Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

Interviu cu Anisoara, Bucatarul lunii Noiembrie!

Anisoara - castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Noiembrie ne vorbeste in acest interviu despre familie, pasiuni si bucatarie. Citind aceste randuri veti descoperi o familista convinsa ce pune pret atat pe traditie, cat si pe inovatie atunci cand gateste pentru cei apropiati, o persoana ambitioasa care refuza sa se plafoneze si cauta mereu sa invete ceva nou si, nu in ultimul rand, veti descoperi o mama care intelege ca "familie" e un concept ce nu e neaparat definit de legaturile de sange.

Pentru inceput, spune-ne cateva lucruri despre tine (tot ce consideri tu important).

Ma numesc Ursan Anisoara, am 42 ani. Am doua fete superbe de 23 si respectiv 24 de ani, realizate profesional, un sot minunat, bland si iubitor si nu in ultimul rand, un baietel de 7 anisori, superb (el este visul implinit de a avea un baietel), in plasament familiar, eu avand cea mai frumoasa meserie de pe Pamant - aceea de mama, fiind
asistent maternal profesionist. Tot despre mine pot spune ca sunt o incepatoare in tainele calculatorului, avand ambitia sa invat cat mai multe lucruri posibile despre acest instrument de comunicare si socializare.

Cum te impaci cu bucataritul?

Bucataritul este cea mai mare pasiune a mea, capatata de cand eram foarte mica (aveam vreo 7 anisori) si, de cele mai multe ori, pregateam ceva bun celor doi fratiori mai mici decat mine, de care aveam grija atunci cand parintii nostri erau la munca.

Povesteste-ne o isprava amuzanta din bucataria ta.

In bucataria mea este mare amuzament, atunci cand incerc sa prepar o reteta noua si ai mei se amuza cu vesnica intrebare "cine va fi primul care gusta?", asta in ciuda faptului ca intotdeauna imi reusesc noutatile culinare.

Descrie-ne cea mai mare reusita si cel mai mare esec culinare.

Cea mai mare reusita a fost reteta unui preparat pe care l-am pregatit pentru prima data, avand invitati la masa pe cei de la Practic in Bucatarie si a fost reteta unei ,,stiuci umplute" care mi-a iesit absolut delicioasa si "esecul" a fost tot atunci la prepararea ,,Sarailielor", care mi-au iesit cu un gust amar din cauza uleiului folosit, pe care eu nu l-am verificat si era de proasta calitate sau mai bine zis, nu era dublu rafinat.

Am remarcat la tine o usoara tendinta spre bucataria traditionala romaneasca. De la cine ai invatat aceste retete?

Intr-adevar imi place sa pregatesc retete traditionale, mai ales din zona unde locuiesc - Dobrogea, unde bucataria este foarte diversificata, avand multe natii conlocuitoare. In aceasta zona traiesc multi turci, romi, dar si lipoveni, iar preparatele sunt transmise din generatie in generatie, de la mama la fiica.

Care e reteta ta preferata cu care nu poti da gres niciodata?

Reteta preferata este cea a eclerelor, care intotdeauna imi ies absolut delicioase!

Care e cea mai apreciata reteta pe care o faci? (de catre familie, de catre prieteni etc.)

Reteta cea mai apreciata de familie este aceea a tortului, preparata in orice ocazie festiva, dar nu numai, atat familiei, cat si unor prietene de suflet.

Care sunt traditiile culinare de sarbatori din zona ta? (Exista mancaruri specifice ce se fac in aceasta perioada a Craciunului?)

Mancarurile specifice Craciunului: preparatele din porc, pe care ii sacrificam in gospodarie si pe care ii crestem sau cumparam de la satele din imprejurimi. Nu lipsesc sarmalele, friptura de porc la cuptor, facuta cu vin, raciturile si toate mezelurile preparate in casa. In afara acestor preparate, nu lipsesc cele din peste proaspat de Dunare si preparate din pui.

Sa vorbim despre interese: ce te pasioneaza?

Tot ce este provocare, ma pasioneaza. De la citit, scris, lucrul de mana, tot ce tine de animalute de companie (am foarte multe: caini, pisici, papagal, de putin timp am renuntat la pestisorii de acvariu), de flori, (de care, la fel, am foarte multe), deci, pe scurt, ma pasioneaza tot ce este frumos.

Ai fost declarata Bucatarul Lunii Noiembrie in urma castigarii concursului. Cum te-a facut asta sa te simti?

Obtinand titlul de Bucatarul Lunii m-am simtit foarte mandra si bucuroasa, in primul rand pentru ca este una din putinele victorii obtinute in scurtul timp de cand particip la aceste provocari culinare, pe calculator (am net din luna septembrie, sunt incepatoare) si apoi mandra de faptul ca toti acei ce au votat reteta placintei, au votat traditionalismul si ma bucur tare mult, ca retetele noastre traditionale inca au mare cautare.

Cand si cum ai descoperit acest forum? Ce ai vrea sa schimbi la el?

Din intamplare si nu as vrea sa schimb nimic, imi place asa cum este, cu membrii primitori si rabdatori cu cei ca mine - incepatori.

Un mesaj de incheiere adresat comunitatii RC:

As vrea sa inchei acest mic interviu, dorind tuturor membrilor comunitatii forumului Retete Culinare, Sarbatori fericite si un an nou cu sanatate si prosperitate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia