Interviu cu Alinaraluca2000, Bucatarul lunii Aprilie!

Interviu cu Alinaraluca2000, Bucatarul lunii Aprilie!

Alina, castigatoarea premiului Bucatarul Lunii Aprilie, ne-a acordat un interviu plin de haz si de naturalete, care cu siguranta va va binedispune. Citind aceste randuri veti descoperi o persoana joviala, perseverenta, afectuoasa si inventiva, capabila sa transforme gogosile in turta dulce intr-o clipa. O lectura placuta, relaxanta, ce va va aduce cu un pas mai aproape de cunoasterea comunitatii RC.

1. Ai castigat concursul lunii Aprilie, avand cea mai votata "masa de Paste". Cum te-a facut sa te simti acest premiu?

Nu stiu cum sa-ti descriu sentimentul pe care l-am avut atunci cand am vazut ca am cele mai multe puncte. M-am inscris la concurs doar pentru ca Pupineza a facut un comentariu comic la adresa numarului de participante, deci m-am inscris asa de chichi, mai si am castigat un mare premiu, care este de fapt probabil admiratia fetelor si acea carte minunata pe care sigur am sa o pretuiesc toata viata.

2. Majoritatea membrilor comunitatii te cunosc ca o prezenta constanta si placuta pe forumul RC, insa ne-am dori sa aflam si alte amanunte despre tine: ce te bucura, ce te inspira, ce detesti, ce-ti place etc.

Daca este placuta, atunci ma simt tare bine.

Pai, ce ma bucura, aici ar fi o lista tare lunga, am stat bine acum si m-am gandit ca de fapt ce ma bucura cel mai tare este atunci cand imi vad cei doi obraznici ca se imbratiseaza. Apoi vin asa – ceva toale noi, niste prieteni in vizita plus o mancare buna, apoi acuma tre' sa zic ca ma mai bucura si, cum se zice, colegul de camera de cele mai multe ori, is multe, dar ma opresc aici.

La ce te inspira, ma gandesc ca va referiti la gatit, pai in primul rand stomacul meu vesnic infometat, dorintele celorlalte trei stomacuri pe care le am langa mine si bineinteles laudele care curg dupa aceea.

La ce detest, detest cel si cel mai mult fatarnicia unui om.

Apoi la ce imi place, cred ca nu vreti sa vin iar cu alta lista, imi place viata, imi place sa calatoresc si binenteles sa conduc km intregi cu muzica la maxim, imi place foarte mult sa merg la cumparaturi si sa stric cati mai multi bani pe haine si pe mancare (sper sa vina si ziua aia), imi mai place sa stau dimineata la cafea macar o jumatate de ora si binenteles, ultima mea pasiune ascunsa, sa fac torturi.

3. Daca ai alege doar 3 cuvinte care sa te descrie, care ar fi ele?

Apoi daca vreti sa ma caracterizez nu imi ajung 3 cuvinte ca tre' sa spun si de bune si de rele: plina de viata, iubitoare, pofticioasa, sportiva, nerabdatoare, guraliva, enervanta, harnicuta, creative...

4. Cat timp aloci bucataritului in mod normal?

Sincer in timpul saptamanii foarte putin, pentru ca fac o oala mare de ceva supa, alta de felul doi si ajunge 2-3 zile. In schimb, recuperez la sfarsit de saptamana.

5. Ce-ti place sa gatesti?

Imi place foarte mult sa gatesc tot felul de chestii mai orientale si mai ciudate.

6. Care sunt factorii care te motiveaza si te mobilizeaza in bucatarie?

Dupa cum v-am spus si mai sus stomacul meu vesnic infometat, dorintele celorlalte trei stomacuri pe care le am langa mine si binenteles laudele care curg dupa aceea, dar cred ca inainte de astea placerea de a gati si finalitatea produsului.

7. Care este cea mai mare realizare culinara a ta? Dar cel mai mare esec (gastronomic, evident)?

Cea mai mare realizare culinara este ciorba mea de conopida sau de broccoli pe care eu cica am inventat-o.

Apoi de cel mai mare esec – nici in ziua de azi nu stiu sa fac gogosi, am facut acu 2-3 ani prima data gogosi si au iesit tari ca piatra. Am mai facut si acuma de vreo cateva luni si tot asa mi-au iesit, de m-au intrebat pruncii "ce is astea?" si eu le-am zis ca am facut turta dulce.

8. Iti amintesti prima reteta pe care ai gatit-o? Cum a decurs procesul?

Prima mea si prima mea mancare, reteta cum vreti sa-i spuneti a fost in prima seara cand ne-am mutat la casa noastra, pentru ca pana atunci am stat la parintii mei, iar mama mea era cu gatitul, iar eu cu curatenia. Si sa vedeti ca mi-am cumparat un bax de 10 kg de pulpe sa avem doar ce manca, mai si ajungem noi seara la casuta noastra proaspata si noua (il aveam doar pe baiatul meu cel mare) infometati.

No ce sa mancam? Pai ce puteam manca decat pulpe. No sa vedeti acuma oare cum se fac pulpele. Am fost primit un cuptor cu microunde si am zis ca hai sa punem pulpele in cuptor ca avea optiune de grill, mai si stam 2 ore si pulpele noastre tot fragede erau, nici nu le-am condimentat macar, apoi ne-am gandit eu cu barbatul meu ca oare daca le-am pune in folie de aluminiu poate s-ar face mai repede. Noroc ca nu am avut asa ceva in casa! Cred ca tot luam foc cu cuptor cu tot, si am mai stat vreo 2 ore inca si pana la urma am mancat tot pulpe crude.

A fost de pomina si de rasu' curcii, dar m-am rusinat asa de tare ca am zis ca tre' sa invat sa gatesc ca imi moare pruncu' de foame.

9. Care este felul tau preferat de mancare? Cand ai invatat sa-l gatesti?

Nu am un fel anume preferat, imi place mancarea bine gatita.

10. Care e cea mai buna mancare pe care ai consumat-o vreodata intr-un restaurant?

Cea mai bune a fost in Franta, eram gravida si la hotelul unde eram noi cazati era un restaurant care avea un fel de mancare traver du porc (nu stiu daca am scris bine), adica ceva coasta de porc la gratar cat farfuria de mare, cu cartofi pai si ca salata era brocoli, da buna de mancam in fiecare seara ca deja cand ma vedea chelnerul stia clar ce command. Si in ziua de azi cand mai facem cate o coasta in curte ma gandesc ca nici una nu-i ca si cea de la acel restaurant.

11. Cand si cum ai descoperit comunitatea RC?

Pai am descoperti RC-ul dupa patania cu pulpele, tocmai de instalasem internetul si am zis ca hai sa scriu retete culinare sa vad cat de meserias ii internetul asta, si ca sa vezi ca mi v-a dat pe voi. M-am inscris si v-am tot urmarit din umbra pana intr-o zi cand mi-am facut curaj si am scris pentru prima data, iar de atunci nu ma mai pot opri.

12. Ce ti-ar placea sa gasesti in plus pe ReteteCulinare.ro?

Sincer acum nu mai am ce, dar daca m-ati fi intrebat cu cateva luni inainte clar ca as fi raspuns ca niste premii la concursurile lunii ar fi bine venite.

13. In final, ai posibilitatea de a adresa cateva cuvinte membrilor comunitatii, fara a fi constransa de intrebarile noastre...

Mai fetelor, imi sunteti foarte dragi! Am mai zis-o si o mai zic ca este foarte interesanta aceasta socializare virtuala si nu imi vine sa cred ca am ajuns sa imi placa si chiar sa imi fac o gramada de prietene cu care discut mult chiar daca nu le cunosc personal.

Eu zic sa nu va schimbati, sa ramaneti la fel de furnicute si la fel de povestitoare.

Dar cel mai important este faptul ca trebuie sa multumesc RC-ului si fetelor pentru ca m-au invatat sa gatesc cea mai buna mancare si sa le dau pe spate pe toate carcotasele de prietene ale mele.

Pa si va tuc pe toti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia