La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

In cadrul celei de-a 9-a editie a Festivalului Cepei de la Pericei, s-a strans laolalta cel mai mare numar de oameni din lume pasionati de "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata" cu untura delicatei slanini de porc Mangalita. 

Astfel, comuna a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor. 

Prima data, ceapa din Pericei a intrat in Cartea Recordurilor in 2007, cand, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, agricultorii de aici au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri.

Tot atunci in comuna a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic in lume, care are o inaltime de sase metri si reprezinta un bulb de ceapa aurie-aramie cu o inaltime de 4,5 metri, realizat din fibra de sticla si rasini sintetice si acoperit cu tabla de cupru batuta.

Acest monument a fost si cel care a adus al doilea record mondial in comuna, pentru “cel mai mare monument dedicat cepei”.

Anul acesta, pe 3 septembrie, organizatorii au oferit slanina, batul, painea, focul, instructiunile de folosire si buna-dispozitie, iar la final de zi comuna a ajuns pentru a 3-a oara in Cartea Recordurilor, deoarece 1300 de oameni au prajit in acelasi timp "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata". Sau mai simplu spus: slanina prajita si paine cu ceapa si untura.

Premierul Dacian Ciolos este originar din Pericei, dar nu a putut participa. In schimb, l-a trimis pe ministrul Agriculturii.

Sursa articol: radiocluj.ro
Sursa foto: adihadean.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa