Interviu cu Leila - Bucatarul Lunii Octombrie

Lia, cistigatoarea concursului 'Polonicul de aur ' in luna octombrie 2007, un fenomen pe acest forum, ne-a luat pe toti ca o furtuna de vara, cu energia ei debordanta, cu inventivitatea ei, cu prospetimea pe care a adus-o zi de zi, saptamina de saptamina de cind a devenit membra a RC!

De curind Lia a atins cifra record de 100 de retete postate in cartea de bucate !!!!
Felicitari !!!!

Am stat la taclale la telefon acum citeva saptamini, era noaptea la mine si dimineata la Lia, momente calme in viata amindurora, fetele mele dormeau, cele doua fete a lui Lia erau la scoala, eram amindoua bucuroase ca ne putem auzi, a fost ca si cum ne stim de o viata (deja vu), mi-a facut o mare placere sa vorbim!

Cred ca nu gresesc cind spun ca Lia a avut un impact dramatic in viata familiei RC, ne-a energizat incredibil, si de abea asteptam sa deschidem calculatorul si sa vedem cu ce ne mai incanta, ne mai minuneaza, ne mai socheaza (nu o sa uitam nicodata preparatele din porc!!!! si rata!!!!) si ne mai stimuleaza la gatit retetele lui Lia!!

Lia are o familie frumoasa, care trebuie sa fie in al noualea cer cu asa o mama si sotie minunata, care le gatesti numai bunatati in fiecare zi!!!
Imi si imaginez cum ar fi sa intri in casa Liei in orice seara a saptamanii si fi invaluit de toate aromele minunate !!!

Cine este Lia?

Numele meu este Liana, mi se spune Lia . Sunt nascuta in Oradea si provin dintr-o familie mixta . Mama este maghiara cu originea in judetul Salaj, tata este roman si este din Bihor. Pe acest motiv mai glumesc spunand ca sunt de fapt un amalgam. In conceptia mea nu conteaza ce nationalitate esti ,conteaza in primul rand sa fii om , sa-l respecti pe aproapele tau . M-am pregatit doi ani ptr. Medicina si am ajuns sa termin facultatea de automatizari industriale din Oradea . Nu am practicat acesta meserie, iar acum dupa ani de zile m-am reintors la prima dragoste , domeniul medical . Acum lucrez langa un medic de familie ca si asistenta medicala.
Am doi copii, doua fetite, cea mare de 15 ani si cea mica de 12 ani.

Povesteste-ne putin despre orasul in care traiesti!

Ora?ul combin? o amplasare ?i un climat bun cu arhitectur? baroc? din epoca Romanticului, cu �ntrep?trundere minunat? �ntre culturile rom�n? ?i maghiar?. Ora?ul a oscilat �ntre apartenen?a la Rom�nia ?i cea la Ungaria, ambele aceste culturi ap?rute �n ora? d�nd un charm special ?i un amestec pl?cut de arhitectur?.
Oradea, situat? la 12 km de grani?a maghiar? (?i la 650 km cu trenul din capitala Rom�niei,Bucuresti), poate servi ca un punct de pornire �ntr-o c?l?torie prin Rom�nia, at�t timp c�t are leg?turi feroviare cu Budapesta ?i alte p?r?i ale Europei. Mul?i turi?ti fac un popas la Oradea, �nainte de a pleca mai departe spre Cluj Napoca, Brasov sau Bucuresti.

Oradea este unul dintre cele mai prospere ora?e din Rom�nia si este situat? �n jude?ul Bihor (BH), Transilvania. A?ezarea a fost construit? pe r�ul Cri?ul Repede ?i are o minoritate maghiar? considerabil?.

Lia, descrie-ne o zi tipica din viata ta!

Dimineata la ora 6 ma trezesc , pregatesc repede un mic dejun frugal, pregatesc pachetelele cu mancare pentru fetite, le trimit la scoala si apoi ma pregatesc si eu sa plec la servici . Ma reintorc in jur de ora 14 si apoi ma apuc de treburile casei, gatit , spalat , stiti si voi ca doar la fel faceti �.. In zilele cand lucrez dupa amiaza , trimit fetele la scoala , imi beau cafeaua amara cu putin lapte, timp in care ma gandesc la ce as putea gati pe cand se intorc ai mei acasa. Daca nu am idei intru pe RC si ma inspir de la fete . Si uite asa se face ora 14.30 si ma pregatesc din nou pentru servici . Pe ora 15 sunt la cabinet si ma intorc seara in jur de ora 20 poate 21 in functie de cat avem de lucru. Pregatesc ceva rapid de mancare si a doua zi o iau de la capat.

Lia, cum ai descoperit acest forum?

Gugaleam, precum zice Crista , asa la intamplare �., cand odata imi trece prin minte sa caut 'retete pentru slabit ' si peste ce credeti ca am dat ? peste Retete Culinare .... Am curtat cateva zile subiectul cu Cure de slabire si apoi pe 15 februarie 2007 m-am inscris.

Crezi ca s-a schimbat ceva in felul in care gatesti de cind ai aderat la RC?

Intr-o oarecare masura . Incerc sa imprumut de la fiecare cate ceva si sa adaug la stilul meu de a gati daca mi se pare a fi ceva bun.

Care a fost momentul cel mai memorabil in experienta ta pe acest forum?

Cel mai memorabil moment ? Data de 22.11.2007 va spune ceva ? Ei da , un cadou din partea Rc la care nu m-as fi gandit niciodata , PROPRIA CARTE DE BUCATE online . Multumesc inca odata tuturor pe aceasta cale.

Ce spun fetele tale despre succesele tale culinare? Crezi ca iti vor pasi pe urmele tale?

Pe cea mica o intereseaza ce reteta am postat , ce am gatit in aceea zi �.. , pe cand cea mare nu intreaba , ci este informata de catre cea mica ( la 15 ani numai de cratite nu ii pasa ! ). Una din ele sigur ca va pasi pe urmele mele , si eu tind sa cred ca va fi micuta.

Care este vacanta ta ideala?

Imi place muntele . O cabana undeva in munti , multa liniste, un loc care sa nu fie aglomerat, numai familia si cativa prieteni . Seara sa stam langa foc si sa povestim cu prietenii.

Care este filmul preferat al tututror timpurilor?

Pe Aripile Vantului.

Ce planuri ai pentru 2008?

Nu imi fac planuri inainte pe un an . Imi fac planuri saptamanale!

Cum vezi Romania in 2008?

Sper din tot sufletul sa fie mai bine in 2008.

Un mesaj de la Lia catre familia RC:

Sunt bucuroasa ca am avut ocazia sa cunosc , adevarat, doar virtual , oameni deosebiti aici pe RC , care m-au primit in mijlocul lor , le multumesc pentru vorbele si sfaturile bune pe care le-am primit, si am speranta ca undeva in viitorul apropiat sa ne intalnim si personal !


Lia, noi iti multumim pentru toate contributiile tale delicioase la acest forum si iti dorim cit mai multe Polonice de Aur !!!

Autor: Simona3
Club Editorial Retete Culinare
Comentarii Forum: Interviu cu Leila!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia