In mod surprinzator, cascavalul in ceara a devenit o raritate in Romania. Astfel ca, aceasta specialitate a ajuns sa se mai produca intr-o singura fabrica de branzeturi din tara, din judetul Botosani.
Aceasta tehnica de conservare era foarte folosita in industria alimentara din Romania, dar s-a renuntat la ea din cauza costurilor mai ridicate, in comparatie cu infolierea si vidarea produselor lactate.
Asa s-a ajuns ca fabrica de lactate Vlasie Company, din comuna Vlasinesti, judetul BotoÅani, sa fie singura care livreaza pe piata romaneasca cascaval in ceara.
Spre deosebire de ambalajele de plastic, ceara ii permite cascavalului sa-si continue procesul de maturare. Cu cat procesul de maturare este mai lung, cu atat produsul se transforma intr-unul de calitate superioara.
"Nu am gasit de unde sa cumparam ceara din Romania si am comandat-o din Olanda. Inlocuind folia din plastic in care era ambalat cascavalul cu ceara noi obtinem un produs care isi continua maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta in propriul sau ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la cascaval, ceara, nu folia din plastic, si avand in vedere ca noi producem o reteta traditionala intr-un mod traditional, am vrut ca si ambalajul sa fie unul pe masura.", spune administratorul Vlasie Company, Constantin Aniculaesa.
Totodata, produsul este lucrat manual, in cosuri de nuiele, pe blat de stejar, iar ambalajul este unicat pentru Romania.
Fabrica din Vlasinesti va mai produce si Cascaval de Saveni si sub brandul Originar, care va fi comercializat intr-o retea de supermarketuri din tara, va mai include si branza de Taga, plus alte produse traditionale premium-quality.
Mai jos aveti o filmare cu procedeul de conservare in ceara:
Sursa articol: super-hrana.ro
Sursa poze: banulbotosanean.ro
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii