coli si Proteus, responsabile pentru durerile din timpul urinarii.

Mentin sanatatea sistemului nervos 

Afinele contin cantitati mari de: vitamina A, complexul-B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan si antociani. Toate acestea ajuta la preintampinarea aparitiei tulburarilor nevrotice. De asemenea, consumul de afine previne degenerarea sau distrugerea neuronilor.

In urma unui studiu din 2012, s-a descoperit ca cei care consuma zilnic o portie de afine (~200 de grame) au functii cognitive mai bune. Explicatia este ca afinele protejeaza creierul prin actiunea de curatare a proteinelor toxice care in timp se acumuleaza in tesuturile nervoase.

Distrug celulele canceroase

Afinele contin peste 13.000 de antioxidanti. Printre acestia se numara si unul foarte puternic, numit acid elagic. S-a dovedit stiintific ca acesta previne aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organism.

De asemenea, exista studii care demonstreaza ca o cura de 3 saptamani cu afine poate inhiba proliferarea cancerului la colon si chiar poate induce moartea celulelor canceroase.

Chempferolul este un alt antioxidant pe care afinele il contin in cantitati semnificative. S-a descoperit recent ca femeile care consuma alimente bogate in acest antioxidant au un risc cu 40% mai mic de dezvoltare a cancerului ovarian sau la san.

Reduc colesterolul 

Consumul de afine inhiba productia unei enzime pe care ficatul nostru o transforma in colesterol. Din acest motiv, afinele sunt indicate pentru cei care au un nivel ridicat de colesterol.

Surse articol: en.wikipedia.orgwhfoods.com, bucataras.ro, gustos.ro 
Sursa foto: gamerfitnation.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.