Industria culinarÄ este într-o continuÄ efervescenÅ£Ä, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. În fiecare an, apare câte o bucÄtÄrie vedetÄ, câte un superaliment sau o tehnicÄ nouÄ de gÄtit.
Mai multe studii recent realizate, aratÄ cÄ oamenii reuÅesc sÄ gÄseascÄ alternative sÄnÄtoase Åi gustoase atunci când vine vorba de gÄtitul acasÄ, însÄ, în cazul celor care servesc masa în oraÅ se petrece un blocaj, bazat pe faptul cÄ oamenii nu-Åi pot da seama din meniu dacÄ preparatele au fost gÄtite sau nu sÄnÄtos.
SoluÅ£ia ar fi ca cei care mÄnâncÄ în oraÅ sÄ îndrÄzneascÄ sÄ pregÄteascÄ din când în când diferite reÅ£ete Åi acasÄ chiar dacÄ de multe ori duc lipsÄ de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.
DupÄ trendul bio, o nouÄ modÄ câÅtigÄ tot mai mult teren în rândul celor care vor sÄ trÄiascÄ sÄnÄtos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gÄtitul lent la o temperaturÄ scÄzuta.
AceastÄ modalitate de a gÄti permite pÄstrarea enzimelor Åi vitaminelor hidrosolubile, dar Åi limiteazÄ degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mâncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedÄ, iar legumele îÅi pÄstreazÄ textura.
Posibilitatea de a controla temperatura Åi timpul de preparare pentru pÄstrarea calitÄÅ£ii nutritive, prin tehnica de gÄtit slow cooking, sunt soluÅ£ii pentru a putea gÄti în mod sÄnÄtos Åi pentru a economisi timp în bucÄtÄrie.
Nu trebuie sÄ fiind atent tot timpul la mâncare Åi sÄ amesteci continuu. Poti sÄ pleci la serviciu sau sÄ te ocupi de pasiunile tale Åi familia ta în timp ce mâncarea se pregÄteÅte în bucÄtÄrie.
De ce gÄtim carnea la temperaturÄ joasÄ, timp îndelungat, de ce gÄtim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltÄ în timp, pentru frÄgezime, pentru nutrienti. DacÄ pentru a gÄti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie sÄ te pricepi Èi sÄ fii oarecum pe fazÄ, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul sÄ pui ingredientele în oalÄ, sÄ pui capacul Èi sÄ setezi treapta de temperaturÄ (low/high), respectiv timpul de gÄtire. - Chef Adrian Hadean
Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza! - Oana Igretiu, sursa adihadean.ro
La nivel internaÅ£ional, Crock-Pot este o necesitate în bucÄtarie. În SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vândut în milioane de unitÄti. În România, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge în scurt timp, un produs îndrÄgit de toÅ£i cei care vor sÄ mÄnânce sÄnÄtos Åi gustos.
Slow cooker-ul Crock-Pot se potriveÈte perfect diverselor nevoi de a gÄti, precum Èi constrângerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperaturÄ HighÅi Low precum Åi cu funcÅ£ia de PÄstrare la cald.
Nu trebuie sÄ fii bucÄtar profesionist ca sÄ gÄteÈti mâncÄruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite Èi aparatul de gÄtit Crock-Pot se ocupÄ de restul fÄrÄ supraveghere. Astfel, te poÈi bucura de întreaga zi, fÄrÄ a fi nevoie sÄ stai în bucÄtÄrie Èi, totuÈi, sÄ te delectezi, pe searÄ, cu o mâncare gustoasÄ, pregÄtitÄ în casÄ. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.
Slow cooker-ul poate fi programat sÄ gÄteascÄ mâncarea peste noapte sau cât timp eÅti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocÄniÅ£ele, supele Å£i chiar prÄjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.
Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot gÄsiÅ£i aici: www.crockpot-romania.ro
Cu siguranÅ£Ä, slow food and slow cooking reprezintÄ soluÅ£ia potrivitÄ pentru toÅ£i cei care au o viaÅ£Ä activÄ, dar sÄnÄtoasÄ. Hobby-urile Åi timpul petrecut alÄturi de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii