Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Monya, bucatarul lunii Septembrie, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, menit sa ne faca sa o cunoastem mai bine. Ii place bucataria chinezeasca si este apreciata in special pentru toturile pe care le prepara. Citind-i randurile, vezi putea contura un portret al celei care ne incanta cu mancaruri delicioase postate sub pesudonimul Monya.

1. Bineinteles, incepem prin a te intreba ceva despre tine. Cum te-ai prezenta in maxim 10 randuri?

Mama de Sofi, sotie, femeie.
Fire vesela, prietenoasa, mereu in cautare de "nou", ambitioasa si da, uneori delasatoare in probleme ce nu mi fac placere.

2. Cand ai invatat sa gatesti?
Nu pot spune exact. In timp. Cred ca prin clasa a 8-a am inceput sa fac cunostinta cu bucataria, cu ingredientele de baza, condimentele etc.

3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima data am inceput cu clasicele ochiuri, insa o reteta mai "dificila" a fost cea de mancarica de cartofi. Toata lumea m-a laudat, insa nici acum nu stiu daca pt incurajare sau pt ca-mi reusise.

4. Care e cea mai mare reusita culinara?
Sincer??!! Habar n-am. Lumea ma lauda in general pentru torturi .

5. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
5 carti si multe reviste. Sute.

6. Care sunt slabiciunile tale culinare?
Mancarurile chinezesti.

7. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea)
Rozmarinul.

8. In general, prefer sa combini tu condimentele intr-o mancare sau cumperi amestecuri gata preparate din magazin?
Prefer sa le combin eu, dupa ce trag cu ochiul la combinatiile din "piata" pt inspiratie.

9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna preferata?
Cea chinezeasca.

10. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
Faptul ca nu esti tinut de cantitati fixe.

11. Cum si cand ai descoperit RC?
Acum vreo 2 ani, in cautare de retete noi.

12. Ce ai schimba la aceasta comunitate?
Poate as aduce mai multe provocari, care sa rasplateasca creativitatea membrilor.

13. Un gand pentru membrii RC:
Luv u all. Ramaneti neschimbati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de pui cu smantana
5
Parteneri
Desert pasca cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu ciocolata

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o pască delicioasă cu ciocolată. Am făcut-o cu blat și deoarece...

Desert pasca cu ciocolata
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate