Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Monya, bucatarul lunii Septembrie, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, menit sa ne faca sa o cunoastem mai bine. Ii place bucataria chinezeasca si este apreciata in special pentru toturile pe care le prepara. Citind-i randurile, vezi putea contura un portret al celei care ne incanta cu mancaruri delicioase postate sub pesudonimul Monya.

1. Bineinteles, incepem prin a te intreba ceva despre tine. Cum te-ai prezenta in maxim 10 randuri?

Mama de Sofi, sotie, femeie.
Fire vesela, prietenoasa, mereu in cautare de "nou", ambitioasa si da, uneori delasatoare in probleme ce nu mi fac placere.

2. Cand ai invatat sa gatesti?
Nu pot spune exact. In timp. Cred ca prin clasa a 8-a am inceput sa fac cunostinta cu bucataria, cu ingredientele de baza, condimentele etc.

3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima data am inceput cu clasicele ochiuri, insa o reteta mai "dificila" a fost cea de mancarica de cartofi. Toata lumea m-a laudat, insa nici acum nu stiu daca pt incurajare sau pt ca-mi reusise.

4. Care e cea mai mare reusita culinara?
Sincer??!! Habar n-am. Lumea ma lauda in general pentru torturi .

5. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
5 carti si multe reviste. Sute.

6. Care sunt slabiciunile tale culinare?
Mancarurile chinezesti.

7. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea)
Rozmarinul.

8. In general, prefer sa combini tu condimentele intr-o mancare sau cumperi amestecuri gata preparate din magazin?
Prefer sa le combin eu, dupa ce trag cu ochiul la combinatiile din "piata" pt inspiratie.

9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna preferata?
Cea chinezeasca.

10. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
Faptul ca nu esti tinut de cantitati fixe.

11. Cum si cand ai descoperit RC?
Acum vreo 2 ani, in cautare de retete noi.

12. Ce ai schimba la aceasta comunitate?
Poate as aduce mai multe provocari, care sa rasplateasca creativitatea membrilor.

13. Un gand pentru membrii RC:
Luv u all. Ramaneti neschimbati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.