Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

Anisoara - castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Noiembrie ne vorbeste in acest interviu despre familie, pasiuni si bucatarie. Citind aceste randuri veti descoperi o familista convinsa ce pune pret atat pe traditie, cat si pe inovatie atunci cand gateste pentru cei apropiati, o persoana ambitioasa care refuza sa se plafoneze si cauta mereu sa invete ceva nou si, nu in ultimul rand, veti descoperi o mama care intelege ca "familie" e un concept ce nu e neaparat definit de legaturile de sange.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine (tot ce consideri tu important).

Ma numesc Ursan Anisoara, am 42 ani. Am doua fete superbe de 23 si respectiv 24 de ani, realizate profesional, un sot minunat, bland si iubitor si nu in ultimul rand, un baietel de 7 anisori, superb (el este visul implinit de a avea un baietel), in plasament familiar, eu avand cea mai frumoasa meserie de pe Pamant - aceea de mama, fiind
asistent maternal profesionist. Tot despre mine pot spune ca sunt o incepatoare in tainele calculatorului, avand ambitia sa invat cat mai multe lucruri posibile despre acest instrument de comunicare si socializare.

Cum te impaci cu bucataritul?

Bucataritul este cea mai mare pasiune a mea, capatata de cand eram foarte mica (aveam vreo 7 anisori) si, de cele mai multe ori, pregateam ceva bun celor doi fratiori mai mici decat mine, de care aveam grija atunci cand parintii nostri erau la munca.

Povesteste-ne o isprava amuzanta din bucataria ta.

In bucataria mea este mare amuzament, atunci cand incerc sa prepar o reteta noua si ai mei se amuza cu vesnica intrebare "cine va fi primul care gusta?", asta in ciuda faptului ca intotdeauna imi reusesc noutatile culinare.

Descrie-ne cea mai mare reusita si cel mai mare esec culinare.

Cea mai mare reusita a fost reteta unui preparat pe care l-am pregatit pentru prima data, avand invitati la masa pe cei de la Practic in Bucatarie si a fost reteta unei ,,stiuci umplute" care mi-a iesit absolut delicioasa si "esecul" a fost tot atunci la prepararea ,,Sarailielor", care mi-au iesit cu un gust amar din cauza uleiului folosit, pe care eu nu l-am verificat si era de proasta calitate sau mai bine zis, nu era dublu rafinat.

Am remarcat la tine o usoara tendinta spre bucataria traditionala romaneasca. De la cine ai invatat aceste retete?

Intr-adevar imi place sa pregatesc retete traditionale, mai ales din zona unde locuiesc - Dobrogea, unde bucataria este foarte diversificata, avand multe natii conlocuitoare. In aceasta zona traiesc multi turci, romi, dar si lipoveni, iar preparatele sunt transmise din generatie in generatie, de la mama la fiica.

Care e reteta ta preferata cu care nu poti da gres niciodata?

Reteta preferata este cea a eclerelor, care intotdeauna imi ies absolut delicioase!

Care e cea mai apreciata reteta pe care o faci? (de catre familie, de catre prieteni etc.)

Reteta cea mai apreciata de familie este aceea a tortului, preparata in orice ocazie festiva, dar nu numai, atat familiei, cat si unor prietene de suflet.

Care sunt traditiile culinare de sarbatori din zona ta? (Exista mancaruri specifice ce se fac in aceasta perioada a Craciunului?)

Mancarurile specifice Craciunului: preparatele din porc, pe care ii sacrificam in gospodarie si pe care ii crestem sau cumparam de la satele din imprejurimi. Nu lipsesc sarmalele, friptura de porc la cuptor, facuta cu vin, raciturile si toate mezelurile preparate in casa. In afara acestor preparate, nu lipsesc cele din peste proaspat de Dunare si preparate din pui.

Sa vorbim despre interese: ce te pasioneaza?

Tot ce este provocare, ma pasioneaza. De la citit, scris, lucrul de mana, tot ce tine de animalute de companie (am foarte multe: caini, pisici, papagal, de putin timp am renuntat la pestisorii de acvariu), de flori, (de care, la fel, am foarte multe), deci, pe scurt, ma pasioneaza tot ce este frumos.

Ai fost declarata Bucatarul Lunii Noiembrie in urma castigarii concursului. Cum te-a facut asta sa te simti?

Obtinand titlul de Bucatarul Lunii m-am simtit foarte mandra si bucuroasa, in primul rand pentru ca este una din putinele victorii obtinute in scurtul timp de cand particip la aceste provocari culinare, pe calculator (am net din luna septembrie, sunt incepatoare) si apoi mandra de faptul ca toti acei ce au votat reteta placintei, au votat traditionalismul si ma bucur tare mult, ca retetele noastre traditionale inca au mare cautare.

Cand si cum ai descoperit acest forum? Ce ai vrea sa schimbi la el?

Din intamplare si nu as vrea sa schimb nimic, imi place asa cum este, cu membrii primitori si rabdatori cu cei ca mine - incepatori.

Un mesaj de incheiere adresat comunitatii RC:

As vrea sa inchei acest mic interviu, dorind tuturor membrilor comunitatii forumului Retete Culinare, Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si prosperitate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Ghiveci de legume
Bucataras.RO

Ghiveci de legume

Pentru ca inca suntem in post va propun sa facem un ghiveci de legume, hranitor si delicios. Daca nu tineti post, puteti sa...

Ghiveci de legume
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia