Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Monya, bucatarul lunii Septembrie, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, menit sa ne faca sa o cunoastem mai bine. Ii place bucataria chinezeasca si este apreciata in special pentru toturile pe care le prepara. Citind-i randurile, vezi putea contura un portret al celei care ne incanta cu mancaruri delicioase postate sub pesudonimul Monya.

1. Bineinteles, incepem prin a te intreba ceva despre tine. Cum te-ai prezenta in maxim 10 randuri?

Mama de Sofi, sotie, femeie.
Fire vesela, prietenoasa, mereu in cautare de "nou", ambitioasa si da, uneori delasatoare in probleme ce nu mi fac placere.

2. Cand ai invatat sa gatesti?
Nu pot spune exact. In timp. Cred ca prin clasa a 8-a am inceput sa fac cunostinta cu bucataria, cu ingredientele de baza, condimentele etc.

3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima data am inceput cu clasicele ochiuri, insa o reteta mai "dificila" a fost cea de mancarica de cartofi. Toata lumea m-a laudat, insa nici acum nu stiu daca pt incurajare sau pt ca-mi reusise.

4. Care e cea mai mare reusita culinara?
Sincer??!! Habar n-am. Lumea ma lauda in general pentru torturi .

5. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
5 carti si multe reviste. Sute.

6. Care sunt slabiciunile tale culinare?
Mancarurile chinezesti.

7. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea)
Rozmarinul.

8. In general, prefer sa combini tu condimentele intr-o mancare sau cumperi amestecuri gata preparate din magazin?
Prefer sa le combin eu, dupa ce trag cu ochiul la combinatiile din "piata" pt inspiratie.

9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna preferata?
Cea chinezeasca.

10. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
Faptul ca nu esti tinut de cantitati fixe.

11. Cum si cand ai descoperit RC?
Acum vreo 2 ani, in cautare de retete noi.

12. Ce ai schimba la aceasta comunitate?
Poate as aduce mai multe provocari, care sa rasplateasca creativitatea membrilor.

13. Un gand pentru membrii RC:
Luv u all. Ramaneti neschimbati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa