Interviu cu Alejoe, Bucatarul Lunii Iulie

Interviu cu Alejoe, Bucatarul Lunii Iulie

Alejoe, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iulie, a avut bunavointa de a ne a acorda un scurt interviu care sa ne ajute sa o cunoastem mai bine. Citindu-i randurile veti descoperi o persoana calda, placuta, cu valori bine definite, care nu se da inapoi de la improvizatii culinare daca de asta e nevoie pentru a transforma un potential esec alimentar intr-un succes apreciat de toti.

1. Pentru inceput, spune-ne cate ceva despre tine…
Pentru inceput multumesc pentru acest interviu si pentru toate premiile primite pana acum. Polonicul de aur a fost o surpriza placuta pentru mine. Permiteti sa ma prezint: ma numesc Claudia Alina T., sunt nascuta in orasul de la poalele Tampei, Brasov, pe care il am mereu in suflet. Am 35 ani si doi copii minunati Alexandra de 16 ani si Joseph de 2 ani si jumatate, de unde provine si numele de pe RC - Alejoe. Am petrecut copilaria intre orasul natal si la tara la bunica, intr-o frumoasa comuna din jud. Constanta. Acolo am invatat sa indragesc florile si gradinaritul. Bunica mea mereu a avut o gradina cu flori in fata casei de iti lua ochii si acum e la fel cu toate ca are 91 ani. Sunt pe jumatate Buzoianca din partea tatalui si jumatate Constanteanca din partea mamei. Am studiat in BV la liceul teoretic C-tin Brancoveanu, facultate nu am facut. Gandul meu a fost sa ma casatoresc si sa fac un copil. Asa s-a nascut ALE. Dupa cativa ani drumul vietii m-a adus in Italia, unde l-am cunoscut pe actualul meu sot si cu care am un baietel minunat JOE. Sunt fericita de toate deciziile luate in viata. Nu cred ca as schimba ceva. Poate doar as face o facultate, dar nu e niciodata prea tarziu. Am un frate care este si cel mai bun prieten al meu. Avem o relatie minunata. Are o familie minunata si ii doresc toata fericirea din lume.

2. Cum ai ajuns pe RC?
Am descoperit RC dupa ce am nascut baiatul. Stand acasa, am inceput sa caut retete diverse. Mi-a placut cum e organizat, retete testate care au iesit minunat si am inceput sa indragesc si fetele care acum sunt ca niste prietene pentru mine. Mi-a trebuit un pic de curaj sa ma inscriu si anul trecut in luna mai am facut pasul un pic sfioasa si, dupa un pic de timp, am inceput sa postez si retete.

3. Majoritatea retetelor tale sunt deserturi. Sa tragem concluzia ca asta iti place sa gatesti cel mai mult?
La intrebarea asta este un singur raspuns “DAAAAA, dulciurile sunt preferatele mele!”. Imi place sa fac mereu retete noi. Citesc cu placere toate retetele de dulciuri postate de fete si nu numai.

4. Care e mancarea ta preferata?
Nu am o mancare preferata, ador BBQ, pestele (c-am tot ce are carne).

5. Care e mancarea pe care o detesti cel mai mult?
Detest ciorba de fasole verde si spanacul.

6. Care e cea mai exotica mancare pe care ai gustat-o vreodata?
Cred ca mancarea chinezeasca pe care am descoperit-o alaturi de sotul meu.

7. Care a fost prima reteta pe care ai gatit-o?
Prima reteta cred ca a fost cea de clatite. Le faceam des cu fratele meu cand eram mici, eu le pregateam si el le manca.

8. Povesteste-ne despre cel mai mare esec si cel mai mare succes pe care le-ai avut in bucatarie.
Nu pot sa zic ca am avut un esec in bucatarie. Chiar daca ceva nu imi iese bine reusesc sa improvizez si sa ies din impas fara sa se observe.

9. Care e intrumentul de bucatarie de care nu te-ai putea dispensa? (nu se includ in lista aragazul si frigiderul).
Cantarul, bineinteles, fara de care dulciurile nu se pot face.

10. Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit legat de bucatarie?
Nu cred ca e un sfat, dar gateste cu placere si dragoste cum zice mama mea.

11. Ce alte pasiuni/preocupari ai?
Pasiunile mele sunt gradinaritul, florile (de care anul asta nu am avut parte. Dupa grindina de anul asta gradina mea arata ca un camp de lupte. Sa speram ca anul viitor e mai bine). Imi plac bijuteriile, hainele frumoase, pantofii cu toc (ca tuturor femeilor cred, nimic special). Imi plac plimbarile lungi si sa petrec cat mai mult timp cu familia.

12. Intrebari scurte:
I: Dulce sau sarat?
R: Dulce.
I: Ulei sau otet?
R: Ulei.
I: Prajit sau copt?
R: Copt.
I: Carne sau legume?
R: Carne.
I: Peste sau pui?
R: Pui.
I: Furculita sau lingura?
R: Furculita.

13. Ce ai schimba la RC daca ai putea?
Nu as schimba nimic. Imi plac formatul, concursurile si cred ca fiecare are dreptul la opinie atata timp cat este de bun simt si nu jigneste pe nimeni. Am gasit aici prietene minunate si am invatat multe lucruri noi si interesante .

14. Un gand pentru membrii comunitatii RC:
Va salut pe toate si va imbratisez cu drag si sper ca intr-o zi sa ne intalnim si sa bem o cafea impreuna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia