Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Interviu cu Monya, Bucatarul Lunii Septembrie 2013!

Monya, bucatarul lunii Septembrie, a avut amabilitatea de a ne acorda un scurt interviu, menit sa ne faca sa o cunoastem mai bine. Ii place bucataria chinezeasca si este apreciata in special pentru toturile pe care le prepara. Citind-i randurile, vezi putea contura un portret al celei care ne incanta cu mancaruri delicioase postate sub pesudonimul Monya.

1. Bineinteles, incepem prin a te intreba ceva despre tine. Cum te-ai prezenta in maxim 10 randuri?

Mama de Sofi, sotie, femeie.
Fire vesela, prietenoasa, mereu in cautare de "nou", ambitioasa si da, uneori delasatoare in probleme ce nu mi fac placere.

2. Cand ai invatat sa gatesti?
Nu pot spune exact. In timp. Cred ca prin clasa a 8-a am inceput sa fac cunostinta cu bucataria, cu ingredientele de baza, condimentele etc.

3. Iti mai amintesti care a fost prima reteta pe care ai facut-o? Cum a fost ea primita?
Prima data am inceput cu clasicele ochiuri, insa o reteta mai "dificila" a fost cea de mancarica de cartofi. Toata lumea m-a laudat, insa nici acum nu stiu daca pt incurajare sau pt ca-mi reusise.

4. Care e cea mai mare reusita culinara?
Sincer??!! Habar n-am. Lumea ma lauda in general pentru torturi .

5. La un calcul rapid, cate carti de bucatarie ai in casa?
5 carti si multe reviste. Sute.

6. Care sunt slabiciunile tale culinare?
Mancarurile chinezesti.

7. Care e condimentul care-ti place cel mai mult? (excluzand sarea)
Rozmarinul.

8. In general, prefer sa combini tu condimentele intr-o mancare sau cumperi amestecuri gata preparate din magazin?
Prefer sa le combin eu, dupa ce trag cu ochiul la combinatiile din "piata" pt inspiratie.

9. Dintre toate bucatariile lumii, ai vreuna preferata?
Cea chinezeasca.

10. Ce-ti place cel mai mult la bucataria romaneasca?
Faptul ca nu esti tinut de cantitati fixe.

11. Cum si cand ai descoperit RC?
Acum vreo 2 ani, in cautare de retete noi.

12. Ce ai schimba la aceasta comunitate?
Poate as aduce mai multe provocari, care sa rasplateasca creativitatea membrilor.

13. Un gand pentru membrii RC:
Luv u all. Ramaneti neschimbati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie