Interviu cu Mery, Bucatarul lunii Iulie!

Interviu cu Mery, Bucatarul lunii Iulie!

Mery, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iulie, ne-a acordat un interviu in care ne vorbeste depre pasiunea gatitului, despre familie si despre capacitatea de acomodare. E, fara indoiala, un interviu relaxant, in care veti descoperi o persoana usor nostalgica, dar adaptabila, usor traditionala, dar deschisa la nou, sobra, dar si ironica, in acelasi timp.

Ce ne poti spune despre persoana din spatele id-ului Mery?

Incep prin a ma prezenta, numele meu este Mariana si am 31 de ani. Sunt din Brasov ,oras de care ma leaga multe amintiri dragi.Sunt casatorita si am doua fetite scumpe, Teodora de 3 ani si jumatate si Anastasia de 1 an si jumatate. Acum locuiesc in Alcala de Henares, orasul natal a marelui poet, dramaturg si nuvelist Miguel de Cervantes.

Ce conjuncturi ale vietii te-au dus in Spania?

Destinul, destinul... si aventura, pentru ca mi-am luat inima in dinti si am plecat in lumea asta mare. O aveam pe sora mea aici si am venit la ea si apoi m-am decis sa mai raman. Timpul a trecut si l-am cunoscut apoi pe sotul meu, cu care am intemeiat o minunata familie. Si asa au trecut deja 7 ani de cand am plecat din tara.

Ce a insemnat pentru tine desemnarea titlului de Bucatarul Lunii? Cum ai ajuns sa castigi concursul?

A fost o bucurie pentru mine, am fost placut surprinsa, nu m-am asteptat!
Cum am ajuns sa castig... nu stiu, pentru ca pe oricare dintre concurente o vedeam castigatoare, mai putin eu. Si pe aceasta cale le felicit inca o data!

Cum ti-ai defini activitatea in bucatarie?

Petrec mult timp in bucatarie (una din pasiunile mele), imi place sa gatesc mereu retete noi si cand dau gres...ca se intampla (cand te astepti cel mai putin ), atunci improvizez. Imi rasfat familia si prietenii de cate ori am ocazia. Ajutata tare mult de voi cu idei, retete noi si sfaturi.

Cand a fost primul tau contact cu bucataria?

Uf... pe la varsta de 14-15 ani, cand mama m-am lasat sa "imi bag si eu nasucul" prin bucatatre. Chiar daca mancarea pe care o faceam nu era comenstibila si mereu ajungea la catel, nu am renuntat.Apoi, in 2-3 ani, mama mi-a cedat locul ei de la bucatarie. Pentru ca incepusem deja sa gatesc si mancarurile mele erau deja savurate si de invitati.

Cand vei facilita primul contact cu bucataria al copii tai .Ce-i vei invata prima data sa faca in bucatarie?

Dat fiind faptul ca am doua fetite, le va veni si lor vremea. Timpul e cel care le va rezolva pe toate . Cert e ca un le voi forta, cand vor dori ele. Dar asta nu va insemna ca vor ajunge niste domnisoare nestiind sa faca nimic. Dar cred ca primul pas Teodora l-a facut. Ii place sa vina si stea cu mine in bucatarie, mai ales cand fac "prajiturica".
Cum deja ii place sa stea cand fac ceva dulce, cred ca dulciurile o vor atrage in primul rand. Iar ceea ce o voi invata, e ca prima data sa faca ordine, inainte de a se apuca de treaba. Eu nu pot face nimic pana un vad toate aranjate la locul lor. Poate sunt un pic "maniaca", dar nu numai in bucatarie sa vad totul ordonat si pus la locul lui, ci si in casa.

Care e cea mai mare reusita culinara?

Uf... nu m-am gandit la asta pana acum. Sa fie oare salata de langostine care mi-a adus acest polonic? Ar mai fi cateva, dar nu va voi plictisi cu ele.

Dar cel mai mare esec (culinar, bineinteles)?

Ooo ... imi aduc aminte. Sigur ca exista si esecuri imi aduc mult mai repede aminte de ele. Am facut o data un tort de ciocolata, blatul si crema erau din aceeasi compozitie, batute pe aburi. Cum nu s-a intarit, am mancat putin din el cu lingura si restul l-am aruncat . Si cel mai frumos a fost ca il facusem de Craciun, daca imi aduc aminte (de sarbatorile de iarna, asta e cert) si ramasesem atunci fara tort. Pentru ca timpul un imi mai permitea sa fac altul. Si aici lista poate continuua, cu o alta prajitura la care nu mi s-a batut spuma si am inlocuit-o cu frisca. Cand se poate improviza e bine, mai rau e cand nu se poate face nimic.

Ce iti lipseste cel mai mult din bucataria romanesca?

Ar fi cateva, nu o sa va plictisesc cu lista mea, dar va enumar cateva care in bucataria spaniola nu sunt: visinele, gogosarii murati, faina de malai, telina radacina, leusteanul. Situatia ne-a invatat sa renuntam la ele si, cand se poate, le mai inlocuim. Gogosarii la zacusca ii inlocuiesc cu ardeii rosii, smantana aici e o idee mai groasa decat laptele, a trebuit sa o inlocuiesc cu iaurtul griego (grec) si multe altele.

Ce iti place cel mai mult la bucataria spaniola?

Fructele de mare (cu sepie, calamari ,langostine-creveti in primul rand, si apoi restul). Si pe aceasta cale profit si fac o propunere de a deschide un subiect cu fructele de mare (retete si curatirea lor).
Si apoi faptul ca mancarurile sunt mai usoare, dieta lor mediteraneana. Felul lor de a gati, ca nu e asa laborios ca la noi. Pentru ca aici timpul e inamicul nostru.

Care sunt pasiunile tale?

Gatitul in primul rand. Ca de restul pasiunilor am mai putin timp. Imi place sa calatoresc, au foarte multe locuri frumoase, dar ce imi lipseste de acasa sunt drumetiile pe munte. Si o alta pasiune daca ii pot spune asa e sa ma joc cu fetitele mele.

Cand si cum a avut loc intalnirea cu membrii comunitatii RC?

Au trecut deja 2 ani .Si v-am gasit din intamplare cautand cateva site-uri de retete culinare.

Ce ai schimba la acesta comunitate?

Nu as schimba nimic, sa ramana asa cum este. Sa aiba si mai departe atmosfera calda si prietenoasa ca si pana acum.

Un ultim gand adresat comunitatii.

O imbratisare pentru voi, toti cei care m-ati facut dependenta de acest site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Brownie cu mascarpone si caramel
Bucataras.RO

Brownie cu mascarpone si caramel

"Retete de Pasti "

Brownie cu mascarpone si caramel
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti