Monya, bucatarul lunii Septembrie, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, menit sa ne faca sa o cunoastem mai bine. Ii place bucataria chinezeasca si este apreciata in special pentru toturile pe care le prepara. Citind-i randurile, vezi putea contura un portret al celei care ne incanta cu mancaruri delicioase postate sub pesudonimul Monya.
1. Bineinteles, incepem prin a te intreba ceva despre tine. Cum te-ai prezenta in maxim 10 randuri?
Mama de Sofi, sotie, femeie.
Fire vesela, prietenoasa, mereu in cautare de "nou", ambitioasa si da, uneori delasatoare in probleme ce nu mi fac placere.
2. Cand ai invatat sa gatesti?
Nu pot spune exact. In timp. Cred ca prin clasa a 8-a am inceput sa fac cunostinta cu bucataria, cu ingredientele de baza, condimentele etc.
3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima data am inceput cu clasicele ochiuri, insa o reteta mai "dificila" a fost cea de mancarica de cartofi. Toata lumea m-a laudat, insa nici acum nu stiu daca pt incurajare sau pt ca-mi reusise.
4. Care e cea mai mare reusita culinara?
Sincer??!! Habar n-am. Lumea ma lauda in general pentru torturi .
5. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
5 carti si multe reviste. Sute.
6. Care sunt slabiciunile tale culinare?
Mancarurile chinezesti.
7. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea)
Rozmarinul.
8. In general, prefer sa combini tu condimentele intr-o mancare sau cumperi amestecuri gata preparate din magazin?
Prefer sa le combin eu, dupa ce trag cu ochiul la combinatiile din "piata" pt inspiratie.
9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna preferata?
Cea chinezeasca.
10. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
Faptul ca nu esti tinut de cantitati fixe.
11. Cum si cand ai descoperit RC?
Acum vreo 2 ani, in cautare de retete noi.
12. Ce ai schimba la aceasta comunitate?
Poate as aduce mai multe provocari, care sa rasplateasca creativitatea membrilor.
13. Un gand pentru membrii RC:
Luv u all. Ramaneti neschimbati.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Retete de Pasti "
Brownie cu mascarpone si caramelMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii