Mulți oameni iubesc prăjiturile și își doresc să se bucure de ele sub o formă sau alta. Însă cele mai multe deserturi se prepară cu ingrediente ce conțin gluten. Fie că ai decis să scoți glutenul din alimentație fără vreun motiv medical, fie că suferi de intoleranță la gluten, nu înseamnă că nu poți savura oricând o prăjitură delicioasă. În cazul în care organizezi o petrecere pentru copilul tău și trebuie să acorzi atenție și celor care nu trebuie să consume gluten, poți apela la o mulțime de preparate delicioase care nu conțin acest ingredient.
Indiferent de motivul tău, noi îți oferim 3 rețete de dulciuri fără gluten, de preparat acasă. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente simple, forme de copt de calitate, rezistente și antiaderente, pentru a obține cele mai bune rezultate, și multă voie bună. Aceste prăjiturele îți vor satisface pofta de dulce și te vor face să descoperi noi arome, sănătoase si gustoase.
Brioșe cu nucă
Ingrediente:
● două căni de fulgi de ovăz
● ½ căni cu nuci mărunțite
● o cană cu lapte
● 1 ou
● o lingură de ulei de cocos
● 2 linguri de sirop de arțar
● o linguriță de praf de copt fără gluten
● un praf de sare
Mod de preparare:
Pasul 1. Încălzește cuptorul la 200 de grade C, apoi macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie. Amestecă făina obținută cu praful de copt, sarea și nuca.
Pasul 2. Separat, bate ouăle, apoi adaugă peste ele uleiul de cocos, siropul de arțar și laptele.
Pasul 3: Amestecă bine făina obținută la pasul 1, cu compoziția de la pasul 2.
Pasul 4: Unge tava pentru brioșe cu ulei de cocos și toarnă compoziția, având grijă să umpli fiecare formă până la jumătate (la copt, brioșele vor crește).
Pasul 5. Lasă brioșele la copt 25 de minute.
Poftă bună!
Prăjitură simple fără gluten
Ingrediente:
● 6 ouă
● 200 g zahăr
● 150 g făină de orez
● o linguriță praf de copt fără gluten
● coaja unei lămâi
● un praf sare
● 20 g unt pentru formă
● o lingură zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare:
Amestecă bine gălbenușurile cu zahărul până obții un amestec spumos, apoi adaugă făina și praful de copt. Bate albușurile spumă tare, apoi adaugă-le peste gălbenușuri, împreună cu un praf de sare și coaja de lămâie. Amestecă până la omogenizare.
La final, unge forma de copt din silicon cu unt, presară puțin zahăr și dă-o la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute. Prăjitura se servește ornată cu zahăr pudră. Poftă bună!
Brioșe cu dovleac
Ingrediente:
● 250 de grame de făină fără gluten
● un praf de copt fără gluten
● 250 de grame de piure de dovleac
● 2 ouă
● Miere
● 4 linguri de ulei de cocos
● scorțișoară
● esență de vanilie
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 de grade. Modul de preparare este simplu și rapid și nu necesită mulți pași. Este suficient să amesteci toate ingredientele până la omogenizare. După ce compoziția este gata, toarnă amestecul în formele de brioșe, până la jumătate, apoi lasă-le la copt timp de 30 de minute. Poftă bună!
Foto: Pixabay
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii