Reteta de pui marocan cu masline la slow cooker Crock-Pot m-a cucerit din prima clipa.
Am mancat-o recent in Maroc si atat de tare mi-a placut incat am refacut-o si eu acasa, incercand sa imit gustul demential pe care il avea preparatul marocan.
Ajutandu-ma de noul meu Crock-Pot Saute am obtinut o carne de pui suculenta care pur si simplu cade de pe os.
Ingrediente (4 persoane):
- 1 pui
- 500 g ceapa
- 200 g masline
- 100 g stafide
- 1/2 lamaie murata
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legatura de patrunjel tocat
- 1 lingurita de ghimbir
- 1 lingura curcuma
- 1 lingurita coriandru macinat
- 4 catei de usturoi
- sare si piper
Mod de preparare:
Dar sa va spun povestea acestui fel de mancare. In Maroc l-am mancat preparat la foc mic, lasat sa se combine toate aromele si sa fiarba incet, incet, eventual pe carbuni. Nu va spun cat de gustos a putut sa fie.
Ne-a fost servit undeva in sudul Marocului, la un motel unde noi am ajuns infometati dupa un drum lung si obositor. Mi s-a parut cel mai bun pui pe care l-am mancat vreodata.
Ajunsa in tara, mi-am amintit de aparatul meu Crock-Pot Saute si ca s-ar potrivi de minune pentru aceasta reteta. Acest aparat are un vas termorezistent detasabil care poate fi folosit pe aragaz, pe plita sau la cuptor, iar cu ajutorul lui am putut sa rumenesc pentru inceput puiul si ceapa, apoi am pus vasul inapoi in aparat si am activat setarea de gatire pentru slow-cooking, adica am lasat puiul sa se gateasca la foc mic pana a devenit de-a dreptul delicios, suculent, asa cum am era cel din Maroc.
Am facut pentru inceput un test, ca sa fiu sigura ca iese ce trebuie, mai ales ca nu mai facusem niciodata pui marocan cu masline la CrocK- Pot. Pot sa va spun cu toata sinceritatea ca ador acest aparat. In primul rand pentru ca pot sa rumenesc fara probleme carnea, iar apoi pentru ca pot pune totul in unitatea centrala si sa las aparatul sa-mi gateasca preparatul la temperatura joasa pentru un rezultat excelent - o carne care se desprinde de pe os, suculenta si delicioasa.
Pentru reteta de pui marocan cu masline la aparatul de gatit electric Crock-Pot, aveti nevoie de ingrediente simple si la indemana. Singurul ingredient ceva mai neobisnuit ar fi lamaia murata, dar aceasta se poate inlocui cu lamaie proaspata, sau puteti incerca reteta mea de lamai murate care se face extrem de usor. Pentru a contrasta cu lamaia si maslinele, am adaugat stafide care alaturi de ceapa au dat preparatului un gust dulce-acrisor. Am lasat puiul in Crock-Pot Saute pentru 3 ore la treapta de gatire 2, (High) pana s-a gatit perfect.
Puteti servi acest pui marocan cu masline la Crock-Pot alaturi de orez, couscous, cartofi sau pur si simpul cu paine proaspata pe care s-o inmuiati in sosul delicios. Va asigur ca nu va veti mai putea opri din mancat, este o nebunie!
Crock-Pot v-a pregatit si o surpriza de toamna, puteti beneficia de la o reducere de 20% la orice produs din gama Crock-Pot, folosind voucher-ul cu cod RDT, valabil pana pe 8 noiembrie, pe site-ul crockpot-romania.ro.
Sursa articol si foto: jamilacuisine.ro
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii