Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

Industria culinară este într-o continuă efervescenţă, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. În fiecare an, apare câte o bucătărie vedetă, câte un superaliment sau o tehnică nouă de gătit. 

Mai multe studii recent realizate, arată că oamenii reuşesc să găsească alternative sănătoase şi gustoase atunci când vine vorba de gătitul acasă, însă, în cazul celor care servesc masa în oraş se petrece un blocaj, bazat pe faptul că oamenii nu-şi pot da seama din meniu dacă preparatele au fost gătite sau nu sănătos.

SoluÅ£ia ar fi ca cei care mănâncă în oraş să îndrăznească să pregătească din când în când diferite reÅ£ete şi acasă chiar dacă de multe ori duc lipsă de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.

După trendul bio, o nouă modă câştigă tot mai mult teren în rândul celor care vor să trăiască sănătos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzuta.

Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mâncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedă, iar legumele îşi păstrează textura.

Posibilitatea de a controla temperatura şi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluÅ£ii pentru a putea găti în mod sănătos şi pentru a economisi timp în bucătărie.

Nu trebuie să fiind atent tot timpul la mâncare şi să amesteci continuu. Poti să pleci la serviciu sau să te ocupi de pasiunile tale şi familia ta în timp ce mâncarea se pregăteşte în bucătărie.

„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire.” - Chef Adrian Hadean

„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza!„ - Oana Igretiu, sursa adihadean.ro

La nivel internaÅ£ional, Crock-Pot este o necesitate în bucătarie. În SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vândut în milioane de unităti. În România, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge în scurt timp, un produs îndrăgit de toÅ£i cei care vor să mănânce sănătos şi gustos.

Slow cooker-ul Crock-Pot se potrivește perfect diverselor nevoi de a găti, precum și constrângerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperatur㠑High’ÅŸi ‘Low’ precum şi cu funcÅ£ia de ‘Păstrare la cald’.

Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite și aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poți bucura de întreaga zi, fără a fi nevoie să stai în bucătărie și, totuși, să te delectezi, pe seară, cu o mâncare gustoasă, pregătită în casă. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.

Slow cooker-ul poate fi programat să gătească mâncarea peste noapte sau cât timp eşti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocăniÅ£ele, supele Å£i chiar prăjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluÅ£ia potrivită pentru toÅ£i cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă. Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto
Bucataras.RO

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Retete de suflet

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola