La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

(0)

2016-09-07 00:00:00

In cadrul celei de-a 9-a editie a Festivalului Cepei de la Pericei, s-a strans laolalta cel mai mare numar de oameni din lume pasionati de "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata" cu untura delicatei slanini de porc Mangalita.

Astfel, comuna a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor.

Prima data, ceapa din Pericei a intrat in Cartea Recordurilor in 2007, cand, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, agricultorii de aici au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri.

Tot atunci in comuna a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic in lume, care are o inaltime de sase metri si reprezinta un bulb de ceapa aurie-aramie cu o inaltime de 4,5 metri, realizat din fibra de sticla si rasini sintetice si acoperit cu tabla de cupru batuta.

Acest monument a fost si cel care a adus al doilea record mondial in comuna, pentru cel mai mare monument dedicat cepei.

Anul acesta, pe 3 septembrie, organizatorii au oferit slanina, batul, painea, focul, instructiunile de folosire si buna-dispozitie, iar la final de zi comuna a ajuns pentru a 3-a oara in Cartea Recordurilor, deoarece 1300 de oameni au prajit in acelasi timp "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata". Sau mai simplu spus: slanina prajita si paine cu ceapa si untura.

clisa-1.jpg

Premierul Dacian Ciolos este originar din Pericei, dar nu a putut participa. In schimb, l-a trimis pe ministrul Agriculturii.

Sursa articol:radiocluj.ro
Sursa foto:adihadean.ro