Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

Stii care este ultimul trend in materie de gatit sanatos?

Industria culinară este într-o continuă efervescenţă, iar trendurile iau cu asalt acest domeniu periodic. În fiecare an, apare câte o bucătărie vedetă, câte un superaliment sau o tehnică nouă de gătit. 

Mai multe studii recent realizate, arată că oamenii reuşesc să găsească alternative sănătoase şi gustoase atunci când vine vorba de gătitul acasă, însă, în cazul celor care servesc masa în oraş se petrece un blocaj, bazat pe faptul că oamenii nu-şi pot da seama din meniu dacă preparatele au fost gătite sau nu sănătos.

SoluÅ£ia ar fi ca cei care mănâncă în oraş să îndrăznească să pregătească din când în când diferite reÅ£ete şi acasă chiar dacă de multe ori duc lipsă de timp. Exista solutii care eficentizeza timpul necesar preparari unui fel de mancare si ne ajuta sa realizam o varietate de retete cu un minim de efort.

După trendul bio, o nouă modă câştigă tot mai mult teren în rândul celor care vor să trăiască sănătos. Este vorba de conceptul de slow cooking, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzuta.

Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile. Astfel, mâncarea are un gust delicios si suculent, carnea este fragedă, iar legumele îşi păstrează textura.

Posibilitatea de a controla temperatura şi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluÅ£ii pentru a putea găti în mod sănătos şi pentru a economisi timp în bucătărie.

Nu trebuie să fiind atent tot timpul la mâncare şi să amesteci continuu. Poti să pleci la serviciu sau să te ocupi de pasiunile tale şi familia ta în timp ce mâncarea se pregăteşte în bucătărie.

„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire.” - Chef Adrian Hadean

„Nimic nu se dezintegreaza, totul este fraged si-si pastreaza forma si consistenta. Carnea ramane rozalie la interior. Culmea este ca pulpele de curcan au iesit rumene de-acolo. Carnea pica de pe oase, dar era roza!„ - Oana Igretiu, sursa adihadean.ro

La nivel internaÅ£ional, Crock-Pot este o necesitate în bucătarie. În SUA, slow cooker-ul este pe primul loc fiind vândut în milioane de unităti. În România, Crock-Pot este o noutate ce va ajunge în scurt timp, un produs îndrăgit de toÅ£i cei care vor să mănânce sănătos şi gustos.

Slow cooker-ul Crock-Pot se potrivește perfect diverselor nevoi de a găti, precum și constrângerilor datorate lipsei timpului. Are 2 trepte de temperatur㠑High’ÅŸi ‘Low’ precum şi cu funcÅ£ia de ‘Păstrare la cald’.

Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite și aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poți bucura de întreaga zi, fără a fi nevoie să stai în bucătărie și, totuși, să te delectezi, pe seară, cu o mâncare gustoasă, pregătită în casă. Cu slow cooker-ul Crock-Pot poti gati orice, de la supe, sosuri, la tocanite cu legume si carne, pana la deserturi delicioase.

Slow cooker-ul poate fi programat să gătească mâncarea peste noapte sau cât timp eşti la birou, pe una din cele 2 setari HIGH sau Low. Astfel, tocăniÅ£ele, supele Å£i chiar prăjiturile pot fi gata cu un efort minim din partea ta.

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluÅ£ia potrivită pentru toÅ£i cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă. Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atata timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia