Unicat in Romania - singura fabrica din tara care produce cascaval in ceara

Unicat in Romania - singura fabrica din tara care produce cascaval in ceara

In mod surprinzator, cascavalul in ceara a devenit o raritate in Romania. Astfel ca, aceasta specialitate a ajuns sa se mai produca intr-o singura fabrica de branzeturi din tara, din judetul Botosani.

Aceasta tehnica de conservare era foarte folosita in industria alimentara din Romania, dar s-a renuntat la ea din cauza costurilor mai ridicate, in comparatie cu infolierea si vidarea produselor lactate.

Asa s-a ajuns ca fabrica de lactate Vlasie Company, din comuna Vlasinesti, judetul Botoşani, sa fie singura care livreaza pe piata romaneasca cascaval in ceara.

Spre deosebire de ambalajele de plastic, ceara ii permite cascavalului sa-si continue procesul de maturare. Cu cat procesul de maturare este mai lung, cu atat produsul se transforma intr-unul de calitate superioara.

"Nu am gasit de unde sa cumparam ceara din Romania si am comandat-o din Olanda. Inlocuind folia din plastic in care era ambalat cascavalul cu ceara noi obtinem un produs care isi continua maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta in propriul sau ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la cascaval, ceara, nu folia din plastic, si avand in vedere ca noi producem o reteta traditionala intr-un mod traditional, am vrut ca si ambalajul sa fie unul pe masura.", spune administratorul Vlasie Company, Constantin Aniculaesa.

Totodata, produsul este lucrat manual, in cosuri de nuiele, pe blat de stejar, iar ambalajul este unicat pentru Romania.

Fabrica din Vlasinesti va mai produce si Cascaval de Saveni si sub brandul Originar, care va fi comercializat intr-o retea de supermarketuri din tara, va mai include si branza de Taga, plus alte produse traditionale premium-quality. 

Mai jos aveti o filmare cu procedeul de conservare in ceara:

Sursa articol: super-hrana.ro
Sursa poze: banulbotosanean.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie