3 Rețete culinare special gândite și adaptate pentru sportivi

3 Rețete culinare special gândite și adaptate pentru sportivi

Indiferent dacă practici un sport de performanță sau pur și simplu te-ai îndrăgostit de un joc ca airsoft, căruia i-ai descoperit gustul după ce ai văzut oferta impresionată de replici fidel realizate după armele reale, din magazinele de profil airsoft București, ți-am pregătit în rândurile ce urmează o colecție de rețete nu doar delicioase, ci și foarte simplu de preparat și sănătoase pentru sportivi.

 

Supă rece cu avocado și creveți

 

Supele reci sunt niște mâncăruri foarte practice pentru sportivi deoarece, după preparare, acestea pot fi consumate așa cum sunt, fără a necesita încălzire în prealabil.

 De asemenea, atât avocado, cât și creveții aduc unui sportiv aportul necesar de grăsimi și proteine. De aceaa, o supă de avocado cu creveți reprezintă o mâncare de care orice sportiv ar trebui să profite cât mai des.

 

Pentru ea ai nevoie de:

 1 cană de supă de legume

jumătate de cană de lapte vegetal

1 avocado

1 zuchinni

suc de la o lămâie

piper

pătrunjel

200 grame de creveți

1 linguriță de ulei de cocos

1 lingură de paprica

chilli iute după gust

sare de mare

pudră de usturoi

 

Pentru supă se amestecă supa de legume, avocadoul, dovlecelul, sucul de lămâie, piperul și pătrunjelul. Creveții se călesc într-o tigaie unde se adaugă toate celelalte ingrediente enumerate.

 La final, după ce sunt gata, creveții se adaugă în supă și se servește preparatul.

 


Chifteluțe cu orez și ton

 

Atât orezul cât și tonul sunt niște alimente foarte bune pentru sportivi. Și pe lângă asta, sunt și foarte delicioase, mai ales consumate împreună. Așa că, dacă îți plac chifteluțele, încearcă această rețetă originală de chifteluțe cu orez și ton.

 

Pentru ele ai nevoie de:

 150 de grame de orez

160 de grame de ton în ulei

100 de grame de brânză mozzarella dată pe răzătoare

1 ou

sare

măghiran

paprica

 

Se fierbe mai întâi orezul și apoi, după ce s-a răcit, se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Compoziția se modelează în chifteluțe ca cele din carne, care se pun la final pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a fi gata, chifteluțele se coc pentru 25 de minute la 185 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit.

 

Piept de pui exotic

 

Pieptul de pui este un aliment plin de proteine, motiv pentru care el este foarte des inclus în dietele sportivilor. Dar, pe de altă parte, fiind o carne slabă, pieptul de pui poate căpăta un gust fad, dacă nu este gătit într-un mod creativ. De aceea, în acest articol, dacă vrei să-ți iei necesarul de proteine consumând piept de pui, îți propunem o rețetă exotică, cu fructe de mango, lapte de cocos, turmeric și stafide.

 

Pentru el ai nevoie de:

 500 de grame de piept de pui

2 fructe de mango

450 mililitri de lapte de cocos

1 ceapă

4 căței de usturoi

1 lingură de ulei de cocos

2 linguri de oțet din vin

1 linguriță de turmeric

1 linguriță de pătrunjel uscat

1 cană de mei

2 căni de apă

stafide

sare

piper

 

Într-o cratiță se amestecă meiul cu condimentele, se toarnă apoi apa și se lasă la fiert timp de 15-20 de minute.

 În același timp, într-o tigaie adâncă, se topește uleiul de cocos, în care se călește apoi ceapă tocată. Se adaugă usturoi, turmeric, sare, piper, oțet, lapte de cocos și bineînțeles, piesa de rezistență, fructele de mango tăiate mărunt. La final, amestecul se lasă la fiert timp de 15 minute.

 După ce a fiert, amestecul cu mango se mixează bine și se folosește ca sos pentru puiul tăiat fâșii. Întreaga compoziție se fierbe aproximativ 15-20 de minute, până ce se rumenește carnea și se adaugă la final pătrunjel tocat.

 Acest pui preparat exotic se servește cu meiul fiert anterior, ca garnitură.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Victoria
4
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Ciorba  cu os de porc si gulie
Bucataras.RO

Ciorba cu os de porc si gulie

Imi place asa prepar ciorbe diverse . De gulie nu am mai mancat de mult timp .

Ciorba cu os de porc si gulie
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino