Interviu cu Leila - Bucatarul Lunii Octombrie

Lia, cistigatoarea concursului 'Polonicul de aur ' in luna octombrie 2007, un fenomen pe acest forum, ne-a luat pe toti ca o furtuna de vara, cu energia ei debordanta, cu inventivitatea ei, cu prospetimea pe care a adus-o zi de zi, saptamina de saptamina de cind a devenit membra a RC!

De curind Lia a atins cifra record de 100 de retete postate in cartea de bucate !!!!
Felicitari !!!!

Am stat la taclale la telefon acum citeva saptamini, era noaptea la mine si dimineata la Lia, momente calme in viata amindurora, fetele mele dormeau, cele doua fete a lui Lia erau la scoala, eram amindoua bucuroase ca ne putem auzi, a fost ca si cum ne stim de o viata (deja vu), mi-a facut o mare placere sa vorbim!

Cred ca nu gresesc cind spun ca Lia a avut un impact dramatic in viata familiei RC, ne-a energizat incredibil, si de abea asteptam sa deschidem calculatorul si sa vedem cu ce ne mai incanta, ne mai minuneaza, ne mai socheaza (nu o sa uitam nicodata preparatele din porc!!!! si rata!!!!) si ne mai stimuleaza la gatit retetele lui Lia!!

Lia are o familie frumoasa, care trebuie sa fie in al noualea cer cu asa o mama si sotie minunata, care le gatesti numai bunatati in fiecare zi!!!
Imi si imaginez cum ar fi sa intri in casa Liei in orice seara a saptamanii si fi invaluit de toate aromele minunate !!!

Cine este Lia?

Numele meu este Liana, mi se spune Lia . Sunt nascuta in Oradea si provin dintr-o familie mixta . Mama este maghiara cu originea in judetul Salaj, tata este roman si este din Bihor. Pe acest motiv mai glumesc spunand ca sunt de fapt un amalgam. In conceptia mea nu conteaza ce nationalitate esti ,conteaza in primul rand sa fii om , sa-l respecti pe aproapele tau . M-am pregatit doi ani ptr. Medicina si am ajuns sa termin facultatea de automatizari industriale din Oradea . Nu am practicat acesta meserie, iar acum dupa ani de zile m-am reintors la prima dragoste , domeniul medical . Acum lucrez langa un medic de familie ca si asistenta medicala.
Am doi copii, doua fetite, cea mare de 15 ani si cea mica de 12 ani.

Povesteste-ne putin despre orasul in care traiesti!

Ora?ul combin? o amplasare ?i un climat bun cu arhitectur? baroc? din epoca Romanticului, cu �ntrep?trundere minunat? �ntre culturile rom�n? ?i maghiar?. Ora?ul a oscilat �ntre apartenen?a la Rom�nia ?i cea la Ungaria, ambele aceste culturi ap?rute �n ora? d�nd un charm special ?i un amestec pl?cut de arhitectur?.
Oradea, situat? la 12 km de grani?a maghiar? (?i la 650 km cu trenul din capitala Rom�niei,Bucuresti), poate servi ca un punct de pornire �ntr-o c?l?torie prin Rom�nia, at�t timp c�t are leg?turi feroviare cu Budapesta ?i alte p?r?i ale Europei. Mul?i turi?ti fac un popas la Oradea, �nainte de a pleca mai departe spre Cluj Napoca, Brasov sau Bucuresti.

Oradea este unul dintre cele mai prospere ora?e din Rom�nia si este situat? �n jude?ul Bihor (BH), Transilvania. A?ezarea a fost construit? pe r�ul Cri?ul Repede ?i are o minoritate maghiar? considerabil?.

Lia, descrie-ne o zi tipica din viata ta!

Dimineata la ora 6 ma trezesc , pregatesc repede un mic dejun frugal, pregatesc pachetelele cu mancare pentru fetite, le trimit la scoala si apoi ma pregatesc si eu sa plec la servici . Ma reintorc in jur de ora 14 si apoi ma apuc de treburile casei, gatit , spalat , stiti si voi ca doar la fel faceti �.. In zilele cand lucrez dupa amiaza , trimit fetele la scoala , imi beau cafeaua amara cu putin lapte, timp in care ma gandesc la ce as putea gati pe cand se intorc ai mei acasa. Daca nu am idei intru pe RC si ma inspir de la fete . Si uite asa se face ora 14.30 si ma pregatesc din nou pentru servici . Pe ora 15 sunt la cabinet si ma intorc seara in jur de ora 20 poate 21 in functie de cat avem de lucru. Pregatesc ceva rapid de mancare si a doua zi o iau de la capat.

Lia, cum ai descoperit acest forum?

Gugaleam, precum zice Crista , asa la intamplare �., cand odata imi trece prin minte sa caut 'retete pentru slabit ' si peste ce credeti ca am dat ? peste Retete Culinare .... Am curtat cateva zile subiectul cu Cure de slabire si apoi pe 15 februarie 2007 m-am inscris.

Crezi ca s-a schimbat ceva in felul in care gatesti de cind ai aderat la RC?

Intr-o oarecare masura . Incerc sa imprumut de la fiecare cate ceva si sa adaug la stilul meu de a gati daca mi se pare a fi ceva bun.

Care a fost momentul cel mai memorabil in experienta ta pe acest forum?

Cel mai memorabil moment ? Data de 22.11.2007 va spune ceva ? Ei da , un cadou din partea Rc la care nu m-as fi gandit niciodata , PROPRIA CARTE DE BUCATE online . Multumesc inca odata tuturor pe aceasta cale.

Ce spun fetele tale despre succesele tale culinare? Crezi ca iti vor pasi pe urmele tale?

Pe cea mica o intereseaza ce reteta am postat , ce am gatit in aceea zi �.. , pe cand cea mare nu intreaba , ci este informata de catre cea mica ( la 15 ani numai de cratite nu ii pasa ! ). Una din ele sigur ca va pasi pe urmele mele , si eu tind sa cred ca va fi micuta.

Care este vacanta ta ideala?

Imi place muntele . O cabana undeva in munti , multa liniste, un loc care sa nu fie aglomerat, numai familia si cativa prieteni . Seara sa stam langa foc si sa povestim cu prietenii.

Care este filmul preferat al tututror timpurilor?

Pe Aripile Vantului.

Ce planuri ai pentru 2008?

Nu imi fac planuri inainte pe un an . Imi fac planuri saptamanale!

Cum vezi Romania in 2008?

Sper din tot sufletul sa fie mai bine in 2008.

Un mesaj de la Lia catre familia RC:

Sunt bucuroasa ca am avut ocazia sa cunosc , adevarat, doar virtual , oameni deosebiti aici pe RC , care m-au primit in mijlocul lor , le multumesc pentru vorbele si sfaturile bune pe care le-am primit, si am speranta ca undeva in viitorul apropiat sa ne intalnim si personal !


Lia, noi iti multumim pentru toate contributiile tale delicioase la acest forum si iti dorim cit mai multe Polonice de Aur !!!

Autor: Simona3
Club Editorial Retete Culinare
Comentarii Forum: Interviu cu Leila!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.