Industria culinarÄ este într-o continuÄ efervescenÅ£Ä, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. În fiecare an, apare câte o bucÄtÄrie vedetÄ, câte un superaliment sau o tehnicÄ nouÄ de gÄtit.
Mai multe studii recent realizate, aratÄ cÄ oamenii reuÅesc sÄ gÄseascÄ alternative sÄnÄtoase Åi gustoase atunci când vine vorba de gÄtitul acasÄ, însÄ, în cazul celor care servesc masa în oraÅ se petrece un blocaj, bazat pe faptul cÄ oamenii nu-Åi pot da seama din meniu dacÄ preparatele au fost gÄtite sau nu sÄnÄtos.
SoluÅ£ia ar fi ca cei care mÄnâncÄ în oraÅ sÄ îndrÄzneascÄ sÄ pregÄteascÄ din când în când diferite reÅ£ete Åi acasÄ chiar dacÄ de multe ori duc lipsÄ de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.
DupÄ trendul bio, o nouÄ modÄ câÅtigÄ tot mai mult teren în rândul celor care vor sÄ trÄiascÄ sÄnÄtos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gÄtitul lent la o temperaturÄ scÄzuta.
AceastÄ modalitate de a gÄti permite pÄstrarea enzimelor Åi vitaminelor hidrosolubile, dar Åi limiteazÄ degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mâncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedÄ, iar legumele îÅi pÄstreazÄ textura.
Posibilitatea de a controla temperatura Åi timpul de preparare pentru pÄstrarea calitÄÅ£ii nutritive, prin tehnica de gÄtit slow cooking, sunt soluÅ£ii pentru a putea gÄti în mod sÄnÄtos Åi pentru a economisi timp în bucÄtÄrie.
Nu trebuie sÄ fiind atent tot timpul la mâncare Åi sÄ amesteci continuu. Poti sÄ pleci la serviciu sau sÄ te ocupi de pasiunile tale Åi familia ta în timp ce mâncarea se pregÄteÅte în bucÄtÄrie.
De ce gÄtim carnea la temperaturÄ joasÄ, timp îndelungat, de ce gÄtim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltÄ în timp, pentru frÄgezime, pentru nutrienti. DacÄ pentru a gÄti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie sÄ te pricepi Èi sÄ fii oarecum pe fazÄ, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul sÄ pui ingredientele în oalÄ, sÄ pui capacul Èi sÄ setezi treapta de temperaturÄ (low/high), respectiv timpul de gÄtire. - Chef Adrian Hadean
Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza! - Oana Igretiu, sursa adihadean.ro
La nivel internaÅ£ional, Crock-Pot este o necesitate în bucÄtarie. În SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vândut în milioane de unitÄti. În România, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge în scurt timp, un produs îndrÄgit de toÅ£i cei care vor sÄ mÄnânce sÄnÄtos Åi gustos.
Slow cooker-ul Crock-Pot se potriveÈte perfect diverselor nevoi de a gÄti, precum Èi constrângerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperaturÄ HighÅi Low precum Åi cu funcÅ£ia de PÄstrare la cald.
Nu trebuie sÄ fii bucÄtar profesionist ca sÄ gÄteÈti mâncÄruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite Èi aparatul de gÄtit Crock-Pot se ocupÄ de restul fÄrÄ supraveghere. Astfel, te poÈi bucura de întreaga zi, fÄrÄ a fi nevoie sÄ stai în bucÄtÄrie Èi, totuÈi, sÄ te delectezi, pe searÄ, cu o mâncare gustoasÄ, pregÄtitÄ în casÄ. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.
Slow cooker-ul poate fi programat sÄ gÄteascÄ mâncarea peste noapte sau cât timp eÅti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocÄniÅ£ele, supele Å£i chiar prÄjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.
Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot gÄsiÅ£i aici: www.crockpot-romania.ro
Cu siguranÅ£Ä, slow food and slow cooking reprezintÄ soluÅ£ia potrivitÄ pentru toÅ£i cei care au o viaÅ£Ä activÄ, dar sÄnÄtoasÄ. Hobby-urile Åi timpul petrecut alÄturi de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaLapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai ....
Lapte de migdaleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii