4 rețete delicioase de frigărui la grătar

4 rețete delicioase de frigărui la grătar

Frigăruile la grătar sunt preparate delicioase, ce îți permit să folosești combinații inedite și interesante de ingrediente. Cu puțină imaginație poți crea variante ce pot deveni vedetele unei petreceri cu grătar, fie la curte, fie la iarbă verde.

Modalitățile de preparare ale frigăruilor pot fi: la grătar normal cu cărbuni, dar și la un grătar electric. Avantajele unui grill electric sunt multiple. Carnea se prepară fără fum, temperatura se poate regla și se poate păstra constantă, iar timpul de preparare este mult mai scurt. Un grill electric este mult mai util și mai sigur, putând fi folosit și la bloc în siguranță și având un consum mic de energie, așa cum am găsit în sfaturile blogului Hendi.ro. Totodată, pentru a o obține frigărui suculente este important să cunoști metodele de frăgezire a cărnii, o etapă cheie în procesul de preparare.

Iată 4 rețete de frigărui gustoase pe care le poți face pe grătarul grill sau grătarul normal.

1. Frigărui de pui cu bacon

Ingrediente:

· 460 g piept de pui, tăiat în cubulețe potrivite

· 16 felii de bacon

· 150 g roșii cherry întregi

· 200 g sos de iaurt

· Sucul de la o jumătate de lime

· 3 g boia iute

Preparare și asamblare: Setează grillul la o temperatură medie. Într-un bol, amestecă sosul de iaurt, cu sucul de lime și boiaua iute. Adaugă puiul în sos și lasă-l la marinat pentru cel puțin 15 minute sau cel mult 2 ore. Pe băț se introduce capătul unei fâșii de bacon, apoi o roșie cherry, se face un fald din fâșia de bacon care îmbracă roșia, se adaugă puiul, apoi iarăși faldul din bacon. Se continuă așa până la finalizarea bățului. Se dorește efectul de valuri din bacon. În adânciturile valurilor se află puiul și roșiile. Frigăruia se pune la prăjit pe grill pentru 8 minute, pe fiecare parte.

2. Frigărui cu creveți și lămâie

Ingrediente:

· 300 g creveți decorticați

· 3 lămâi tăiate felii

· 8 bețe care au stat în pealabil în apă

· 3 linguri ulei măsline

· 100 g pesto

Preparare și asamblare: Setează grillul la o temperatură medie spre ridicată. Pe băț se pune prima felia de lămâie, apoi bucata de crevete și se alternează. Frigăruile se ung cu ulei de măsline și se presară cu sare și piper. Se pun pe grill timp de 4-5 minute, fiind întoarse pe toate părțile din când în când, până se rumenesc. La final se ung cu pesto și se servesc.

3. Frigărui cu mușchiuleț de vită și brocoli

Ingrediente:

· 460 g mușchiuleț de vită tăiat cuburi

· 250 g broccoli, tăiat bucăți potrivite

· 35 g zahăr brun

· 50 g sos de soia

· 6 g ghimbir pisat

· Sucul de la 2 lime stoarse

· 2 linguri ulei de măsline

Preparare și asamblare: Setează grillul la o temperatură medie spre ridicată. Într-un bol, amestecă sosul de soia, zahărul, ghimbirul și sucul de lime. Încorporează bucățile de mușchiuleț în marinadă și las-o să stea la rece timp de 12 ore. Într-un bol separat, unge bucățile de broccoli cu ulei de măsline. Asamblează bețele de frigărui prin alternarea de broccoli cu mușchiuleț. Se presară piper. Pune frigăruile pe grill și lasă-le să se gătească timp de 10 minute, întorcându-le pe fiecare parte.

4. Frigărui cu hot dog și legume

Ingrediente pentru bețe:

· 4 crenvurști de hot dog tăiați oblic fiecare în 4 bucăți

· 330 g ananas tăiat bucăți cubice potrivite

· 1 ardei gras roșu tăiat în bucăți pătrate late de 2 cm

· 1 ardei gras verde tăiat în bucăți pătrate late de 2 cm

· 1 ceapă roșie tăiată în bucățele de 2 cm

Ingrediente sos:

· 100 g sos barbeque

· 20 g ketchup

· 2 linguri sos de soia

· 2 linguri oțet de orez

· ½ linguriță de pudră chili

Preparare și asamblare: Grillul se setează la o temperatură medie. Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru sos. Asamblarea frigăruii se face în următoarea ordine: hot dog, ananas, ardei roșu, ardei verde și ceapă. Se alternează până se termină ingredientele. La final frigăruile se ung pe toate părțile cu sos. Se așază pe grill și se lasă la gătit pentru 8-10 min, fiind întoarse pe toate părțile. Se ung în continuare cu sos, în timp ce se prepară.

Frigăruile sunt preparate distractive și spectaculoase pe care le poți face la tine acasă, dacă ai echipamentul necesar și dacă știi să te folosești de mici secrete culinare. După cum spune și The Recipe Critic, este indicat să pregătești bețele de frigărui cu câteva ore înainte prin depozitarea lor într-un recipient cu apă. În felul acesta, ele vor fi bine hidratate și nu vor arde repede atunci când sunt pe grill.

 

Sursa foto: pexels.com

 

 

 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj