Interviu cu Naskwik, Bucatarul lunii August!

Interviu cu Naskwik, Bucatarul lunii August!

Buna Anastasia si bine ai venit printre noi, felicitari pentru primul polonic! Pe RC te cunoastem de naskwik, asa in trecere. Ce ai putea sa ne spui despre tine ca sa putem pune o figura, un om, in spatele unui nume de utilizator?

Sant o persoana visatoare, fiind in zodia pestilor cred ca ma caracterizeaza foarte bine. Cand sant in bucatarie ma duc acolo departe, in lumea viselor… cred ca de aceea toate retetele mele tind a fi ceva deosebit prin felul cum arata.

Sant nascuta in 1983 in Rusia orasul Iacutia, parintii mei erau pe atunci plecati acolo la munca, tatal meu a muncit la sondele de aur, iar eu pana la 5 ani vorbeam numai in limba rusa.

Sant casatorita de 4 ani, locuim cu parintii mei, copii inca nu avem si de atunci cred ca am inceput sa evoluez si in bucatarie, ca pana atunci invatam si nu aveam pentru aceasta nici timp si nici motivata cred ca nu eram (dragostea face minuni).

De unde vii si cum ai ajuns pe Retete Culinare?

Sant basarabeanca si, neavand cu cine sa ma impart si sa discut pe teme culinare, am ajuns in comunitatea culinara din Romania. La noi in tara aceasta ramura a internetului este foarte putin dezvoltata si nu avem nici siteuri culinare unde as gasi cu cine sa socializez. Am ajuns pe retete culinare cu ajutorul unei prietene pe nume Epurasha care deja are ceva timp de cand activeaza pe forumul vostru.

Ce bucatarie a lumii te atrage cel mai mult si care ar fi mancarea pe care o preferi?

Fiind gurmanda, cred ca nu pot numi o bucatarie in parte care ma tenteaza mai mult, sant mereu deschisa si in cautare de retete internationale si idei de preparare a mancarurilor, dar in mod special imi plac fructele de mare, salatele verzi , sarmalele moldovenesti, fripturile si tocanele cu mamaliguta, zama de pui, borsul de sfecla. Din deserturi nu ma pot feri de inghetata de ciocolata si de fistic, de lapte de pasare preparat dupa reteta sovietica , ciocolata neagra si nu-mi lipseste cafeaua cu lapte de dimineata. Foarte mult imi plac nucile de toate soiurile, dar cel mai mult fisticul, semintele de pin, alunele de padure si caju.

De la cine ai invatat sa gatesti si cum ai defini bucataria pe care o practici?

Primii pasi in bucatarie sigur sant facuti cu ajutorul mamei care si ea stie multe si bune. Nu as schimba pentru nimic sarmalele si placintele facute de mama :-* ea este o gospodina desavarsita, insa orice om are personalitate si eu am ales sa fac mancarurile care m-au tentat cel mai mult sa le gatesc din diverse surse carti culinare: internet, emisiuni etc. Bucataria pe care o practic as spune ca este mai mult nationala pentru ca fac mai des mancaruri pe care le-am prins de la mama si de la rude, prieteni. Adica bucataria moldoveneasca care are in sine un buchet de bucate din diferite parti datorita faptului ca am facut parte din uniunea sovietica, aceasta are multe retete imprumutate de la fostele republici unite cum ar fi cele din Armenia, Gruzia, Ucraina, Rusia, Kazakhstan, Uzbekistan.

Care a fost cel mai mare esec sau cea mai mare reusita in viata ta de gospodina?

Cred ca cel mai mare esec culinar a fost atunci cand ascultam muzica lui Lara Fabian , fiind in totalitate hipnotizata de vocea ei, am uitat ca aveam niste oua pe care le pusesem la fiert pentru o salata si in loc sa le fierb le-am copt cu tot cu cana :)), iar cea mai mare reusita cred ca inca este in viitor :). Nu ma dau tare in bucatarie cu toate ca-mi place mult sa gatesc si sa inventez designul mancarii pe farfurie. Cred ca pot vorbi doar despre primul pas spre reusita, fiind in totalitate pasionata de deserturi am facut niste cursuri de cofetar ca sa-mi pot realiza cu cat mai mare profesionalism fanteziile mele.

Daca fetele de pe Rc ti-ar face o vizita supriza care ar fi meniul unei astfel de reuniuni?

Hahaha, cred ca le-as pune pe toate la treaba sa faca cate ceva din meniul lor preferat, cred ca ar iesi o masa de minune cu atatea pasionate pentru gatit, le-as lua de manuta si as merge cu ele dupa cumparaturi ca sa ne distram impreuna, cred ca ar iesi un party foarte distractiv!!!

Care sunt ingredientele care nu-ti lipsesc niciodata din casa sau din frigider?

Ciocolata, cafeaua, untul, ouale, laptele si faina, sant intotdeauna gata sa prepar un desert :).

Ce alte hobby-uri mai ai in afara de bucatarie?

Modelarea imbracamintei este de fapt prima mea profesie in care m-am calificat si am muncit timp de 12 ani, facand haine la comanda, dar pe dreptate m-am saturat pana peste cap de aceasta profesie si mi-am gasit alternativa in bucatarie :) pentru ca vad produsul final mult mai rapid.

Cum arata o zi obisnuita din viata ta?

Obisnuit - mancare, magazin, piata, calculator, lectura din domeniul culinar sant fana ce sa mai zic, imi place sa gatesc mai ales atunci cand imi permite situatia financiara :)) sant casnica de aceea am timp sa am grija de familie.

Spre final as dori sa ne spui cum vezi tu comunitatea Retete Culinare si ce ai dori sa modifici in ea?

Vreau doar sa va multumesc pentru atentie si pentru voturile oferite pentru primul meu polonic si sa va urez mult succes in continuare si sponsori cat mai darnici ca sa va puteti dezvolta siteul in cea mai mare masura, ar fi bine sa organizati si voi concursuri grandioase de genul festivalul blogurilor gustoase.

Iti multumesc foarte mult pentru aceste randuri si te felicit inca odata pentru polonic, sperand sa impartasesti si de acum incolo cat mai multe retete delicioase pe care sunt sigura ca le pregatesti in bucataria ta.

Autor: Yafa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tort de mere caramelizate
4
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia