Interviu cu Alejoe, Bucatarul Lunii Iulie

Interviu cu Alejoe, Bucatarul Lunii Iulie

Alejoe, castigatoarea concursului Bucatarul Lunii Iulie, a avut bunavointa de a ne a acorda un scurt interviu care sa ne ajute sa o cunoastem mai bine. Citindu-i randurile veti descoperi o persoana calda, placuta, cu valori bine definite, care nu se da inapoi de la improvizatii culinare daca de asta e nevoie pentru a transforma un potential esec alimentar intr-un succes apreciat de toti.

1. Pentru inceput, spune-ne cate ceva despre tine…
Pentru inceput multumesc pentru acest interviu si pentru toate premiile primite pana acum. Polonicul de aur a fost o surpriza placuta pentru mine. Permiteti sa ma prezint: ma numesc Claudia Alina T., sunt nascuta in orasul de la poalele Tampei, Brasov, pe care il am mereu in suflet. Am 35 ani si doi copii minunati Alexandra de 16 ani si Joseph de 2 ani si jumatate, de unde provine si numele de pe RC - Alejoe. Am petrecut copilaria intre orasul natal si la tara la bunica, intr-o frumoasa comuna din jud. Constanta. Acolo am invatat sa indragesc florile si gradinaritul. Bunica mea mereu a avut o gradina cu flori in fata casei de iti lua ochii si acum e la fel cu toate ca are 91 ani. Sunt pe jumatate Buzoianca din partea tatalui si jumatate Constanteanca din partea mamei. Am studiat in BV la liceul teoretic C-tin Brancoveanu, facultate nu am facut. Gandul meu a fost sa ma casatoresc si sa fac un copil. Asa s-a nascut ALE. Dupa cativa ani drumul vietii m-a adus in Italia, unde l-am cunoscut pe actualul meu sot si cu care am un baietel minunat JOE. Sunt fericita de toate deciziile luate in viata. Nu cred ca as schimba ceva. Poate doar as face o facultate, dar nu e niciodata prea tarziu. Am un frate care este si cel mai bun prieten al meu. Avem o relatie minunata. Are o familie minunata si ii doresc toata fericirea din lume.

2. Cum ai ajuns pe RC?
Am descoperit RC dupa ce am nascut baiatul. Stand acasa, am inceput sa caut retete diverse. Mi-a placut cum e organizat, retete testate care au iesit minunat si am inceput sa indragesc si fetele care acum sunt ca niste prietene pentru mine. Mi-a trebuit un pic de curaj sa ma inscriu si anul trecut in luna mai am facut pasul un pic sfioasa si, dupa un pic de timp, am inceput sa postez si retete.

3. Majoritatea retetelor tale sunt deserturi. Sa tragem concluzia ca asta iti place sa gatesti cel mai mult?
La intrebarea asta este un singur raspuns “DAAAAA, dulciurile sunt preferatele mele!”. Imi place sa fac mereu retete noi. Citesc cu placere toate retetele de dulciuri postate de fete si nu numai.

4. Care e mancarea ta preferata?
Nu am o mancare preferata, ador BBQ, pestele (c-am tot ce are carne).

5. Care e mancarea pe care o detesti cel mai mult?
Detest ciorba de fasole verde si spanacul.

6. Care e cea mai exotica mancare pe care ai gustat-o vreodata?
Cred ca mancarea chinezeasca pe care am descoperit-o alaturi de sotul meu.

7. Care a fost prima reteta pe care ai gatit-o?
Prima reteta cred ca a fost cea de clatite. Le faceam des cu fratele meu cand eram mici, eu le pregateam si el le manca.

8. Povesteste-ne despre cel mai mare esec si cel mai mare succes pe care le-ai avut in bucatarie.
Nu pot sa zic ca am avut un esec in bucatarie. Chiar daca ceva nu imi iese bine reusesc sa improvizez si sa ies din impas fara sa se observe.

9. Care e intrumentul de bucatarie de care nu te-ai putea dispensa? (nu se includ in lista aragazul si frigiderul).
Cantarul, bineinteles, fara de care dulciurile nu se pot face.

10. Care e cel mai bun sfat pe care l-ai primit legat de bucatarie?
Nu cred ca e un sfat, dar gateste cu placere si dragoste cum zice mama mea.

11. Ce alte pasiuni/preocupari ai?
Pasiunile mele sunt gradinaritul, florile (de care anul asta nu am avut parte. Dupa grindina de anul asta gradina mea arata ca un camp de lupte. Sa speram ca anul viitor e mai bine). Imi plac bijuteriile, hainele frumoase, pantofii cu toc (ca tuturor femeilor cred, nimic special). Imi plac plimbarile lungi si sa petrec cat mai mult timp cu familia.

12. Intrebari scurte:
I: Dulce sau sarat?
R: Dulce.
I: Ulei sau otet?
R: Ulei.
I: Prajit sau copt?
R: Copt.
I: Carne sau legume?
R: Carne.
I: Peste sau pui?
R: Pui.
I: Furculita sau lingura?
R: Furculita.

13. Ce ai schimba la RC daca ai putea?
Nu as schimba nimic. Imi plac formatul, concursurile si cred ca fiecare are dreptul la opinie atata timp cat este de bun simt si nu jigneste pe nimeni. Am gasit aici prietene minunate si am invatat multe lucruri noi si interesante .

14. Un gand pentru membrii comunitatii RC:
Va salut pe toate si va imbratisez cu drag si sper ca intr-o zi sa ne intalnim si sa bem o cafea impreuna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Brownie cu mascarpone si caramel
Bucataras.RO

Brownie cu mascarpone si caramel

"Retete de Pasti "

Brownie cu mascarpone si caramel
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti