Fotografia culinara

1: Pozitionare

Alege o locatie ce avantajeaza si pune in evidenta reteta ta. Un fundal simplu, neted este cel mai indicat. Trebuie evitat pe cat posibil fundalul aglomerat, lucios (argintarie, inox) sau fetele de masa cu modele complicate care ar putea distrage atentia de la scopul fotografiei: acela de a impartasi calitatile vizuale ale unei mancaruri. Alege tacamuri care se armonizeaza cu mancarea, nu de aceeasi culoare pentru a evita monotonia cromatica.

2: Lumina

Incercati, pe cat de mult se poate, folosirea luminii naturale. Ideal ar fi ca fotografia sa fie facuta in imediata apropiere a unei ferestre. Daca totusi fotografia la lumina naturala nu este posibila, este bine sa evitati folosirea flash-ului intrucat lumina prea puternica duce la aparitia unor puncte stralucitoare pe suprafata imaginii.

3: Balanta Cromatica

Incercati sa echilibrati cromatic elementele din cadru. Daca nu va place ce vedeti prin obiectiv sau ecran, schimbati unghiul pana ajungeti la cel care va convine cel mai mult.

4: Nu va miscati

Stati nemiscati in momentul fotografierii. Unele aparate necesita cateva momente pana senzorii regleaza aparatul in functie de distanta sau lumina. In locatii in care luminozitatea este scazuta (restaurante, bucatarii) expunerea indelungata va pricinui fotografiei un blur. Pentru a evita acest inconvenient, incercati pozitionarea aparatul pe maginea unui scaun sau folosirea unui tripod.

5: Multe Fotografii

Faceti cat mai multe fotografii din cat mai multe perpective. Nu va nedreptatiti rezultatul muncii multumindu-va cu o imagine care nu reflecta realitatea. Fiti creativi miscandu-va constant, gasind unghiurile cele mai potrivite, mutaand si rotind obiectele din cadru.

6: Zoom In

Apropiati-va cat se poate de mult cu camera de obiectul fotografiat. Utilizati functia *MACRO daca camera o are. Verificati in cartea tehnica a aparatului care este distanta minima la care va puteti apropia cu aparatul de un obiect.

7: Detalii�

Detaliile sunt foarte importante cand e vorba de fotografia culinara. Unghiurile in care sunt asezate tacamurile, perspectiva din care e facuta fotografia, intensitatea luminii etc. fac diferenta intre o mancare care emana savoare chiar si prin monitor si o mancare comuna.

8: Ce sa nu fotografiezi

Invatati ce nu trebuie sa fotografiati. Sunt mancaruri ce niciodata nu vor arata delicious, indiferent cat de mult incerci sa le faci sa arate bine. In general, mancarurile monocromatice nu sunt spectaculoase, prin urmare acest fapt va fi reflectat de poze. Nu fotografiati cand mancarea este calda, deoarece apare fenomenul de condens pe lentila aparatului.

Autor: vlad
Echipa Retete Culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie