La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

La Festivalul Cepei, comuna Pericei a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor

In cadrul celei de-a 9-a editie a Festivalului Cepei de la Pericei, s-a strans laolalta cel mai mare numar de oameni din lume pasionati de "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata" cu untura delicatei slanini de porc Mangalita. 

Astfel, comuna a intrat pentru a treia oara in Cartea Recordurilor. 

Prima data, ceapa din Pericei a intrat in Cartea Recordurilor in 2007, cand, cu prilejul primei editii a Festivalului Cepei, agricultorii de aici au impletit o cununa din 45.000 de cepe, care a avut o lungime de 4.518 metri.

Tot atunci in comuna a fost dezvelit Monumentul Cepei, unic in lume, care are o inaltime de sase metri si reprezinta un bulb de ceapa aurie-aramie cu o inaltime de 4,5 metri, realizat din fibra de sticla si rasini sintetice si acoperit cu tabla de cupru batuta.

Acest monument a fost si cel care a adus al doilea record mondial in comuna, pentru “cel mai mare monument dedicat cepei”.

Anul acesta, pe 3 septembrie, organizatorii au oferit slanina, batul, painea, focul, instructiunile de folosire si buna-dispozitie, iar la final de zi comuna a ajuns pentru a 3-a oara in Cartea Recordurilor, deoarece 1300 de oameni au prajit in acelasi timp "clisa fripta-n bota si pita cu ceapa picurata". Sau mai simplu spus: slanina prajita si paine cu ceapa si untura.

Premierul Dacian Ciolos este originar din Pericei, dar nu a putut participa. In schimb, l-a trimis pe ministrul Agriculturii.

Sursa articol: radiocluj.ro
Sursa foto: adihadean.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie