Limba soacrei - mancarea din vinete iubita de toate nurorile
2016-08-10 00:00:00
Multi stiu despre planta de apartament ce poarta denumirea de Limba soacrei. Putini stiu, insa, ca exista si un fel de mancare de sezon, din vinete, care are aceeasi denumire.
Este de la sine inteles ca este un fel de mancare pe care orice nora ar trebui sa stie sa-l pregateasca.
Mai ales ca se spune ca acest tip de mancare este iubit de toate nurorile pentru ca, daca soacra e rea de gura sau cicalitoare, vinetele vor fi piscatoare si vor face ca limba soacrei sa se umfle.
O alta explicatie ar fi ca denumirea vine de la faptul ca avem o fasie de vanata facuta rulou si umpluta cu usturoi. Aceasta facand referire, in gluma, la limba lunga si iute a soacrelor.
Si, daca v-am spus si povestea acestui fel de mancare, sa va spunem si cum se pregateste:
Ingrediente:
2 vinete
1 rosie
2-3 linguri maioneza
2-3 catei de usturoi
patrunjel
ulei
sare si piper
Mod de preparare:
Feliem subtire vinetele de-a lungul lor, le prajim in ulei pe ambele parti, doar cat sa se rumeneasca.
Pregatim maioneza cu usturoi si sare, iar rosia o taiem fasii subtiri.
Luam o felie de vanata, o ungem cu maioneza, intr-un capat punem o bucatica de rosie si patrunjel si apoi rulam de-a lungul vinetei, astfel obtinem un rulou de vanata.
Pofta buna!
Sursa foto: gustos.ro
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pana la 12 rate
Alte articole
Rusaliile si Mosii de vara: traditii si preparate culinare
Cum sa prepari papanasi dupa o reteta de Radu Anton Roman
Care sunt alimentele nesanatoase pe care romanii le consuma din ce in ce mai mult
15 retete de aperitive festive pentru masa de Revelion
Superstitiile si obiceiurile culinare ale romanilor pentru noaptea de Revelion
Cum sa pregatesti cea mai buna toba si cea mai buna piftie pentru Craciun - 10 retete
Cum sa faci sarmale ardelenesti si muntenesti ca Radu Anton Roman
Cum sa faci cozonac dupa reteta lui Pastorel Teodoreanu
-
Cornuri cu carnati
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Bulete de branza si cartofi
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Osso bucco milanez
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache
-
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache